Boller i karry Boller i karrysauce
Boller i karry er vi mange, som er vokset op med. Og måske hører retten også mere til 90’erne og 80’ernes madkultur, men ikke destomindre, så er det en fantastisk familieret alligevel.

Boller i karry med æble

Før jeg fik børn, lavede jeg aldrig boller i karry. Min kære mand elsker det, så det har faktisk været en anelse synd for ham, at jeg let og elegant, er gået uden om mange af disse retter. Nu er sagen dog en ganske anden. For vores børn elsker simpelthen den klassiske ret; boller i karry, ligesom de også elsker alle andre traditionelle familieretter. Det er helt sikkert kombinationen af den milde sauce, det bløde kød og så måske endda den flotte gule farve, også. Spiloppen på snart fire år, roser ihvertfald altid den fine farve vældig meget, når vi spiser karrysauce med kødboller.

Inspiration til familieretter: Svenske kødboller med mos og Fad med kylling og bacon

Boller i karry med æble Karrysauce med boller

Børnevenlige boller i karry

Jeg laver altid karrysaucen med en anelse æble i. Jeg hakker faktisk blot et æble i tern, som jeg så steger i gryden sammen med løg og krydderier. Det giver en dejlig sødme til karrysaucen og en anelse tekstur. Derudover er opskriften helt simpelt og meget traditionel. Hvis man vil gå skridtet videre, så kan man selvfølgelig altid toppe sin karryret med alverdens godt “ris-taffel-topping”, men det synes jeg nu er bedst, ovenpå den klassiske ristaffel opskrift med kylling.

Boller i karry opskrift Boller i karry med ris

Opskrift på boller i karry

Boller i karry

Antal 4 personer

Ingredienser

Karrysauce:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1 spsk. smør
  • 1-2 spsk karry
  • 6 dl mælk
  • 1 boullionterning (svin-, kylling- eller grøntsags boullion)
  • smages til med salt
  • maizena til jævning

Boller:

  • 1 løg
  • 400 g svinefars (eller svine/kalve fars)
  • 1/2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • Smør til stegning

Sådan gør du

Karrysauce:

  • Hak løg, hvidløg og æble fint
  • Steg det i en stor gryde med smør og karry
  • Tilsæt mælk og boullionterning og lad det koge langsomt op
  • Smag til med salt og jævn evt. saucen med maizena

Boller:

  • Hak løg og bland det med svinefars, æg, hvedemel, havregryn og salt
  • Form bollerne vha en spiseske og put dem i en gryde med kogende vand. Bollerne er færdige, når de lægger sig i overfladen
  • Put de færdigkogte boller over i gryden med karrysauce og lad gerne det hele simre yderligere i 10min inden servering

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)