Svensk pølseret  Svenskpølseret
Svensk pølseret er uden tvivl en af mine børns favoritter. Og måske skulle jeg også nævne min kære mand i selvsamme sætning, for det er godt nok også ham, der ofte appelerer for denne børneklassiker af en ret.

Svensk pølseret med en sjat fløde

Når man har en lille mand i huset, som endnu ikke har fået kindtænder, så er det virkelig også en fabelagtig ret at spise til hverdag. Derudover har min søn nu også fået så meget temperament, at han selv vil spise sin mad uden nogen form for hjælp. Dette er dog lettere sagt end gjort, når man fyldte et år i lørdags, og derfor endnu ikke er så gammel. Svensk pølseret er dog en del nemmere at spise end så mange andre retter, så det får han lov til at øve sine ske-færdigheder med.

Inspiration til andre gode børnefavoritter: Gryderet med kylling og peanutbutter og Traditionel spaghetti med kødsauce

Pølseret svensk  Opskrift svensk pølseret

Opskrift på svensk pølseret

Jeg laver altid denne opskrift meget traditionel fordi det er lige præcis hvad mine børn kan lide det. Og da både B og mine børn er nogle der i særdeleshed har godt af næringsrig og ikke mindst energitæt mad, så indeholder min opskrift på svensk pølseret også en god sjat fløde. Hvis retten udelukkende var til mig selv, så havde jeg måske udskiftet denne del med mælk, men jeg er nu ikke bleg for at indrømme, at det smager fantastisk med fløde i svensk pølseret. Det kan vi nok alle sammen blive enige om.

Udover de traditionelle kartofler og bruger jeg ofte også nogle gulerødder i retten, blot for at få lidt flere grøntsager indenbords hos mine børn. Det plejer at smage rigtig fint i svensk pølseret.

OBS. hvis i også har babyer der spiser med, så kan man med fordel koge kartoflerne til den gode side, ligesom det også ses på billederne, så de bliver en smule mast ud. Hvis der ikke er små børn som spiser med, så vil jeg dog altid foretrække dem i grove tern hvor teksturen holder.

Svensk pølseret
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Svensk pølseret til ca. 4 personer:
  • 800g kartofler
  • en spsk. olie
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 pølser (jeg brugte økologiske halv okse og halv svine kød)
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. muskatnød
  • Evt. ½ tsk. cayenne peber
  • en dåse tomatpure, 70g
  • 1dl fløde
  • 1-2 dl mælk
  • Smages til med salt, peber og purløg
Fremgangsmåde
  1. Kog kartoflerne og skær dem ud i mundrette stykker
  2. Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde med en smule olie
  3. Skær pølser i mundrette stykker og svits dem i gryden et par minutter
  4. Tilsæt kartofler og svits yderligere et par minutter sammen med krydderierne
  5. Tilsæt tomatpure, fløde og mælk og vend forsigtigt rundt i retten
  6. Lad det langsomt koge op og smag til med salt, peber og evt. purløg

For sjov skyld googlede jeg “Svensk pølseret“, og kunne læse mig frem til, at retten faktisk slet ikke er kendt i Sverige og altså ikke stammer derfra. Det er nu besynderligt hvordan sådanne opskrifter kommer til.