Hindbærmuffins med hvidchokolade

Hindbærmuffins  Hindbærmuffins med hvidchokolade
Hindbærmuffins med hvidchokolade var ved jeg serverede for mine forældre, da de igår kom forbi til eftermiddagskaffe. De små muffins bestod så sandelig prøven, selvom det var første gang, at jeg eksperimenterede med hvid chokolade i mit bagværk. Alle var simpelthen vilde med de små lækre hindbærmuffins, og det er absolut ikke sidste gang, at jeg skal bage denne portion.

Det eneste man måske kan fortryde her efterfølgende er, hvorfor man ikke bare lavede dobbelt portion når man alligevel var igang. Min familie spiste nemlig rub og stub, så der ikke var en eneste kagekrumme tilbage efter at de havde været på besøg. Men det er vel egentlig også sådan, at det skal være, når man servere kaffe og hjemmebagte hindbærmuffins!

Jeg har desværre ikke prøvet, at lave disse hindbærmuffins med frosne hindbær, men skriv endelig hvis der er nogle af jer som prøver. Ellers så er det næsten almindeligt nu til dags, at kunne få friske hindbær på alle årstider. Jeg er samtidig også sikker på, at man kan udskifte hindbærerne med for eksempel blåbær, brombær, banan eller hvad man nu kan lide og ligger inde med.

Hindbærmuffins til hele familien

Læs også gerne: Min bedste browniekageÆbletærte – min mormors opskrift og Banankage – svampet og uimodståelig

Hindbærmuffins med hvidchokolade
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift til ca. 12 hindbærmuffins
 • 2 æg
 • 150g sukker
 • 50g smør
 • 175g hvedemel
 • 2 tsk. Bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 50g hvid chokolade
 • 100g friske hindbær
 • muffinsforme
 • pynt: puddersukker og hindbær
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
 2. Smelt smør og bland det i dejen med mel, bagepulver og vaniljesukker.
 3. Hak chokoladen groft og bland det i dejen med hindbær.
 4. Halver evt hindbærerne, hvis de er meget store.
 5. Fordel dejen i muffinsformene, og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca 20min.
 6. Pynt evt kagerne med friske hindbær og drysset puddersukker.

 

Del på print

11 kommentarer til “Hindbærmuffins med hvidchokolade”

  1. Maria Vestergaard

   Det er så godt, at jeg har nogle vågne læsere! Jeg brugte 50g hvid chokolade og det burde også stå i opskriften nu! 😀 tusind tak!

 1. De lyder lækre! De er på bestilling fra min bror og han ønsker en chokolade frosting på toppen. Vil hvid chokolade kunne bruges her uden det bliver for meget når der også er hvid chok i ?
  Venligst Ditte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *