Denne madplan uge 36 inviterer på enormt smagfulde og lækre smagsoplevelser. Både det mexicanske, afrikanske og det danske tager plads i madplanen. Selvfølgelig består madplanen også af et skønt bagværk.
Ugens madplan
Mandag
Dette er den vegetariske version af den klassiske Lady og vagabonden. Hele retten er lavet på grøntsager, men smager stadig helt og aldeles vidunderligt. “Kød”bollerne vendes i en cremet sauce, der serveres med pasta, som udgør en lækker vegetarisk ret.
Få fat i opskriften lige her: Vegetar kødboller med tomatsauce
Tirsdag
Denne ret er inspireret af det mexicanske køkken. Mexicansk oksekøds fad tilberedes rigtigt nok i et fad, som fyldes med masser af smagfulde ingredienser. Denne ret er utrolig nem og enorm smagfuld.
Få fat i opskriften lige her: Mexicansk oksekøds fad
Onsdag
Tunsalat er nemt at lave, og så smager det skønt. I denne opskrift bruges tunsalaten som det bærende element i retten. Det smøres i en tortilla med forskellige friske grøntsager. Retten er både nem og tager få minutter, og passer lige ind i den travle hverdag.
Få fat i opskriften lige her: Wraps med tun
Torsdag
Æg kan bruges til alverdens retter. Et perfekt eksempel er den klassiske æggekage, som serveres med bacon, ristet rugbrød, syltede rødbeder og sennep. Retten er en simpel klassiker, som smager virkelig herligt.
Få fat i opskriften lige her: Æggekage
Fredag
Afrikansk linsegryde er inspireret af det nordafrikanske køkken. Rettens grundlag er de utrolige proteinrige linser, som skaber en dejlig ret sammen med de resterende grøntsager og krydderier. Retten serveres med et luftigt brød, chapati eller et andet pandebrød.
Få fat i opskriften lige her: Afrikansk linsegryde
Ugens bagværk
Brombær har en smagfuld sødme og en aromatisk duft, og er perfekt til tærte. Mørdejstærte er altid en succes, og med brombær som det bærende element, skaber det et skønt bagværk. Perfekt til hvilken som helst lejlighed.
Få fat i opskriften lige her: Brombærtærte
Indkøbliste
Grøntsager og frugter
- Løg, 2
- Fed hvidløg, 5
- Champignoner, 150 g
- Majs, 100 g
- Avokado, 2
- Frisk persille, 2 spsk.
- Frisk spinat, 150 g
- Purløg, 1/2 bundt
- Rucola, 50 g
- Rødløg, 2,5
- Brombær, 150 g
Kød og fisk
- Hakket oksekød, 400 g
- Tun, 175 g
- Bacon, 300 g
Køle- og frostvarer
- Æg, 13
- Madlavnings fløde, 200 ml
- Pommes frittes, 800 g
- Revet mozzarella ost, 50 g
- Cremefraiche, 1 spsk.
- Smør, 155 g
- Fløde, 1 dl
- Brombær, 275 g
Konserves
- Kikærter, 330 g
- Hakkede tomater, 3 dåser
- Tomatpure, 70 g
- Mayonnaise, 1 tsk.
- Sennep, tilbehør
- Syltede rødbeder, tilbehør
- Kokosmælk, 1 dåse
Tørvarer
- Havregryn, 5 spsk.
- Sukker, 132 g
- Frisk pasta, 400 g
- Tortillapandekager, 2 store
- Rugbrød, tilbehør
- Grønne linser, 2 dl
- Madbrød, til servering
- Ris, til servering
- Flormelis, 2 spsk.
- Hvedemel, 195 g
- Marcipan, 100 g
Krydderier og olier
- Olivenolie, 3 spsk. & til stegning
- Balsamico eddike, 1 spsk.
- Salt, 3 tsk. & til smagning
- Oregano, 2 tsk.
- Timian, 1 tsk.
- Basilikum, 1 tsk.
- Peber, til smagning
- Mexicansk krydderi blanding, 2 tsk.
- Spidskommen, 2 tsk.
- Gurkemeje, 2 tsk.
- Kanel, 1 tsk.
- Frisk ingefær, 5 cm