Bagt grød med æg og banan

Bagt grød med æg

Bagt grød med æg er endnu en variant af den klassiske opskrift på bagt grød. Man kan nemlig tilsætte mange forskellige ingredienser, og i denne opskrift er både æg og banan nogle grund elementer i morgenmaden.

Inspiration til grød opskrifter: Bagt grød og Havregrød

Opskrift på bagt grød med æg

Bagt grød med æg

Bagt grød med æg

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 50 g havregryn
  • 50 g granola/mysli
  • 1 kniv spids salt
  • 2 æg
  • 1 moden banan
  • 1 spsk. sirup
  • 1 modent æble
  • evt. krydderer f.eks kanel, kardemomme, vanilje mm.

Sådan gør du

  • Bland havregryn, granola, salt og evt. krydderier sammen
  • Mos banan og tilsæt det til mysli blandingen
  • Pisk æg og tilsæt det til grøden sammen med sirup
  • Fordel grøden i en bageform beklædt med bagepapir
  • Skær æble i tern og fordel det udover grøden
  • Bag grøden i ovnen i ca. 30min ved 175 graders varme

Grød i ovnen

Grød bagt i ovnen

Æg er en enestående ingrediens i virkelig mange forskellige retter også i grød. Æggene giver fylde, samler grøden og gør den kage-agtig i konsistensen. Det selvsamme er tilfældet i klassisk havregryn, hvor man også kan tilsætte et æg for at gøre havregrøden mere cremet. Derudover er der i denne opskrift også tilsat banan og granola. Man kan bruge en købe version, men det er lige så nemt at lave en hjemmelavet version.

Inspiration til opskrifter: Hjemmelavet mysli og Chiagrød

Grød med æg

Grød til babyer

Det er sommetider tilfældet at babyer ikke ønsker at blive madet med ske. I sådanne tilfælde er bagt grød med æg et virkelig godt måltid, fordi de små børn kan spise grøden med hænderne. Dog er det vigtigt at huske, at nødderne skal hakkes meget fint, hvis børnene er små. Nødder i mysli og granola kan nemlig være svært at tygge, da det kræver kindtænder.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Omelet og Pandekager

Del på print

4 kommentarer til “Bagt grød med æg og banan”

  1. Har du et alternativ til æble (ikke pære) som man kan bruge, jeg kan ikke tåle æbler og pære.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering