Hindbærmuffins er en skøn, ligge kage, hvor hvidchokolade og hindbær går virkelig godt sammen. Dette er grundet den søde chokolade og de let syrlige bær. Kagerne tager derudover ikke mange minutter at røre sammen, og det gør denne muffins opskrift med hindbær virkelig nem og lige til.
Inspiration til muffins opskrifter: Muffins grundopskrift og Bananmuffins
Opskrift på hindbærmuffins
Hindbærmuffins
Ingredienser
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 180 g hvedemel
- 125 g blødt / stue tempereret smør
- 100 g hvid chokolade
- 150 g hindbær
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
- Bland de tørre ingredienser godt sammen og tilsæt dem til kagedejen
- Tilsæt blødt smør og rør det hele godt sammen til en ensartet kagedej
- Hak hvid chokolade og tilsæt til dejen
- Fordel kagedejen i muffinsforme og placer ca. 3 hindbær i hver muffin
- Bag kagerne i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 18-20min
Svampede muffins med hindbær
Grundingredienserne til disse hindbærmuffins er forholdvis simple, og er nogle de fleste allerede har hjemme i køkkenet. Selvom kagerne er ret enkle, er der nogle små tips til, hvordan man gør, at de bliver perfekte hver gang. Når man skal bage, og det er uanset hvilken kage det er, så skal ingredienser gerne have nogenlunde samme temperatur alle sammen. I praksis betyder det, at det er en god idé at tage æg og smør ud af køleskabet 1/2-1 time inden du skal bage. De resterende ingredienser opbevares sjældent på køl, så de har alle stuetemperatur. Sørg for at pisk sukker, æg og vaniljesukker godt op til en blød, skummende masse for at sikre at hindbærmuffinsene bliver luftige og svampede. Det er altid en god idé at blande de tørre ingredienser godt sammen inden de kommer ned i kagedejen, så det hele bliver lige fordelt. Et sidste tip er, at si de tørrer ingredienser ned i dejen, for at undgå mel klumper.
Inspiration til muffins opskrifter: Chokolademuffins og Æblemuffins
Hindbær og hvid chokolade i muffins
Hindbærerne og den hvide chokolade er det, der gør hindbærmuffins ekstra gode. I toppen af muffinsene ligger de lækre hindbær, som kommes i når dejen er hældt i formerne. Derved ligger de fint og som dekorativt pynt, samtidig med at de giver muffinsene der helt fantastiske smag. Du kan komme til hindbær på flere måder. Hindbærsæsonen er i juli og august, så i disse måneder kan det være hyggeligt at plukke dem selv. Du kan også sagtens købe dem friske eller fra frost. Den hvide chokolade giver en masse sødme der passer perfekt sammen med de friske, let syrlige hindbær.
Inspiration til opskrifter: Appelsinmuffins
15 kommentarer til “Hindbærmuffins”
Mums! Hvor meget hvid chokolade brugte du?
Det er så godt, at jeg har nogle vågne læsere! Jeg brugte 50g hvid chokolade og det burde også stå i opskriften nu! 😀 tusind tak!
Hej hvor er formene fra ? De er så fine !
De er fra bahne 🙂
Hvor er de fine muffinsforme fra?
De er fra bahne 🙂
Hvor er formene fra ?
De er fra bahne 🙂
De lyder lækre! De er på bestilling fra min bror og han ønsker en chokolade frosting på toppen. Vil hvid chokolade kunne bruges her uden det bliver for meget når der også er hvid chok i ?
Venligst Ditte
De fungerer fint med frosne hindbær. Jeg puttede ekstra chokolade i
Hej Anja
Dejligt at høre 🙂
Hej, hvad er det duhar drysset ovenpå, og hvordan har du drysset det så jævnt fordelt?
Hej Josefine
Det er flormelis, der er drysset over, og jeg har blot brugt en si 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Vil man kunne fryse muffinsene ned uden problemer?
Hej Pernille.
Ja de kan sagtens fryses.
Mvh Maria Vestergaard