Brioche boller eller brioche burgerboller, for det er nu engang det de oftest bliver brugt til, er simpelthen guds gave til det brødelskende menneske. Aldrig har jeg smagt så god en burgerboller før.
Inspiration til burger opskrifter: Vegetarburger og Andeburger
Klassisk brioche burgerbolle
Du har måske prøvet at lave en almindelig hjemmebagt burgerbolle, og det er ikke for at snakke min egen opskrift ned herinde, men ligepræcis den blevet før at jeg kendte til brioche smørbollen. For som i nok alle har bemærket, så er der sket noget på den danske restaurant scene. Gudskelov. Når vi spiser italiensk så skal det helst være autentiske, italienske pizzaer med sprød og tynd bund og enkelte elementer på toppen. Ligeledes er tilfældet når vi spiser amerikanske burgere, som der i særdeleshed er velrepræsenteret i Danmark på nuværende tidspunkt. Burgerbollen eller briocheburger bollen skal helst være blød og saftig samt en smule saltet og sød.
Opskriften på “Den ultimative hjemmelavet burger”
Brioche burgerboller i hjemmelavet burger
Og hvis man alligevel er igang med at lave hjemmelavede brioche burgerboller, så kan man ligeså godt tage sig tiden til at lave en ordentlig oksekødsbøf. Sådan en bøf der er saftig og smagfuld fordi den indeholder løg, æg, hvidløg og salt, der samler kødet og giver de allerbedste mundfulde hjemmelavet burger. Sådan en burgerbøf er i den grad din briocheboller værdi.
Opskrift på hjemmelavet brioche burgerboller

- 25g gær
- 3,5dl sødmælk
- 1 spsk. Rørsukker
- 150g blødt smør
- 2æg
- 750g Hvedemel
- 1 tsk salt
- Æg til pensling
- Sesamfrø
- Lun mælken til den er fingervarm
- Opløs gær i mælk og tilsæt sukker
- Tilsæt smør (lun det evt. en smule hvis det er koldt), og æg og rør rundt i dejen
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen sammen med salt
- Ælt dejen godt igennem
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90min
- Del dejen i 10 stykker (ca. 100g stykket) og form burgerbollerne der placeres på en bageplade beklædt med bagepapir (vær opmærksom på at de hæver meget)
- Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- Læg et klæde over bagepladen og lad bollerne hæve yderligere 60min
- Bag briochebollerne i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i ca. 15min eller til bollerne er let gyldne.
- OBS! Brioche bollerne bliver hurtigt tørre og opbevares bedst i fryseren hvor de fryses ned lige efter de er blevet bagt og afkølet
12 kommentarer til “Brioche burgerboller”
Lidt som om der mangler en linje eller to i fremgangsmåden? Hverken æg eller smør beskrives ihvertfald ?.
Du har helt ret, og det er hermed rettet! 🙂
Kh Maria
Hvornår skal æg, smør og rørsukker i?
Synes ikke jeg kan finde det i opskriften 🙂
Tak fordi du var opmærksom på det. Det er hermed rettet 🙂
Kh Maria
Det ser lækkert ud :-)!
Jeg kan love dig for, at de også smager godt 🙂
Skal æg og sesemfrø ikk på efter de er formet og hævet de yderligere 60 min? Blev lige lidt forvirret ☺️ Hvis de skal bruges til frokost, og laves dagen før, når de så at blive tørre mon??
Du kan gøre begge dele 🙂
Hvordan tøes/varmes bollerne bedst igen efter frost? Nogen erfaring? De er virkelig lækre!
Hej Cecilie
Jeg er rigtig glad for at tø mine boller op i mikrobølgeovnen. Så forbliver de enormt bløde og saftige, nemlig 🙂
Hvordan vil du anbefale at gøre når de så skal bruges efter Frost? 🙂
Hej Anna
Du kan varme dem i ovnen eller især mikrobølgeovnen. Sidst nævnte giver nogle virkelig lækre, og bløde boller. Eller du kan lade dem stå på køkkenbordet i nogle timer.