Julekringle med marcipan og appelsin

Julekringle

Julekringle med remonce bestående af marcipan og appelsin er noget nær den bedste julekage, der findes. Kringlen er trods sit smukke udseende, utrolig nem at lave, og så kan den give så meget hygge og velsmag til et julebord. Kagen vil passe sig rigtig fint til et kaffebord, hvor kringlen er det søde element til kaffen eller teen.

Inspiration til jule desserter: Risalamande og Rocky road

Opskrift på julekringle

Julekringle

Julekringle

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 80 ml sødmælk
  • 20 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 150 g blødt smør
  • 350 g hvedemel

Remonce:

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk. fintrevet skal af en økologisk appelsin

Pensling:

  • 1 æggehvide
  • 25 g perlesukker
  • 25 g smuttede mandler

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælken til den er fingervarm og rør gær og sukker ud i mælken
  • Tilsæt æg, salt og kardemomme og rør rundt
  • Tilsæt det bløde/tempererede smør og rør godt rundt
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Gerne på en røremaskine ved lav hastighed
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket under et klæde i ca. 60min

Remonce:

  • Imens dejen hæver riv da marcipan groft og bland det med blødt smør, sukker og fintrevet appelsinskal til det bliver en ensartet remonce masse
  • Fordel en anelse hvedemel ud på en stor bordplade og rul dejen ud til en aflang figur, der er ca. 100cm lang, 15cm bred og med en tykkelse på ca. 1cm
  • Fordel remonce i midten af det lange stykke dej
  • Fold først den ene side af den lange side henover remoncen så det blot lige dækker linjen med remonce
  • Fold dernæst den anden side indover så du får en lang pølse
  • Form nu julekringlen ved at forme først den ene side af kringlen og dernæst den anden ind mod dig selv, og sørg for at den lange lukning placeres nedad
  • Bær julekringlen over på en bageplade beklædt med bagepapir (kræver ofte fire hænder)
  • Pensl med sammenpisket æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker
  • Bag julekringlen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20min eller til kagen er let gylden på toppen

Jule kringle

Julekringle med remonce

Det er efterhånden nogle år siden, at jeg første gang bagte denne julekringle. Jeg var øjeblikkeligt overrasket over, hvor nemt det egentlig er at lave, trods det meget æstetiske udseende. Jeg synes simpelthen at julekringlen er så hyggelig og fin at kigge på, udover at den selvfølgelig også smager enormt godt. Hvis man synes, at hjertet dog er en anelse for besværligt at forme, så kan man selvfølge også lave kagen til en aflang kringle ligesom man også kan flette kringlen.

Inspiration til julekager: Julepandekager og Julecookies

Julekringle

Remonce med marcipan og appelsin

Man kan fylde akkurat den slags remonce i sin kringle, som man har lyst til. Den klassiske variant, som virkelig er anbefalelsesværdig, er med marcipan og appelsin. Appelsin kan dog sagtens undværes ligesom der også kan tilsættes svesker, revet æble, pære, klementin, nødder eller andre slags frugter og bær til kagen. Derudover kan man også eksperimentere med marmelader af forskellige varianter og springe marcipanfyldet over. På toppen kan man ligeledes bruge andre nødder end mandler. Her kan nævnes f.eks hasselnødder, valnødder mm.

Inspiration til juledesserter: Risengrød og Æblecrumble kage

Tips og tricks til foldning af julekringlen
  • Sørg for at dejen er smidig og glat og ikke hænger for meget fast til bordpladen. Brug evt lidt hvedemel til at rulle dejen ud med
  • Mål vha. et målebånd. Det er vigtigt at dej stykket er ca. 100cm langt, 15cm bredt og med en tykkelse på ca. 0,5-1cm.
  • Fordel remoncen i en lang stribe langs det 100cm lange dej stykke
  • Fold dejen på den lange side indover remoncen, så det blot lige dækker remoncen
  • Fold dernæst den anden lang side over remoncen så dej stykket bliver til en lang pølse
  • Fold dernæst hjertet ved at folde den ene ende af dej stykket ind mod dig selv og form således den ene  side af hjertet.
  • Gentag proceduren i den anden side og sørg for at lukningen vender nedad mod bordpladen
  • Bær julekringlen over på en bageplade vha. et par ekstra hænder

Inspiration til juleopskrifter: Klatkager

Del på print

1 kommentar til “Julekringle med marcipan og appelsin”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering