Opskriften på chokoladeboller indeholder reklame for Finax, ValsemøllenChokoladeboller  Chokolade boller

Jeg kan love jer for, at jeg har glædet mig til at dele denne herlige opskrift med jer på de allerblødeste og hyggeligste chokoladeboller. Så meget at jeg kom til at dele lidt af min begejstring for dem på instagram, forleden dag.

Boller med chokolade  Bløde chokoladeboller

Hjemmelavet og bløde chokoladeboller

Disse hjemmelavede chokoladeboller er endnu engang noget spiloppen har hjulpet mig med at bage. Hun er simpelthen blevet så dygtig til at hjælpe til i køkkenet, og synes “dét at lave mad”, er en leg. Fuldstændig ligesom jeg selv, der stortrives med mel i håret og på tøjet. Hvis der bare var nogle der tog opvasken efterfølgende, så tror jeg, at ville tilbringe det meste af min tid lige netop der.

Denne opskrift på chokoladeboller har jeg efterhånden bagt en del gange. De er geniale til en lille eftermiddags snack, til børnefødselsdag, weekend hygge eller til turen. De behøver nemlig hverken smør, syltetøj eller andet, så de kan spises som gnavebolle, når man er på farten. Vi har herhjemme lavet en stor portion bløde chokoladeboller hver eneste gang vi har bagt dem, for så kunne vi fryse de fleste af dem ned, og blot tage dem op en dag, når vi var chokoladebolle sultne.

Mine yndlings og en smule syndige boller: Bløde rosinboller, Mine yndlings bamseboller og Hvedeboller med gulerod

Efterårs hygge   Varm kakao og boller

Chokoladeboller i samarbejde med Finax

Vi valgte denne gang, at bage disse chokoladeboller med en anelse fuldkorn, så de også kunne gå som eftermiddags mad i madpakken. Det gør altså, at bollen med mørk chokolade, mætter en anelse mere, end hvis det bare var almindelig hvedemel. Endnu engang er det Finax hvedemel vi har brugt, men den version, der er stenformalet og som indeholder både klim og kim. Det er netop dette, som giver ekstra struktur og ikke mindst fibre til melet. Og som i øvrigt får vores maver til at være mætte i længere tid.

Finax’ stenformalet hvedemel er økologisk og i øvrigt produceret i Danmark ligesom deres andre produkter også er det. Jeg køber altid mit stenformalet hvedemel i min lokale Netto.

Eftermiddags hygge  Kakao og chokoladeboller

Chokoladeboller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Til ca. 12 chokoladeboller:
  • 25g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. Salt
  • 1 æg
  • 125g blødt smør
  • 450g økologisk stenformalet hvedemel
  • 75g chokolade (gerne chocolate chips, der ikke flyder ud under bagning)
  • samt æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og salt og opløs det ligeledes deri
  2. Tilsæt smør og æg og bland det godt rundt i mælken
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem i ca. 5-10min
  4. Tilsæt chokolade til dejen og ælt det rundt
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  6. Form bollerne og lad dem hæve lunt og tildækket i yderligere 30min
  7. Pensl bollerne md sammenpisket æg og bag dem ved 180 graders varmluft i ca. 8-10min