Madplan uge 49

Mexicansk suppe

Denne madplan uge 49 byder på skønne retter med rødder i hele verden. Retterne er meget forskellige og byder på en bred vifte af smagsoplevelser. I anledning julen indeholder madplanen også den klassiske jule dessert, nemlig risengrød.

Ugens madplan

Vegetar moussaka Mexicansk suppe Sushibowl

Gullash Risengrød med kanelsukker

Mandag

Moussaka er en græsk specialitet, som indeholder aubergine og kartoffel, hvilket er præcist er hvad denne vegetar moussaka indeholder. Dette er en sikker hverdagsfavorit, som smager utroligt godt.

Få fat i opskriften lige her: Vegetar moussaka

Tirsdag

Der er intet bedre end en smagfuld suppe i juletiden. Den mexicanske suppe består af kylling, sød kartoffel og bønner, som alle er inspireret af det mexicanske køkken. Selvfølgelig indeholder suppen også en række varme krydderier, såsom paprika og chiliflager.

Få fat i opskriften lige her: Mexicansk suppe

Onsdag

Sushibowl er en fantastisk ret, hvor man kan eksperimentere med masser af forskellige smagsoplevelser. Denne sushibowl indeholder marineret laks, kogte ris og forskellige grøntsager. Hvis du har nogle forskellige rester i køleskabet, kan de sagtens tilføjes til bowlen.

Få fat i opskriften lige her: Sushibowl

Torsdag

Gullash er en simpel, men fantastisk simreret. Dette er opskriften på den helt klassiske gullash, som serveres med kartoffelmos og frisk persille.

Få fat i opskriften lige her: Gullash

Fredag

Pasta med svampe er en herlig pastaret, som blot tager 15 minutter at lave. Pastaretten indeholder den fantastiske kombination, af svampe og bacon, og det udgør et skønt måltid.

Få fat i opskriften lige her: Pasta med svampe

Ugens bagværk

Risengrød er simpelthen definitionen på jul. Risengrød er en pragtfuld julegrød og dessert, som passer perfekt ind i julemåneden. Dette er opskriften på den helt klassiske risengrød, der selvfølgelig toppes med kanel og en smørklat.

Få fat i opskriften lige her: Risengrød

Indkøbsliste

Grøntsager
  • Løg, 4
  • Fed hvidløg, 8
  • Squash, 1
  • Champignoner, 450 g
  • Kartofler, 400 g
  • Skalotteløg, 2
  • Aubergine, 1
  • Lime, 1
  • Sød kartoffel, 500 g
  • Avokado, 2 & til servering
  • Agurk, 1/2
  • Forårsløg, 2
  • Gulerødder, 3
Kød og fisk
  • Kyllingebryst, 400 g
  • Laks, 400 g
  • Skært kød, 500 g
  • Bacon i tern, 200 g
Køle- og frostvarer
  • Smør, 100 g
  • Mælk, 5 dl
  • Mozzarella ost, 50 g
  • Grøntsags boullion terning, 1
  • Oksekøds boullion terning, 1
  • Madlavningsfløde 18%, 250 ml
  • Madlavningsfløde, 2 dl
  • Edamame bønner, 200 g
  • Fløde, 1 dl
  • Parmesanost, til servering
  • Sødmælk, 1, 2 L
Konserves
  • Hakkede tomater, 4 dåser
  • Tomatpure, 155 g
  • Kidney bønner eller sorte bønner, 1 dåse
  • Soya, 2 spsk.
  • Sennep, 1 tsk.
  • Flydende honning, 1 tsk.
  • Chilimayonnaise, til servering
Tørvarer
  • Hvedemel, 40 g
  • Nachos chips, til servering
  • Ris, 4 dl
  • Sesamfrø, 1 spsk.
  • Maizena, til jævning
  • Frisk pasta, 200 g
  • Grødris, 200 g
  • Kanelsukker, til servering
Krydderier og olier
  • Olivenolie, 8 spsk.
  • Basilikum, 2 tsk.
  • Oregano, 2 tsk.
  • Salt, 1,5 tsk & til smagning
  • Peber, til smagning
  • Revet muskatnød, 1/2 tsk.
  • Spidskommen, 1 spsk.
  • Paprika, 2,5 spsk.
  • Chiliflager, 1 tsk.
  • Stødt ingefær, 1 tsk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *