Bagt grød med æg og banan

Opskriften på bagt grød er sponsoreret af Axa, Granola – simply great

Bagt grød  Bagt grød med æg
Bagt grød i alle slags variationer kan jeg altid anbefale. Det giver en rigtig god start på dagen, mætter godt og er selvfølgelig også en utrolig smagfuld oplevelse.

Hjemmelavet bagt grød med æg

Selvom jeg har lavet bagt grød utrolig mange gange før, så er der alligevel “en første gang” ved denne opskrift. Denne grød er nemlig rørt sammen og bagt med æg. Det gjorde den endnu mere “kage agtig” i sin konsistens, og så mætter det ekstra tilsatte æg jo i den grad også, da det har et højt protein indhold. Derudover har jeg brugt en moden banan til at søde grøden med, samt granola, simply great fra Axa der er crunchy og smagfuld, men uden tilsat sukker.

Inspiration til grød opskrifter: Bagt havregrød med blåbær, Almindelig havregrød med banan og Grød med chiafrø

Bagt grød med banan  Bagt grød opskrift

Opskrift på bagt grød i samarbejde med Axa

Den nye granola fra Axa er består af både blandet müsli og chrunchy granola som gør, at den får den ekstra sprøde karakter, som jeg er vild med på min yoghurt eller skyr om morgenen. Derudover er det som sagt uden tilsat sukker, og kan sagtens spises sådan. Granolaen er nemlig fuld af små smagsoplevelser fra nødderne, kernerne og det crunchy element, der samlet set lever fuldstændig op til, hvad jeg forventer af min morgen granola. Jeg må dog indrømme, at jeg altid tilsætter en lille smule honning sammen med både hjemmelavet granola og denne nye granola variant fra Axa. På denne måde kan jeg også selv “styre” mit sukkerforbrug, når granola, simply great fra Axa, ikke indeholder noget sukker i forevejen.

I denne opskrift på bagt grød er der også brugt Granola, “simple great” fra Axa. Jeg blandede det både i selve grøden, men vendte det også med æbleternene, som jeg dryssede på toppen af grøden. Det gav et fantastisk resultat da grøden først var færdig bagt.

Grød bagt med æg  Grød bagt med banan

Bagt grød som sundere kage

Tilfældigvis kom min veninde fra medicinstudiet forbi med hendes lille søn, der er nogenlunde samme alder som “lillebror”. Jeg havde intet sødt til kaffen, men min veninde så hurtigt den bagte grød og foreslog, om vi ikke bare skulle spise det, i stedet for at løbe til bageren. Den bagte grød som på det tidspunkt stod i køleskabet, gav jeg derfor et par minutter i mikrobølgeovnen, og hældte en sjat sirup på toppen. Nøj hvor smagte det dejligt, og sammen med kaffen var det et helt perfekt alternativ til den manglende kage.

Bagt grød med æg og banan
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. to personer:
 • 50g havregryn
 • 50g granola (hjemmelavet eller Axa, simply great)
 • 1 moden banan
 • 2 æg
 • 1 kniv spids salt
 • 1 spsk. sirup
 • 1 modent æble
 • Evt krydderier der også kan bruges: kanel, kardemomme og ingefær
Fremgangsmåde
 1. Bland havregryn og granola sammen
 2. Mos banan og bland den i grøden
 3. Tilsæt æg, salt og sirup og bland det godt sammen
 4. Hæld grøden i et lille ildfast fad beklædt med bagepapir
 5. Skær æblet i tern og bland det evt med en håndfuld granola fra Axa
 6. Drys det på grøden og bag grøden i ovnen ved 175 graders varme, varmluft i ca. 30min

 

Del på print

4 kommentarer til “Bagt grød med æg og banan”

 1. Har du et alternativ til æble (ikke pære) som man kan bruge, jeg kan ikke tåle æbler og pære.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *