Madpandekager med græskar

Græskarpandekager Græskar pandekager
Denne opskrift på madpandekager med græskar og æg kan fyldes med alverdens lækkert pandekagefyld. Dette tæller både versioner med kød, fisk og kylling, men også vegetariske udgaver med stegte grøntsager og en masse krydderier. Vi er selv herhjemme vilde med den mexicanske variant, der indebærer let krydret oksekød, som er stegt på panden med grøntsager. Derefter pakkes pandekagerne i et fad og toppes med ost, hvorefter de bages i ovnen i et par minutters tid.

Server evt. dine madpandekager med: Guacamole, Tomatsalsa eller yoghurt dressing

Madpandekager med græskar Pandekager med græskar

Opskrift på madpandekager med græskar

Madpandekager med græskar

Antal 8 madpandekager

Ingredienser

Madpandekager med græskar:

  • 250 g hokkaido græskar
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 2,75 dl mælk
  • 150 g Grahams mel (hvedemel kan også bruges)
  • 1 tsk. salt
  • Smør til stegning

Mexicansk oksekøds fyld:

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 løg
  • 1 spsk. mexicansk krydderi blanding
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 spidskål
  • 2 røde peberfrugter
  • 100 g mozzarella ost
  • 1/2 bundt persille

Sådan gør du

Madpandekager med græskar

  • Skræl græskaret og skær det i tern
  • Kog græskarternene i en gryde med vand i ca. 20min eller til græskarkødet er blevet mørt. Tilsæt evt. mere vand hvis vandet fordamper for hurtigt, og hold øje med, at det ikke brænder på. Det koges bedst med låg på og ved lavt blus
  • Blend eller mos græskar, så der ingen klumper findes
  • Pisk æg luftigt og tilsæt de øvrige ingredienser
  • Steg madpandekagerne på en stegepande med smør eller olie til de er let gyldne på begge sider

Mexicansk oksekøds fyld:

  • Hak løg og steg dem bløde på en pande med olivenolie
  • Tilsæt mexicansk krydderiblanding og oksekød og steg til kødet er gennemstegt
  • Skær spidskål og rød peber i fine strimler og steg det i et par minutter på en pande med olivenolie
  • Smag til med salt og fyld grøntsags fyldet og oksekødsfyldet i madpandekagerne
  • Fold pandekagerne tæt sammen og placer dem i et ildfast fad
  • Drys med mozzarella ost og bag pandekagerne i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 10min
  • Hak persille fint og drys på pandekagerne inder servering
  • Server evt. med hjemmelavet guacamole, tomatsalsa eller yoghurt dressing
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Græskar madpandekager Fyldte græskarpandekager

Sunde madpandekager med græskar

Det var egentlig et tilfælde, at græskarpandekagerne udover, åbentlyst, at indeholde grøntsager, også skulle indeholder fuldkornsmel. Jeg havde nemlig ikke mere almindeligt hvedemel, som jeg normalt plejer at bruge i mine madpandekage opskrifter. I stedet havde jeg grahamsmel, som jeg valgte at tilsætte pandekagedejen med fare for, at børnene ville blive særdeles utilfredse. Heldigvis var det ikke tilfældet. Den orange, smukke farve lokkede dem i første omgang til en mundfuld, og da græskar i sig selv er meget mild og let sødt i smagen, førte det til de næste. Opskriften på madpandekager med græskar var heldig vis et hit – selv i en børnefamilie.

Inspiration til opskrift på mad pandekage: Sunde pandekager med spinat

Græskar i madpandekager

Jeg har på det sidste delt en del opskrifter herinde på retter, der indeholder græskar foruden disse madpandekager med græskar. Sidst var det min opskrift på søde græskarpandekager til dessert, snack eller morgenmad, som tilmed indeholder havregryn. Dette er foruden min store begejstring for, at bruge græskar i diverse salater. Græskar er utrolig næringsrigt på fibre, mineraler og vitaminer og har samtidig et lavt kalorie indhold, så det går sig virkelig fint til retter, hvor man ønsker fylde, smag og mæthed, uden at indtage en stor mængde energi.

Til dessert, og til den søde tand, går en klassisk, hjemmelavet pandekage heller ikke af vejen. Ej heller gør den amerikanske pandekage

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering