Vegansk risengrød er noget der adskiller sig fra mange af mine andre opskrifter på denne blog, men jeg kunne ikke lade være med, at prøve at eksperimentere en smule med den gængse risengrød!
Vegansk risengrød – en sund dessert eller morgenmad
Den veganske risengrød kan sagtens laves på almindelig mælk, det har jeg nemlig allerede prøvet. Risengrøden er udover almindelig grødris, også lavet på en trekornsblanding, og er derfor utrolig rig på både kostfibre og sunde fedtsyrer. Til den veganske risengrød serverede jeg en æblekompot, som var tilpas sød og syrlig på samme tid til, at hele desserten eller morgenmaden gik op i en højere enhed.
Læs også gerne: Bagt havregrød med bær og Quinoagrød med banan
Nu skriver jeg godt nok dessert, men denne opskrift på vegansk risengrød spiste jeg faktisk som morgenmad den anden dag, så den er også godkendt på den tid på dagen. Hvis man hellere ønsker at spise grøden som en juledessert, så er det blot at drysse med kanel og sukker, samt en teskefuld smør i midten. Behøver jeg overhovedet beskrive hvor godt vegansk risengrød med æblekompot smager?

- - 100g grødris
- - 100g trekornsblandning
- - 3dl vand
- - 900ml mandelmælk (komælk kan også benyttes)
- - vaniljestang/vaniljesukker/vaniljeekstrakt
- - 4 røde danske æbler
- - ½ dl vand
- - vanilje
- - evt sukker, kanel og smørklat
- Bland grødris, korn og vand sammen i en gryde.
- Varm det op under hyppig omrøring til det koger. Tilsæt mælk og lad det langsomt koge op. Rør ofte.
- Tilsæt vanilje og skru ned på svag/middelvarme. Lad grøden simre i ca. 30min under hyppig omrøring.
- Hvis grøden er for tynd, koges den yderligere uden låg. Hvis grøden er for tyk, tilsættes lidt mere mælk.
- Skyld æblerne og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med vand og vanilje. Skru ned på svag/middelvarme imens den veganske risengrød koges samtidig. Rør hyppigt i æblekompotten.
Den klassiske risengrød fejler absolut heller ingenting, og opskriften på risengrød i både høkasse og gryde er nem.
1 kommentar til “Vegansk risengrød med æblekompot”
Pingback: Trekornsbrød - Maria Vestergaard