Banan granola med hasselnødder

Banan granola  Banangranola
En hjemmelavet banan granola af lige netop de ingredienser, udover havregryn, som man har stående derhjemme, er altså virkelig lækker morgenmad.

Inspiration til opskrifer: Myslibar

Hjemmelavet banan granola

Jeg laver virkelig ofte granola. Det kan holde sig utrolig længe, kan varieres på et utal af måder, og så smager det bare virkelig godt – hver gang! Denne gang skal i blive præsenteret for en banan granola, der lige for tiden er min yndlings variant.

Banan giver en naturlig sødme, og samler havregryn, og hvad man ellers tilsætter sin granola, i små crunchy “klumper”. Det er altså virkelig lækkert at tygge i, og min lille spilopmager elsker at spise det både bart og på yoghurt.

Inspiration til mysli opskrifter: Chokolade granola og Mysli med havre

Banan granola på spinatsmoothie

Jeg er virkelig blevet præget af januar, og den ofte lidt sundere tilgang til madlavning. Sukkerniveauet er der skruet gevaldigt ned for, og så gør jeg en dyd ud af, at spise mine 600g grøntsager dagligt. Det kan sommetider være lidt af en udfordring, og derfor har jeg især på det sidste, blendet en del.

I morges vågnede jeg lettere grogi, efter en nat med meget lidt søvn. Jeg tror lillebror må være midt i et appetitspring, for det føltes som om, at jeg ikke lavede andet end at amme. Trangen til kaffe og en sund morgenmad var derfor stærk, og jeg blendede derfor hurtigt en spinatsmoothie sammen, som jeg dryssede med denne hjemmelavet banan granola.

Inspiration til granola opskrifter: Kanelgranola med dadler og chokolade granola med nødder

Granola med banan  Hjemmelavet banangranola

Opskrift på banan granola

Selve banan granolaen lavede jeg for snart en uge siden. Det kan som sagt holde sig i flere uger, hvis det opbevares køligt og i en lukket beholder. Jeg vil dog mene, at sådan en portion som denne nedenfor, ikke holder meget længere end en uges tid. For det smager virkelig dejligt!

Hvordan man laver sin banan granola kan jo varieres fra gang til gang. Jeg plejer at holde den meget simpel, men sommetider tømmer jeg også alle køkkenskabene, og laver en granola med utrolig mange forskellige frø, kerner og nødder. Jeg synes det ender godt hver eneste gang, så lad endelig dig selv improvisere.

Banan granola med hasselnødder
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 100g grovvalset havregryn
 • 50g hvedeflager
 • 50g rugflager
 • 50g nødder (hasselnødder eller mandler)
 • ½ tsk. salt
 • 1 moden banan
 • 1 spsk. flydende honning
Fremgangsmåde
 1. Bland alle de tørre ingredienser sammen
 2. Mos banan med honning
 3. Bland bananmosen sammen med de tørre ingredienser
 4. Steg det i ca. 5min på en pande ved middel varme. Vend ofte rundt i det, da det ellers hurtigt brænder på
 5. Banan granolaen er færdig, når den er blevet let gylden

 

Inspiration til opskrifter: Granola

1 kommentar til “Banan granola med hasselnødder”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.