Hakkebøffer i paprikasauce er en nem hverdagsret for hele familien. Hakkebøfferne steges i en pande, og tilberedes videre sammen med en cremet paprikasauce. Saucen består, foruden paprika, af grøntsager og fløde. Server familieretten med kogte ris eller kogt pasta.
Opskriften på hakkebøffer i paprikasauce er oprindeligt fra min kogebog MIT FAMILIEKØKKEN, som indeholder 100 opskrifter for hele familien.
Opskrift på hakkebøffer i paprikasauce
Hakkebøffer paprikasauce
Ingredienser
Hakkebøffer
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
Paprikasauce
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 400 g hakkede tomater
- 250 ml madlavningsfløde
- vand til rette konsistens
- smages til med salt og peber
Servering
- 4 dl ris
Sådan gør du
Hakkebøffer
- Form fire hakkebøffer, drys dem med paprika og salt, og steg bøfferne på en pande med olie, til de er gennemstegte.
- Tag bøfferne af panden, og gem dem til senere
Paprikasauce
- Pil løget, og hak det fint.
- Steg løgene bløde på panden med olivenolie.
- Skær gulerødder og peberfrugter i fine skiver, og tilsæt grøntsagerne til panden sammen med paprika.
- Steg grøntsagerne i et par minutter, til de tager farve.
- Tilsæt hakkede tomater, fløde og vand, og lad saucen koge langsomt op.
- Smag saucen til med salt og peber, og placer bøfferne i sauce. Lad retten simre yderligere 5min.
Servering
- Kog ris som anført på pakken og server de kogte ris med hakkebøffer i paprikasauce
Hakkebøffer i fad med sauce
Som så mange andre opskrifter, så kan man variere i ingredienser og fremgangsmåde. I forhold til opskriften på hakkebøffer i paprikasauce, så kan man også tilberede hverdagsretten i et fad, som bages i ovnen. Først steger man hakkebøfferne på en pande med olie som anført i fremgangsmåden ovenfor. Dernæst tilsætter man de øvrige ingredienser til panden, og når alle ingredienserne til saucen er tilsat, så fordeler man det hele ud i et ildfast fad. Dette fad placeres herefter i en forvarmet ovn, hvor hakkebøfferne steges færdigt med det omkringliggende paprikasauce. Det giver selvfølgelig endnu mere smag til saucen, fordi saften fra oksekødet, siver ud i paprikasaucen. Jeg synes ofte, at det går stærkere i en travl hverdag, at tilberede saucen med paprika samt de tilhørende bøffer på en almindelige stegepande, og derfor ikke tænde ovnen. Prøv dig frem og find ud af, hvilken fremgangsmåde du synes, er nemmest.
Inspiration til opskrifter: Shepherds pie og Lasagne i en pande
Sådan laver du en sauce med paprika
I opskriften ovenfor er der i paprikasaucen tilsat en helt del grøntsager. Disse grøntsager er milde i smagen, og ikke synderligt karakteristiske. Men hvis man gerne vil skjule grøntsager i hakkebøffer i paprikasauce, så kan man blende saucen, så den bliver ensartet og cremet. I så fald kan man bruge en stavblender, som man blender saucen med direkte ned i panden. Når saucen er blendet, kan man derefter tilsætte oksekødsbøfferne til retten, og servere hele herligheden med kogt pasta eller ris. Øvrige grøntsager udover gulerødder og rød peberfrugt kan også bruges i denne familieret på hakkebøffer i paprikasauce. Særligt gulerødder er milde i smagen, men også blomkål er mild og cremet, når det blendes til sovs.
Inspiration til opskrifter: Nachos med oksekød og Pasta med oksekød
Kan hakkebøffer i paprikasauce fryses ned?
Hvis du har rester tilbage af hakkebøffer i paprikasauce, så kan du sagtens fordele resterne i en plastikbøtte med tilsluttende låg. Resterne skal hurtigt på køl, så snart det er kølet ned. Opbevar gerne maden i køleskabet i et par dage eller i fryseren i et par måneder.