Oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller er en fantastisk kødret. Frikadellerne er saftige inden i og med en sprød stegeskorpe udenpå og så kan de især spises til forskellige salater, grøntsager, dressinger og tilbehørs retter. Derudover er de også gode til madpakken. Lav derfor gerne en stor portion, så halvdelen kan fryses ned. På den måde vil der være frikadeller til mange dage.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Klassiske frikadeller og Kartoffelfrikadeller

Opskrift på oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 75 g hvedemel (eller havregryn)
  • 1,5 tsk. salt
  • evt. 2 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum

Frikadeller af oksekød

Frikadeller af oksekød

Oksekød er hårdt i teksturen i forhold til både lammekød, kyllingekød, grisekød mm. Derfor er det også vigtigt, at frikadellefarsen laves således, at farsen er saftig og blød i konsistensen. Der skal altså både tilsættes mælk og hvedemel som gør, at oksekødsfrikadellerne bliver langt mere bløde at tygge i. Hvis man ikke har oksekød, så kan man også sagtens bruge andre former for hakket kød. Smagen og konsistensen er dog en anelse forskellig ligesom det også smager allerbedst med oksekød sammen med ovenstående krydderier.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Kyllingefrikadeller og Squashfrikadeller

Oksekødsfrikadeller med tilbehør

Oksekødsfrikadeller med urter

Denne opskrift på oksekødsfrikadeller kan bruges i forskellige sammenhænge og inspireret af forskellige madkulturer. F.eks kan oksekødsfrikadellerne blive tilsat til en tomatsauce og agere italienske kødboller. Frikadellefarsen kan også blive tilført fetaost og måske oliven, rødløg og soltørrede tomater, og i stedet blive forvandlet om til nogle saftige og smagfulde, græske frikadeller. Det samme er tilfældet med tilbehøret, som også kan justeres herefter.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Tyrkiske frikadeller og Risfrikadeller

Oksekødsfrikadeller

Kan oksekødsfrikadeller fryses?

Lige som med det meste andet kød, så kan disse oksekødsfrikadeller holde sig 3 måneder i fryseren. Når de varmes op herefter, er det et foretrække at lune dem i f.eks en mikrobølgeovn. Det gør nemlig, at oksekødsfrikadellerne forbliver saftige og ikke mister for meget væske. Hvis oksekødsfrikadellerne opbevares i køleskabet i stedet for, så kan de holde sig i ca. 3 dage.

Inspiration til frikadelle opskrifter: Frikadeller med grøntsager og Italienske kødboller

Ingredienser til frikadellefarsen

Opskriften ovenfor er helt klassisk, og kan derfor bruges som grundopskrift for yderligere variation. Adskillige krydderurter og krydderier som timian, oregano, basilikum mm., kan tilsættes til farsen. Ligesom også hvidløg, løg, rødløg, porrer og andet i den kategori giver smag og saft til frikadellerne. Derudover kan man eksperimentere med, at rive grovere grøntsager fint på et rivejern. På den måde vil grøntsagerne blande sig godt rundt i kødfarsen og blive til en ensartet konsistens. Derudover giver grøntsager ekstra næring, smag og væske til oksekødsfrikadellerne. Sidst nævnte gør dem ekstra saftige. Man skal derfor glædeligt springe ud i at eksperimentere med ingredienserne til oksekødsfrikadeller.

2 kommentarer til “Oksekødsfrikadeller”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering