Bønnefritter

Bønnefritter

Bønnefritter er sprødstegte, grønne bønner, som er bagt i ovnen med olivenolie, flagesalt og evt. en anelse ekstra krydderi. Bønnefritterne kan spises som tilbehør til forskellige kødretter på samme måde som man ville servere kartoffelretter og salater hertil.

Inspiration til opskrifter med bønner: Bønnesalat og Bønnefrikadeller

Opskrift på bønnefritter

Bønnefritter

Bønnefritter

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g frosne bønner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  • Hæld de frosne bønner ud i en skål og vend dem med olivenolie og flagesalt
  • Fordel bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30-40min eller til bønnerne er stegt sprøde. Vend bønnerne undervejs

Bønnefritter med fetadip

Ovnstegte bønne fritter

Mange forskellige grøntsager kan steges i ovnen og give et fantastisk, smagfuldt resultat. Overfladen bliver sprød og let karamelliseret og sammen med salt og evt. andre krydderier, bliver grøntsagerne til en virkelig lækker tilbehørs ret. Det selvsamme er tilfældet med bønnefritter, som kan bages i ovnen med både smør eller olivenolie, alt efter hvad man bedst kan lide. Dertil kan man servere en cremet fetadip, som er vist på billederne eller alverdens andre cremede dressinger.

Inspiration til stegte grøntsager: Pastinak fritter og Sødkartoffel fritter

Bønne fritter

Ingredienser til bønnefritter

Der er særligt krydderierne, hvor man kan ændre smagsudtrykket på bønnefritterne. Paprika, cayennepeber, chili, peber, spidskommen, hvidløgspulver mm., er krydderier som man sammen med krydderurter, kan eksperimentere med. Krydderierne skal blot vendes sammen med de frosne, grønne bønner sammen med olivenolie, salt og evt. peber, hvorefter de bages i ovnen til de er sprøde og klar til at spise.

Inspiration til tilbehørs retter: Spidskålssalat og Tomatsalat

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering