Bagt grød med æg og banan

Bagt grød med æg

Bagt grød med æg er endnu en variant af den klassiske opskrift på ovnbagt grød. Man kan nemlig tilsætte mange forskellige ingredienser, og i denne opskrift er både æg og banan nogle grund elementer i morgenmaden.

Inspiration til grød opskrifter: Bagt havregrød og Havregrød

Opskrift på bagt grød med æg

Bagt grød med æg

Bagt grød med æg

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 50 g havregryn
  • 50 g granola/mysli
  • 1 kniv spids salt
  • 2 æg
  • 1 moden banan
  • 1 spsk. sirup
  • 1 modent æble
  • evt. krydderer f.eks kanel, kardemomme, vanilje mm.

Sådan gør du

  • Bland havregryn, granola, salt og evt. krydderier sammen
  • Mos banan og tilsæt det til mysli blandingen
  • Pisk æg og tilsæt det til grøden sammen med sirup
  • Fordel grøden i en bageform beklædt med bagepapir
  • Skær æble i tern og fordel det udover grøden
  • Bag grøden i ovnen i ca. 30min ved 175 graders varme

Grød i ovnen

Grød bagt i ovnen

Æg er en enestående ingrediens i virkelig mange forskellige retter, også i grød. Æggene giver fylde, samler grøden og gør den kage-agtig i konsistensen. Det selvsamme er tilfældet i klassisk havregryn, hvor man også kan tilsætte et æg for at gøre havregrøden mere cremet. Derudover er der i denne opskrift også tilsat banan og granola. Man kan bruge en købe version, men det er lige så nemt at lave en hjemmelavet version.

Inspiration til opskrifter: Hjemmelavet mysli og Chiagrød

Grød med æg

Grød til babyer

Det er sommetider tilfældet at babyer ikke ønsker at blive madet med ske. I sådanne tilfælde er ovnbagt grød med æg et virkelig godt måltid, fordi de små børn kan spise grøden med hænderne. Dog er det vigtigt at huske, at nødderne skal hakkes meget fint, hvis børnene er små. Nødder i mysli og granola kan nemlig være svært at tygge, da det kræver kindtænder.

Inspiration til grød opskrifter: Byggrød og Overnight oats

Kan grøden fryses?

Det er faktisk muligt, at fryse en grød, bagt i ovnen, ned. I og med at den har en kage-agtig konsistens, så er det på samme måde, som med almindeligt bagværk. Hvilket også er nemt og bekvemt at fryse. Dog skal man være opmærksom på at det godt kan blive en anelse tørt, når man tøer det op igen. Man kan med fordel tø grøden op i mikrobølgeovnen, hvor grøden forbliver mere saftig og blød.

4 kommentarer til “Bagt grød med æg og banan”

  1. Har du et alternativ til æble (ikke pære) som man kan bruge, jeg kan ikke tåle æbler og pære.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering