Sticky kødboller er en asiatisk inspireret ret. Kødbollerne er vendt i en lækker marinade, og sammen med kogte ris og friske grøntsager er det et virkelig lækkert måltid. Opskriften er inspireret af min meget populære opskrift på sticky chicken, som jeg også kalder for sesamkylling. Den opskrift kan du finde under her.
Inspiration til opskrifter: Sesamkylling og Nudler med kylling
Opskrift på sticky kødboller

Ingredienser
Fars
- 400 g hakket kyllingekød
- 2 æg
- 100 g gulerod
- 100 g hytteost
- 50 g havregryn
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
Panering
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
Marinade
- 1 spsk. sesamolie
- 3 spsk. soyasovs
- 2 spsk. ketchup
- 1 spsk. flydende honning
- 2 spsk. sød chili sovs
- 1 tsk. hvidløgs pulver
- 1 spsk. sesamfrø
Servering
- 1/4 spidskål
- 4 dl ris
- 1 dl sød chili sovs
- 2 forårsløg
- 2 avocadoer
Sådan gør du
Fars
- Bland kyllingekød med æg
- Riv gulerod fint på et rivejern, og tilsæt det til farsen sammen med hytteost og havregryn
- Hak rødløg og hvidløg meget fint, og vend det i farsen sammen med krydderier
Panering
- Form kødbollerne med en ske i en hul hånd.
- Fordel sammenpisket æg i en dyb tallerken og hvedemel i en anden tallerken
- Vend kødbollerne i først hvedemel, dernæst æg og til sidst hvedemel igen
- Steg kødbollerne på en pande med olivenolie til de er gennemstegte
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen
- Vend marinaden i panden med kødboller, og lad det simre ved lav varme i et par minutter til marinaden har samlet sig om kødbollerne
Servering
- Kog ris som anført på pakken
- Hak forårsløg og spidskål fint og skær avocado i tynde skiver
Video: Asiatiske meatballs
Sticky marinade
Det er blevet vældig populært at lave og spise en sticky marinade til sit kød. Jeg er også selv blevet virkelig glad for det, og serverer det meget ofte for min egen familie herhjemme. Marinaden indeholder en helt del ingredienser og råvarer, men når man først har købt dem en enkelt gang, så er det nogle der kan bruges igen og igen. Desuden går ingredienserne til marinaden igen ikke bare til denne opskrift på sticky kødboller, men også i virkelig mange andre asiatisk, inspireret retter. Du kan således bruge denne marinade som base til andet kød, du ønsker at marinere. Tilsæt blot marinaden til panden med kød, og lad det samle sig omkring. Herefter kan du toppe dine kogte ris med sticky kødboller eller noget andet kød samt friske grøntsager og dressinger.
Inspiration til opskrifter: Kylling cashew og Kyllingekødboller
Sticky kødboller med grøntsager
Det jeg virkelig godt kan lide ved en opskrift som denne er, at man kan tilføje alverdens, friske grøntsager til sit kød. Der er ingen tvivl om, at de sticky kødboller er et bærende element i retten sammen med kogte ris, men intet andet smager godt uden friske grøntsager, synes jeg. Avocado, spidskål og forårsløg som jeg også har brugt i opskriften ovenfor er mine egne favoritter, men der er ikke grænser for, hvad du kan tilføje til din egen bowl. Ligeledes er farsen, som kødbollerne er lavet på, baseret på hytteost, gulerod og havregryn. Hvilket ikke ligefrem er en kombination, der er inspireret af det asiatiske køkken, men jeg kan godt lide at forene flere forskellige madkulturer. Ligesom jeg også kan lide at tilføje ekstra protein, næring og kostfibre til retten. Og derfor udviklede jeg denne opskrift på sticky kødboller, som jeg håber, du har lyst til at prøve.




