Pizza med gedeost

Pizza med gedeost

Pizza med gedeost er en vidunderlig spise, der kan toppes med mange forskellige råvarer. Denne opskrift giver et bud på, hvordan pizzaen kan toppes med gedeost og kartofler, samt stegte rødløg og friske krydderurter – og så er der dobbelt op på ost.

Inspiration til andre pizzaopskrifter: Grundopskrift på hjemmelavet pizza og Kartoffelpizza

Opskrift på pizza med gedeost

Pizza med gedeost

Pizza med gedeost

Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Pizzadej:

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 50 g durummel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 275 g tipo 00 hvedemel

Pizza med gedeost:

  • 450 g mozzarella ost
  • 3 rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 6 mellemstore kartofler
  • 150 g gedeost
  • friske krydderurter (timian, basilikum, rosmarin mm.)

Sådan gør du

Pizzadej:

  • Opløs gær i vand og tilsæt durummel og rør det godt sammen
  • Tilsæt salt, olivenolie og tipo 00 hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt dejen glat og ensartet i ca. 15 minutter på køkkenbordet eller 5 minutter ved lav hastighed på en røremaskine og derefter 5min ved høj hastighed
  • Placer dejen i en skål og lad den hæve lunt og tildækket under et klæde i ca. 1,5 time
  • Del dejen i tre lige store dele og lad dem gerne efterhæve direkte på køkkenbordet under et klæde imens ovnen med bagestål eller pizzasten varmes op
  • Tænd ovnen på højeste temperatur på funktionen "almindelig ovn" og lad pizzastenen varme op derinde. En bageblade kan også bruges

Pizza med gedeost:

  • Snit rødløg fint og steg dem på en pande med smør
  • Skær kartofler i fine skiver. Brug gerne et mandolinjern
  • Drys pizzabundene med først mozzarella ost, dernæst kartoffelskiver, stegte rødløg og gedeost skåret i skiver
  • Bag pizzaerne i ovnen ved højeste varme i ca. 5-10min eller til pizzaerne er færdigbagte
  • Drys pizzaerne med flagesalt, friskkværnet peber og friske urter

Gedeost på pizza

Gedeost på pizza

Gedeost har en pikant, nøddeagtig smag og smager særlig godt sammen med noget sødt, som blandt andet stegte rødløg. Når løgene steges, bliver de let karamelliserede, hvilket bringer en god sødme til gedeosten. Mozzarella osten er langt mere mild i smagen end gedeosten, og sammen spiller de to rigtig godt sammen.

Kartofler er også en særlig god ingrediens at tilføre som topping til sin pizza. Særligt når kartoflerne står sammen med forskellige oste, som i denne pizza med gedeost. Kartoflerne til pizzaen skal skæres i tynde skiver, for at de kan nå at blive tilberedt imens de er i ovnen. Hvis de er for tykke, når de ikke at blive møre. Derfor kan man med fordel bruge et mandolinjern, og skære kartoflerne på. Hvis man vil være på den helt sikre side, så kan man også koge skiverne i nogle få minutter i kogende vand, inden de kommes på pizzaen, der efterfølgende bages i ovnen. Såfremt man har planlagt pizzabagningen i god tid, kan man lægge kartoffelskiverne i blød natten over. Herefter tages de op, og tørres godt af i et viskestykke, hvorefter de drysses med salt. På denne måde kan man også tilberede og gøre kartoflerne klar.

Inspiration til pizzaopskrifter: Pizza med svampe og Pizza margherita

Pizza og gedeost

Friske urter på gedeostpizza

Når den færdige pizza med gedeost er bagt, drysses den med friske krydderurter. Rosmarin egner sig virkelig godt til både ost og kartofler, ligesom timian og basilikum også smager godt herop. Derudover er det blot at prøve sig frem. Hver krydderurt bidrager med forskellig smag, og der er ingen, der er rigtige eller forkerte.

Inspiration til pizzaopskrifter: Grundopskrift til pizzadej og Pizza med parmaskinke

Mel til pizzabunden

En pizza består af en pizzabund og pizzatopping. Begge dele kan varieres på virkelig mange forskellige måder og giver hver deres smag og struktur til pizzaen. Pizzabunden udgør som sagt en stor del af pizzaen og derfor er det også en god idé at kræse om dejen og meltyperne for at opnå det bedste resultat. I denne opskrift på pizza med gedeost er der brugt både tipo 00 hvedemel samt durummel. Tipo 00 hvedemel er en type hvedemel, som har et meget højt glutenindhold. Det høje glutenindhold giver nemlig den helt rigtige pizzabund med en sprød, tynd bund og en luftig skorpe.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering