Quinoa madpandekager skaber stor begejstring hos både børn og voksne. De er en genial måde at få sneget lidt ekstra grønt ind i kosten, og samtidig kunne få lov at spise pandekager til frokost eller aftensmad med stor velsmag. Quinoa madpandekagerne laves med fuldkornsmel, frisk spinat og selvfølgelig en quinoakerner.
Inspiration til madpandekager: Grundopskrift til madpandekager og Spinatpandekager
Opskrift på quinoa madpandekager
Quinoa madpandekager med spinat
Ingredienser
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 50 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 100 g kogt, afkølet quinoa (sorte eller hvide quinoakerner)
- 50 g frisk spinat
- olivenolie til stegning
Forslag til fyld:
- røget laks
- frisk spinat
- dild
- agurk i strimler
- avokado
- radiser
- havsalt
- evt. en anelse chili flager
Sådan gør du
- Kog quinoa som anført på pakken (gerne med en smule salt)
- Pisk æg og mælk til det skummer
- Bland mel og salt sammen og hæld det i æggemassen
- Kør quinoa og frisk spinat et par minutter i en minihakker eller foodprocessor. Dette kan godt udelades hvis spinaten hakkes fint i hånden
- Bland spinat og quinoakernerne i pandekagedejen
- Steg dem på en pande med olivenolie og server med dit yndlings fyld
Madpandekager med quinoa og spinat
Quinoa kerner er virkelig gode at bruge i sin madlavning. De smager ikke af særlig meget, men lad dig ikke snyde. De indeholder en masse gode næringsstoffer, der er gode for kroppen. I denne opskrift skal de koges som anvist på pakken (husk at skylle dem i en sigte inden brug), og blandes med de øvrige ingredienser. Mælk og æg skal piskes godt sammen indtil det skummer. Herefter kommes mel og salt i. Nu kan du gøre to ting. Hvis du har en minihakker eller en foodprocessor kommes blanding med æg og mel, samt quinoa og frisk spinat op i, og køres i et par minutter til dejen er helt flot grøn og glat. Denne er den hurtigeste metode, Har du ikke en af ovenstående maskiner, hakkes spinaten fint med en kniv, inden du blander spinat og quinoa i dejen. Nu skal madpandekagerne steges på en varm pande, og så er de klar til at blive fyldt med en masse smagfulde råvarer.
Inspiration til madpandekager: Grønkålspandekager og Madpandekager med fuldkorn
Fyldet til madpandekagerne
Fyldet til disse madpandekager er mange. I denne opskrift fyldes quinoapandekagerne med mere spinat, radiser skåret i tynde skiver, røget laks, dild, agurk skåret i tynde strimler, enten med en grøntsagsskræller eller på et mandolinjern, og avokado. Du kan dog bruge lige præcis det fyld, du allerbedst kan lide, eller hvad du lige har i køleskabet. Faktisk er disse madpandekager en genial tøm-køleskabet-ret. Du kan fylde dem med kylling, oksekødstrimler og alverdens grøntsager. En god dressing eller flødeost smager også dejligt til.
Inspiration til madpandekager: Madpandekager med græskar
Madpandekager til madpakken
Madpandekagerne kan både spises til frokost og til aftensmad. De smager nemlig godt uanset om de er kolde eller lune. De er derfor gode at have med på madpakken, hvis man gerne vil gøre denne spændende og lækker. Tager du pandekagerne med på madpakke, er det en god idé at vente med at samle pandekagen til du skal spise den. Så undgår du at pandekagen bliver alt for blød. Fyldet til pandekagen kan blot kommes i en bøtte.
Grøntsager i madpandekager
Grøntsager fungerer rigtig godt i mange slags bagværk, og madpandekager er ingen undtagelse. Grøntsagerne giver noget ekstra næring til pandekagerne, og så får pandekagerne en helt fantastisk flot farve der gør dem endnu mere indbydende. I denne opskrift kommer der frisk spinat i, men du kan også prøve at komme græskar, rødbede eller grønkål.
Tips til madpandekager med quinoa
- Du kan erstatte fuldkornsmelet med almindelig hvedemel
- Du kan bruge både komælk og plantedrik til opskriften
- Du kan bruge både hvid og sort quinoa til madpandekagerne
3 kommentarer til “Quinoa madpandekager”
Hej Maria
Der er et eller andet jeg gør forkert med disse pandekager. De går i stykker når jeg vender dem. Dejen er mega tyk. Jeg har gjort præcis som der står i opskriften.
Hvad kan jeg gøre forkert?
Kan det være en forkert udgave af quinoa?
Vh Tanja Jacobsen
Hvor irriterende altså! Det er jo bare så svært at sidde bag skærmen og regne ud, hvad der er gået galt. Ville ønske jeg kunne stå dig bi i dit køkken 🙂
Vil umiddelbart tænke, at det også kunne have noget med din pande at gøre, hvis de måske hænger fast. Er det en slip-let pande du bruger? Det er nemlig bedst. Ellers så prøv med mere fedtstof på panden, også.
Håber det lykkes. De er simpelthen så gode!
Kh Maria
Hej Maria
Kan pandekagerne fryses?
Vh Helle