Rabarberkompot – den bedste kompot

Rabarberkompot  Kompot af rabarber
Rabarberkompot rimer på sol, sommer og en masse herlige mad øjeblikke. Jeg nyder ihvertfald hver eneste sommer, rigtig godt af de lækre og smagfulde rabarber.

Rabarberkompot med vanilje eller lakrids

Den helt traditionelle rabarberkompot med rørsukker (eller almindelig sukker), kan sagtens piftes en smule op, ved tilsætning af enten lidt vaniljekorn eller lakridspulver. Begge ting er noget jeg har i min køkkenskuffe, og derfor veksler jeg lidt med, hvilken udgave min kompot bliver, den pågældende dag. Min favorit må nok være med vanilje, og når jeg ikke ligger inde med en vaniljestang eller vaniljepulver, så bruger jeg blot vanijesukker, som mit hverdagskøkken altid indeholder.

Inspiration til sommer desserter: Den bedste chokolademousse, Hjemmelavet nutellacreme og Den bedste sunde kage

Rabarber kompot  Rabarberkompot med vanilje

Rabarberkompot til morgenmad og dessert

Det er næsten som om, at kompot af rabarber har fået en renæssance i det nordiske køkken. Jeg er vokset op med hjemmelavet kompot, men det er først inden for de seneste par år, at jeg også ser det på restauranter og caféer. Rabarberkompotten serveres både til desserter som koldskål der ses på dette billede, men også ovenpå skyr, græsk yoghurt og andre morgenmads mejeriprodukter. Jeg finder selv undskyldninger hver eneste dag i øjeblikket for, at toppe både morgenmad og desserter med hjemmelavet rabarberkompot.

Rabarberkompot - den bedste kompot
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til en portion rabarberkompot:
 • 250g rabarber
 • 2 spsk. rørsukker
 • 1tsk vanilje eller lakridspulver
Fremgangsmåde
 1. Skyld og skær rabarber i små stykker.
 2. Vend rabarber i sukker og enten vanilje eller lakridspulver og lad det gerne trække nogle minutter
 3. Kog rabarber i en kasserolle ved lav varme og hyppig omrøring i ca. 5min

Jeg elsker virkelig rabarber som i nok snart også har forstået. Dens muligheder i dessert køkkenet er uendelige, og sammen med en smule rørsukker, så kan de gøres fantastiske. Rabarber er egentlig en kraftig staud, og i Danmark fåes der hele fire forskellige arter.

5 kommentarer til “Rabarberkompot – den bedste kompot”

 1. Hej Maria 🙂
  Tak for en dejlig blog samt en masse spændende og lækre opskrifter. Jeg har et enkelt spørgsmål til dig, som egentlig intet har med oplægget her at gøre. Jeg kunne på din snap se, at din familie og dig kører rundt i en toyota aygo – hvordan er den som familie bil? Sagen er den at min kæreste og jeg forsøger at blive gravide, og i den forbindelse er vi lidt uenige om, hvorvidt vi skal have endnu en bil eller om vores aygo kan klare tjansen som familie bil 🙂 Jeg håber det er okay at jeg spørger dig.
  Mvh Sofie

  1. Hej Sofie
   Dejligt at du har lyst til at læse med 🙂
   Bilen er én jeg har lånt af min far, da jeg har lidt problemer her i min graviditet, og skal røre mig mindst muligt. Derfor er jeg nok ikke den bedste at spørge om råds. Vi har selv planer om at købe en bil inden for den næste måneds tid, og det skal helt sikkert være en større bil af slagsen. Jeg er dog utrolig glad for, at køre rundt i en lille by bil, og synes det er meget nemmere, at komme rundt end med en stor bil. Så det vil jeg virkelig savne!
   God dag og tillykke med familieforøgelsen 🙂

 2. Find Puggaard

  Hej Maria.

  Dejlig og nem kompot der just er med en gang hjemmelavede fiskefrikadeller. Kompotten passer til stort set alt! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *