Opskriften på quinoa madpandekager indeholder reklame for Bahne Interior
Quinoa madpandekager Madpandekager med quinoa

Jeg er blevet fuldstændig pjattet med at bruge quinoakerner i min madlavning. Quinoa smager ikke af forfærdelig meget, og derfor er det perfekt som en grundingrediens i basale madopskrifter. F.eks i diverse bagværk til morgenbordet men altså også som en proteinkilde til frokosten og aftensmaden. Disse quinoa madpandekager er ingen undtagelse, og jeg er næsten helt stolt af, hvor godt de smager.

Madpandekager med quinoa og spinat

Madpandekager med quinoakerner Mad pandekager med quinoa

Mine quinoa madpandekager kan sagtens laves uden spinat, ligesom man også kan lave dem med almindelige hvide quinoakerner. Jeg synes blot at de sorte quinoa giver et virkelig pænt udtryk til madpandekagerne, og det er jo også skønt, at maden både smager og ser herlig ud.

Heldigvis var mine børn også ellevilde med disse quinoa madpandekager. Det var ellers lidt af en sats, da jeg tilsatte den farlige, grønne spinat, som især spiloppen har fået lidt af et problem med. Jeg fortalte hende derfor, at det var hulk pandekager, og at man selvfølgelig også bliver lige så stærk som ham, hvis man spiser dem. De hvide løgne er der masser af herhjemme, og fordi det virker, bliver jeg ved med at fyre dem af i stride strømme.

Madpandekager med spinat og quinoa Quinoa pandekager

Quinoa madpandekager i samarbejde med Bahne

Som utrolig mange af mine opskrifter herinde, så har jeg serveret madpandekagerne og dets tilbehør på det fine stel fra Bahne. De har deres helt egen serie i eget mærke, som går under navnet Bahne Interior. Mit absolut yndlings stel er “wave kollektionen”, som også få i en blå nuance. Jeg skal virkelig tage mig selv i ikke at tage alle mine madbilleder på disse smukke tallerkner i forskellige størrelser. Bestikket og glasset er også fra Bahne interior og går til absolut alle deres stel kollektioner.

Udover at lade maden i smukke og farverige nuancer præge stellet, så nyder jeg også at have meget af det stående fremme i mit køkken. Stentøjet fra Bahne interior skaber nemlig stemning ved siden af krydderurter, kogebøger og hvad man ellers pryder sit køkken med.

Inspiration til sunde hverdags opskrifter: Pasta med rejer, ærter og hvidvin og Vegetarisk og mexicansk gryderet

Sunde madpandekager Sunde mad pandekager

Opskrift på madpandekager med quionoa

Quinoa madpandekager med spinat

Antal 6 madpandekager
Forfatter Maria Vestergaard

Ingredienser

Til ca. 6 quinoa madpandekager:

 • 2 æg
 • 2 dl skummet mælk
 • 50 g fuldkorns hvedemel spelt-, grahams- eller almindelig hvedemel kan også bruges
 • 100 g hvedemel
 • 1 tsk. salt
 • 100 g kogt quinoa gerne afkølet
 • en håndfuld frisk spinat ca. 50g

Forslag til fyld:

 • røget laks
 • frisk spinat
 • dild
 • revet agurk
 • avokado
 • radisser
 • havsalt
 • evt. en anelse chili flager

Sådan gør du

 • Kog quinoa som anført på pakken (gerne med en smule salt)
 • Pisk æg og mælk til det skummer
 • Bland mel og salt sammen og hæld det i æggemassen
 • Kør quinoa og frisk spinat et par minutter i en minihakker eller foodprocessor. Dette kan godt udelades hvis spinaten hakkes fint i hånden
 • Bland spinat og quinoakernerne i pandekagedejen
 • Steg dem på en pande med smør og server med dit yndlings fyld

 

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)