Pastasalater

Her finder du de bedste opskrifter på pastasalater. Salaterne med pasta findes i flere forskellige udgaver, hvad enten det skal være som hovedret eller en tilbehørsret til kød. Fælles for opskrifterne er, at pastaen spiller hovedrollen, men komplementeres af grøntsager, krydderurter og salater.

Elementerne i en pastasalat

Det vigtigste element i pastasalater er selvfølgelig pastaen. Men der skal også noget sprødt og noget knasende. En god huskeregel er, at en pastasalat skal bygges op omkring disse elementer:

  • Pasta: Du kan vælge en pasta lavet på hvedemel eller en pasta med mere fuldkorn, som vil være med til at øge fiberindholdet i din pastasalat. Typisk bruges der penne eller skruer i en pastasalat.
  • Salat: Du kan f. eks. vælge en blandet grøn salat, en bitter salat som raddichio eller en mild og sød salat som hjertesalat. Du kan også vælge at bruge friske krydderurter i din pastasalat. Dette giver en ekstra god smag.
  • Grøntsager: De fleste grøntsager kan bruges til en pastasalat, men det er vigtigt at huske at less is more i en pastasalat. Udvælg derfor gerne en to-tre stykker, og brug gerne det der er i sæson eller som du har liggende i grøntsagsskufften. Du kan også bruge grøntsager som er tilberedte f.eks. ovnbagte tomater eller syltede rødløg.
  • Bælgfrugter, frø og kerner: Dette element udgør sammen med grøntsagerne ofte det knasede element i en pastasalat. Frø og kerner kan ristes let på panden for at få fremhævet deres gode smag. Af bælgfrugter kan du bruge kikærter, som f.eks. kan steges med krydderier. Du kan også vælge at bruge linser, som giver en god mæthedsfornemmelse.
  • Dressing: En god dressing er alfa og omega til din pastasalat. Dressingen skal binde pastasalatens elementer sammen. Du kan vælge en cremefraiche dressing, eller en olie/eddikedressing, der vil være med til at give både fedme og syrlighed, der passer godt til en pastasalat.