Hindbærmuffins

Hindbær muffins

Hindbærmuffins er en skøn, ligge kage, hvor hvidchokolade og hindbær går virkelig godt sammen. Dette er grundet den søde chokolade og de let syrlige bær. Kagerne tager derudover ikke mange minutter at røre sammen, og det gør denne muffins opskrift med hindbær virkelig nem og lige til.

Inspiration til muffins opskrifter: Muffins grundopskrift og Bananmuffins

Opskrift på hindbærmuffins

Hindbær muffins

Hindbærmuffins

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 muffins

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 180 g hvedemel
  • 125 g blødt / stue tempereret smør
  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g hindbær

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  • Bland de tørre ingredienser godt sammen og tilsæt dem til kagedejen
  • Tilsæt blødt smør og rør det hele godt sammen til en ensartet kagedej
  • Hak hvid chokolade og tilsæt til dejen
  • Fordel kagedejen i muffinsforme og placer ca. 3 hindbær i hver muffin
  • Bag kagerne i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 18-20min

Hindbærmuffins

Svampede muffins med hindbær

Grundingredienserne til disse hindbærmuffins er forholdvis simple, og er nogle de fleste allerede har hjemme i køkkenet. Selvom kagerne er ret enkle, er der nogle små tips til, hvordan man gør, at de bliver perfekte hver gang. Når man skal bage, og det er uanset hvilken kage det er, så skal ingredienser gerne have nogenlunde samme temperatur alle sammen. I praksis betyder det, at det er en god idé at tage æg og smør ud af køleskabet 1/2-1 time inden du skal bage. De resterende ingredienser opbevares sjældent på køl, så de har alle stuetemperatur. Sørg for at pisk sukker, æg og vaniljesukker godt op til en blød, skummende masse for at sikre at hindbærmuffinsene bliver luftige og svampede. Det er altid en god idé at blande de tørre ingredienser godt sammen inden de kommer ned i kagedejen, så det hele bliver lige fordelt. Et sidste tip er, at si de tørrer ingredienser ned i dejen, for at undgå mel klumper.

Inspiration til muffins opskrifter: Chokolademuffins og Æblemuffins

Hindbær og hvid chokolade i muffins

Hindbærerne og den hvide chokolade er det, der gør hindbærmuffins ekstra gode. I toppen af muffinsene ligger de lækre hindbær, som kommes i når dejen er hældt i formerne. Derved ligger de fint og som  dekorativt pynt, samtidig med at de giver muffinsene der helt fantastiske smag. Du kan komme til hindbær på flere måder. Hindbærsæsonen er i juli og august, så i disse måneder kan det være hyggeligt at plukke dem selv. Du kan også sagtens købe dem friske eller fra frost. Den hvide chokolade giver en masse sødme der passer perfekt sammen med de friske, let syrlige hindbær.

13 kommentarer til “Hindbærmuffins”

    1. Maria Vestergaard

      Det er så godt, at jeg har nogle vågne læsere! Jeg brugte 50g hvid chokolade og det burde også stå i opskriften nu! 😀 tusind tak!

  1. De lyder lækre! De er på bestilling fra min bror og han ønsker en chokolade frosting på toppen. Vil hvid chokolade kunne bruges her uden det bliver for meget når der også er hvid chok i ?
    Venligst Ditte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering