Opskriften på nakkekoteletter i fad indeholder reklame for Fazer
Nakkekoteletter er et skønt stykke kød, og hvis det tilberedes rigtigt, så smager det virkelig dejligt. I ovnen sammen med tomat, krydderier, oliven og en sjat fløde, bages kødet mørt og saftigt, og som alternativ til de hvide ris, kan man servere koteletterne til Havreris fra Fazer.
Inspiration til opskrifter, som havreris også kan serveres til: Hjemmelavede boller i karry
Nakkekotelleter med Havreris
Jeg synes i høj grad at havreris er en råvare, som vi har manglet på det danske marked. Brune ris som også har et højt fiberindhold, smager godt, men ikke lige så godt som havreris. Overhovedet. Forskellen ligger i at havrerisene stadigvæk kan koges møre, og får næsten en cremet konsistens. Derudover tager havrerisene kun 13min at koge, hvilket jo er ingen tid. Derfor synes jeg også, at det er et virkelig godt produkt i en travl hverdag, hvor tiden heller ikke er til at lave mad med lang kogetid.
Havrerisene er desuden produceret i Norden og indpakningen indeholder intet plastik. De er i stedet pakket direkte ned i en pap beholder, som kan affalds sorteres.
Inspiration til opskrifter med havreris: Stegte havreris
Fazer havreris handles b.la. i Bilka og Føtex
Opskrift på nakkekoteletter i fad
Nakkekoteletter i fad
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 4 nakkekoteletter
- 4 skalotteløg (eller 2 alm. løg)
- 2 fed hvidløg
- 200 g bacon i tern
- 200 g svampe
- 250 ml madlavningsfløde
- 400 ml hakkede tomater
- 70 g tomatpure
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. timian
- 100 g kalmara oliven
- smages til med salt og peber
- serveres med havreris
Sådan gør du
- Steg nakkekoteletterne i smør ved høj varme til de bliver gyldne på begge sider. De behøver ikke at blive gennemstegt
- Tag nakkekoteletterne af panden og placer dem i et ildfast fad
- Steg bacon sprødt i gryden og hæld derefter baconet over koteletterne
- Hak løg og hvidløg og vask svampe og skær dem i halve
- Steg løg og svampe i gryden til svampene er reduceret
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, krydderier, oliven og madlavningsfløde til gryden
- Lad det langsomt koge op og smag til med salt og peber
- Hæld saucen over nakkekoteletterne i bag fadet i ovnen ved 180 graders varme i ca 25min
Inspiration til nem aftensmad: Bagt pasta med bacon og Fyldt kyllingebryst
Tilbehørs forslag til nakkekoteletter
De grove vintersalater smager alle godt til gryderetter eller fadretter som denne. Her består bunden af en fiberholdig kåltype samt en cremet dressing, der afbalancerer den grove kål rigtig godt:
- Spidskålssalat med æbler
- Grønkålssalat med fetaost
- Rødkålssalat med appelsin
- Råkostsalat med rosiner