Er du på udkig efter en nem og mættende opskrift, så er denne opskrift på stegte havreris helt perfekt. Denne ret kombinere en masse dejlige smage, som bindes sammen af de smagfulde og nærende havreris. Også er der bare noget hyggeligt over en ret der kan spises kun med en gaffel.
Inspiration til opskrifter: Stegte ris og Salat med havreris
Opskrift på stegte havreris
Stegte havreris
Ingredienser
- 300 g havreris
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 350 g hakket oksekød
- 1/2 spidskål
- 100 g soltørrede tomater i olie
- 300 g kikærter
- 2 tsk basilikum
- 2 tsk oregano
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog havrerisene som anført på pakken
- Hak løg og hvidløg fint, og sted det i panden med olivenolie
- Tilsæt hakket oksekød og steg det til det er gennemstegt
- Hak spidskål fint, og tilsæt det sammen med soltørrede tomater, kikærter og krydderier
- Tilsæt ris til panden og smag til med salt og peber
Stegte havreris med kød og grønt
Denne ret fungerer virkelig godt som en “tøm-køleskabet”-ret, da man kan bruge alverdens råvarer. Her er der brugt havreris og hakket oksekød som de bærende elementer. Det hakkede oksekød skal gennemsteges i en god sjat olivenolie inden de resterende ingredienser tilsættes. Derefter skal der blot fintsnittet spidskål, soltørrede tomater og kikærter i retten for at give noget fylde, næring og god smag. Her kan du blot bruge, hvad du har i køleskabet, da ovenstående opskrift blot er tænkt som inspiration. Det er dog en god idé at overveje, hvordan råvarerne har det med at blive varmet op. Gulerødder, peberfrugt, broccoli og meget andet egner sig også godt til retten, hvorimod iceberg, agurk og andre vandholdige grøntsager, har det bedst med ikke at blive varmet op. Det hele smages til med tørret basilikum og oregano, der er forholdsvis kraftige og krydrede i smagene. Friske krydderurter som timian, mynte eller persille ville give retten et friskt pust og lidt fint og grønt på toppen.
Inspiration til opskrifter med havreris: Paneret kylling med havreris og Shepherds pie
Nordiske ris
Havreris kan bruges præcis ligesom man ville bruge almindelige hvide ris. De er gode kolde, men smager også dejligt som tilbehør til varme retter, til risotto eller til måltidssalater- og retter som denne. Havrerisene er milde i smagen, men de er samtidig meget smagfulde og bidrager til retter med mere end andre ris kan. Der er mere bid i havreris, hvilket egner sig virkelig godt til denne ret, for at give noget struktur. Desuden er de sprængfyldt med gode næringsstoffer, som deres høje protein- og fiberindhold, antioxidanter og sunde fedtsyrer.