Rabarber crumble

Rabarber crumble

Rabarber crumble kage er en pragtfuld og utrolig nem opskrift. Sommerkagen med rabarber stykker og crumble på toppen består af få ingredienser nemlig rabarber, sukker, smør, hvedemel og havregryn. Hele crumble kagen bages i ovnen, og når rabarberkagen er kølet ned, kan den serveres med creme friache eller vaniljeis. Begge dele smager virkelig godt.

Inspiration til opskrifter: Jordbærtrifli og Milkshake opskrift

Rabarber crumble

Rabarber crumble

Rabarber crumble

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Rabarber

  • 500 g rabarber
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Crumble

  • 175 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 150 g smør
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du

Rabarber

  • Skyl rabarber grundigt, og skær stænglerne i små stykker
  • Vend rabarber i sukker og vaniljesukker, og fordel det dem ud i en tærteform

Crumble

  • Smuldr hvedemel, havregryn, sukker og smør skåret i tern godt sammen
  • Fordel din crumble udover rabarberne
  • Bag kagen i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 25min eller til rabarberne er bagt møre og kagen er let gylden på overfladen

Hjemmelavet rabarberkage

Rabarber er meget syrligt, og det er det også stadig, når det bliver bagt i ovnen. Men syren i rabarberstykkerne smager virkelig godt sammen med den søde crumble, som også indeholder smør. Man kan vælge at bruge udelukkende hvedemel til kagen, men jeg synes, at min rabarber crumble smager endnu bedre, når den også indeholder havregryn. Havregryn har en helt del mere smag og tekstur, og det går altså utrolig godt til kagen. Slutteligt kan man vælge at servere et mejeriprodukt til rabarberkagen også. Jeg synes personligt, at creme fraiche på 18% er det helt perfekte match, men mine børn er særligt vilde med kombinationen med vaniljeis. Server derfor dét du bedst kan lide til din kage. Begge dele er glimrende valg.

Inspiration til opskrifter: Rabarber trifli og Rabarberkompot

Rabarberplanten

Rabarber er en plante, der ofte bruges i madlavning på grund af dens syrlige, karakteristiske smag, og det er oplagt at bruge den i særligt desserter, men også i det salte køkken. Oprindeligt stammer planten fra Asien, og er blevet brugt medicinsk i Kina i mange hundrede år. Bladene er giftige på grunde af deres høje indhold af oxalsyre, så man må endelig ikke sætte tænderne i dens blade. Stilkene kan man til gengæld tilberede, og så smager de virkelig godt i for eksempel en rabarber crumble kage. Man skal helst ikke spise stilkene rå, da de også indeholder små mængder af oxalsyre. Derudover kan man bruge rabarber i andre desserter som tærter, kompotter og kager, hvor den har et godt modspil til søde ingredienser. I stedet for i en rabarber crumble eller i andre søde desserter, kan man også bruge rabarber i drikke. Cocktails, lemonader og saftevand er glimrende eksempler på dette.

Inspiration til opskrifter: Hvid brownie og Æble crumble kage

Opbevaring af rabarber crumble

For at opbevare rabarber crumble på en måde, der bevarer smag og tekstur bedst muligt, er det vigtigt at følge nogle enkle retningslinjer:

Korttidsopbevaring

  1. Afkøling: Lad rabarber crumblen køle af ved stuetemperatur inden kagen serveres med creme fraiche eller vaniljeis.
  2. Dækning: Dæk crumblen løst med plastfolie eller et låg, hvis den er i en bageform, og opbevar den i køleskabet, hvis den ikke skal spises med det samme.
  3. Opbevaringstid: Rabarber crumble kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage.

Længere Tids Opbevaring (Frysning)

  1. Afkøling: Lad crumblen køle helt af ved stuetemperatur.
  2. Indpakning: Pak crumblen tæt ind i plastfolie eller brug fryseposer. Sørg for at fjerne så meget luft som muligt for at undgå frostskader.
  3. Beholder: Alternativt kan du overføre crumblen til en lufttæt frysebeholder.
  4. Mærkning: Skriv datoen på emballagen, så du ved, hvor længe den har været i fryseren.
  5. Opbevaringstid: Rabarber crumble kan opbevares i fryseren i op til 3 måneder.

Optøning og Genopvarmning

  1. Optøning i køleskab: Flyt din rabarber crumble fra fryseren til køleskabet og lad den tø op natten over.
  2. Optøning ved stuetemperatur: Hvis du har travlt, kan du lade rabarberkagen tø op ved stuetemperatur i nogle timer.
  3. Genopvarmning i ovn: For at bevare den sprøde topping, varm din rabarber crumble op i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, eller indtil den er gennemvarm.
  4. Genopvarmning i mikrobølgeovn: Du kan også bruge mikrobølgeovnen, men vær opmærksom på, at topping kan miste noget af sin sprødhed. Varm i korte intervaller for at undgå at overophede.

Ved at følge disse trin kan du nyde din rabarber crumble i flere dage, selv efter den er blevet lavet!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering