Stegte havreris

Stegte havreris

Er du på udkig efter en nem og mættende opskrift, så er denne opskrift på stegte havreris helt perfekt. Denne ret kombinere en masse dejlige smage, som bindes sammen af de smagfulde og nærende havreris. Også er der bare noget hyggeligt over en ret der kan spises kun med en gaffel.

Inspiration til opskrifter: Stegte ris og Salat med havreris

Opskrift på stegte havreris

Stegte havreris

Stegte havreris

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g havreris
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 350 g hakket oksekød
  • 1/2 spidskål
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 300 g kikærter
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog havrerisene som anført på pakken
  • Hak løg og hvidløg fint, og sted det i panden med olivenolie
  • Tilsæt hakket oksekød og steg det til det er gennemstegt
  • Hak spidskål fint, og tilsæt det sammen med soltørrede tomater, kikærter og krydderier
  • Tilsæt ris til panden og smag til med salt og peber

Havreris stegt

Stegte havreris med kød og grønt

Denne ret fungerer virkelig godt som en “tøm-køleskabet”-ret, da man kan bruge alverdens råvarer. Her er der brugt havreris og hakket oksekød som de bærende elementer. Det hakkede oksekød skal gennemsteges i en god sjat olivenolie inden de resterende ingredienser tilsættes. Derefter skal der blot fintsnittet spidskål, soltørrede tomater og kikærter i retten for at give noget fylde, næring og god smag. Her kan du blot bruge, hvad du har i køleskabet, da ovenstående opskrift blot er tænkt som inspiration. Det er dog en god idé at overveje, hvordan råvarerne har det med at blive varmet op. Gulerødder, peberfrugt, broccoli og meget andet egner sig også godt til retten, hvorimod iceberg, agurk og andre vandholdige grøntsager, har det bedst med ikke at blive varmet op. Det hele smages til med tørret basilikum og oregano, der er forholdsvis kraftige og krydrede i smagene. Friske krydderurter som timian, mynte eller persille ville give retten et friskt pust og lidt fint og grønt på toppen.

Inspiration til opskrifter med havreris: Paneret kylling med havreris

Nordiske ris

Havreris kan bruges præcis ligesom man ville bruge almindelige hvide ris. De er gode kolde, men smager også dejligt som tilbehør til varme retter, til risotto eller til måltidssalater- og retter som denne. Havrerisene er milde i smagen, men de er samtidig meget smagfulde og bidrager til retter med mere end andre ris kan. Der er mere bid i havreris, hvilket egner sig virkelig godt til denne ret, for at give noget struktur. Desuden er de sprængfyldt med gode næringsstoffer, som deres høje protein- og fiberindhold, antioxidanter og sunde fedtsyrer.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering