Denne madplan uge 49 byder på skønne retter med rødder i hele verden. Retterne er meget forskellige og byder på en bred vifte af smagsoplevelser. I anledning julen indeholder madplanen også den klassiske jule dessert, nemlig risengrød.
Ugens madplan
Mandag
Moussaka er en græsk specialitet, som indeholder aubergine og kartoffel, hvilket er præcist er hvad denne vegetar moussaka indeholder. Dette er en sikker hverdagsfavorit, som smager utroligt godt.
Få fat i opskriften lige her: Vegetar moussaka
Tirsdag
Der er intet bedre end en smagfuld suppe i juletiden. Den mexicanske suppe består af kylling, sød kartoffel og bønner, som alle er inspireret af det mexicanske køkken. Selvfølgelig indeholder suppen også en række varme krydderier, såsom paprika og chiliflager.
Få fat i opskriften lige her: Mexicansk suppe
Onsdag
Sushibowl er en fantastisk ret, hvor man kan eksperimentere med masser af forskellige smagsoplevelser. Denne sushibowl indeholder marineret laks, kogte ris og forskellige grøntsager. Hvis du har nogle forskellige rester i køleskabet, kan de sagtens tilføjes til bowlen.
Få fat i opskriften lige her: Sushibowl
Torsdag
Gullash er en simpel, men fantastisk simreret. Dette er opskriften på den helt klassiske gullash, som serveres med kartoffelmos og frisk persille.
Få fat i opskriften lige her: Gullash
Fredag
Pasta med svampe er en herlig pastaret, som blot tager 15 minutter at lave. Pastaretten indeholder den fantastiske kombination, af svampe og bacon, og det udgør et skønt måltid.
Få fat i opskriften lige her: Pasta med svampe
Ugens bagværk
Risengrød er simpelthen definitionen på jul. Risengrød er en pragtfuld julegrød og dessert, som passer perfekt ind i julemåneden. Dette er opskriften på den helt klassiske risengrød, der selvfølgelig toppes med kanel og en smørklat.
Få fat i opskriften lige her: Risengrød
Indkøbsliste
Grøntsager
- Løg, 4
- Fed hvidløg, 8
- Squash, 1
- Champignoner, 450 g
- Kartofler, 400 g
- Skalotteløg, 2
- Aubergine, 1
- Lime, 1
- Sød kartoffel, 500 g
- Avokado, 2 & til servering
- Agurk, 1/2
- Forårsløg, 2
- Gulerødder, 3
Kød og fisk
- Kyllingebryst, 400 g
- Laks, 400 g
- Skært kød, 500 g
- Bacon i tern, 200 g
Køle- og frostvarer
- Smør, 100 g
- Mælk, 5 dl
- Mozzarella ost, 50 g
- Grøntsags boullion terning, 1
- Oksekøds boullion terning, 1
- Madlavningsfløde 18%, 250 ml
- Madlavningsfløde, 2 dl
- Edamame bønner, 200 g
- Fløde, 1 dl
- Parmesanost, til servering
- Sødmælk, 1, 2 L
Konserves
- Hakkede tomater, 4 dåser
- Tomatpure, 155 g
- Kidney bønner eller sorte bønner, 1 dåse
- Soya, 2 spsk.
- Sennep, 1 tsk.
- Flydende honning, 1 tsk.
- Chilimayonnaise, til servering
Tørvarer
- Hvedemel, 40 g
- Nachos chips, til servering
- Ris, 4 dl
- Sesamfrø, 1 spsk.
- Maizena, til jævning
- Frisk pasta, 200 g
- Grødris, 200 g
- Kanelsukker, til servering
Krydderier og olier
- Olivenolie, 8 spsk.
- Basilikum, 2 tsk.
- Oregano, 2 tsk.
- Salt, 1,5 tsk & til smagning
- Peber, til smagning
- Revet muskatnød, 1/2 tsk.
- Spidskommen, 1 spsk.
- Paprika, 2,5 spsk.
- Chiliflager, 1 tsk.
- Stødt ingefær, 1 tsk.