Rabarberkompot  Kompot af rabarber
Rabarberkompot rimer på sol, sommer og en masse herlige mad øjeblikke. Jeg nyder ihvertfald hver eneste sommer, rigtig godt af de lækre og smagfulde rabarber.

Rabarberkompot med vanilje eller lakrids

Den helt traditionelle rabarberkompot med rørsukker (eller almindelig sukker), kan sagtens piftes en smule op, ved tilsætning af enten lidt vaniljekorn eller lakridspulver. Begge ting er noget jeg har i min køkkenskuffe, og derfor veksler jeg lidt med, hvilken udgave min kompot bliver, den pågældende dag. Min favorit må nok være med vanilje, og når jeg ikke ligger inde med en vaniljestang eller vaniljepulver, så bruger jeg blot vanijesukker, som mit hverdagskøkken altid indeholder.

Inspiration til sommer desserter: Den bedste chokolademousse, Hjemmelavet nutellacreme og Den bedste sunde kage

Rabarber kompot  Rabarberkompot med vanilje

Rabarberkompot til morgenmad og dessert

Det er næsten som om, at kompot af rabarber har fået en renæssance i det nordiske køkken. Jeg er vokset op med hjemmelavet kompot, men det er først inden for de seneste par år, at jeg også ser det på restauranter og caféer. Rabarberkompotten serveres både til desserter som koldskål der ses på dette billede, men også ovenpå skyr, græsk yoghurt og andre morgenmads mejeriprodukter. Jeg finder selv undskyldninger hver eneste dag i øjeblikket for, at toppe både morgenmad og desserter med hjemmelavet rabarberkompot.

Rabarberkompot - den bedste kompot
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til en portion rabarberkompot:
  • 250g rabarber
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1tsk vanilje eller lakridspulver
Fremgangsmåde
  1. Skyld og skær rabarber i små stykker.
  2. Vend rabarber i sukker og enten vanilje eller lakridspulver og lad det gerne trække nogle minutter
  3. Kog rabarber i en kasserolle ved lav varme og hyppig omrøring i ca. 5min

Jeg elsker virkelig rabarber som i nok snart også har forstået. Dens muligheder i dessert køkkenet er uendelige, og sammen med en smule rørsukker, så kan de gøres fantastiske. Rabarber er egentlig en kraftig staud, og i Danmark fåes der hele fire forskellige arter.

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page