Svensk pølseret

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en virkelig nem opskrift til aftensmadmåltidet. En ret som de fleste både børn og vokse kan lide, og som tager meget lidt forberedelsestid. Derfor er pølseretten også oplagt at tilberede og servere i hverdagen, hvor tiden er knap.

Inspiration til familie favorit opskrifter: Spaghetti med kødsovs og Lasagne

Opskrift på svensk pølseret

Svensk pølseret

Svensk pølseret

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 løg
 • 1 tsk. smør
 • 500 g pølser
 • 2 tsk. paprika
 • 1 kg kogte kartofler
 • 1 spsk. tomatpure
 • 2 dl mælk
 • 1 dl fløde
 • smages til med salt og peber
 • serveres med finthakket purløg

Sådan gør du

 • Hak løg i tern og steg dem bløde i en gryde med smør
 • Skær pølser i små stykker af 1 cm i tykkelse og tilsæt dem til gryden sammen med paprika. Steg pølserne til de bliver let gyldne på overfladen
 • Skær de kogte kartofler i mundrette stykker og tilsæt til gryden
 • Tilsæt tomatpure, mælk og fløde og varm langsomt retten op
 • Smag til med salt og peber

Svensk pølseret opskrift

Nem aftensmad til familien

Svensk pølseret er for alle og altså ikke kun børn. Dog er der ingen tvivl om, at lige præcis denne aftensmad er en rigtig familie favorit. Èn af de måltider som i sandheden rimer på nem aftensmad i hverdagen, og som mange børnefamilier tyer til. Pølser, kogte kartofler og en tomatfløde sovs er nemlig råvarer, som går utrolig godt sammen, og er milde i smagen. Derudover er både kogte kartofler og pølser skåret i mundrette stykker, nemt at spise for mindre børn. Alt i alt er svensk pølseret en hverdags favorit.

Inspiration til familie favorit opskrifter: Kylling i ovn og Spaghetti bolognese

Svensk pølseret med grøntsager

Klassisk svensk pølseret laves udelukkende med tomat som eneste grøntsag. Dog kan man sagtens tilføre flere grøntsager til pølseretten. Først og fremmest kan man koge grøntsager og skære dem i mundrette stykker ligesom kartoflerne. I dette tilfælde er gulerødder et oplagt valg at koge sammen med kartofler og tilsætte til opskriften på svensk pølseret. Derudover kan man også rive grøntsager og lade dem stege med i gryden. Her kan nævnes squash og gulerødder, ligesom rød peber også kan hakkes fint og tilsættes heri.

Inspiration til familiefavorit opskrifter: Flæskesteg og Hjemmelavet pizza

Daggamle, kogte kartofler

Hvis man dagen forinden alligevel skal have kogte kartofler, så kan man lige så godt skrælle en stor portion kartofler, koge dem og sætte halvdel på køl til næste dag. Kolde kartofler samler sig bedre, ligesom når man skal lave biksemad, og derfor er det kun en fordel, at bruge nogle kartofler der er en dag gamle. Dertil er det et virkelig godt madspilds tip, hvis man alligevel har kogt for mange grøntsager. De kan snildt opbevares i køleskabet til næste dag, og udgøre hovedbestanddelen i svensk pølseret.

Inspiration til familie favorit opskrifter: Hakkebøffer med bløde løg og Tarteletter

Pølser til pølseretten

Til denne opskrift på svensk pølseret kan man bruge lige præcis den slags pølser, som man allerbedst kan lide. Klassiske wienerpølser kan anbefales. De er milde i smagen, og passer godt til børn og voksne. Men også kyllingepølser og den mere krydrede, spanske pølse chorizopølse kan bruges til svensk pølseret. Derudover kan man tilsætte hakket bacon og røget paprika, hvis man ønsker at tilføre endnu mere røget smag til aftensmaden. Begge råvarer skal tilsættes samtidig med pølserne. Smagene udvikler sig, når både pølser, paprika og bacon får lov til at stege sammen i en gryde.

2 kommentarer til “Svensk pølseret”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering