Vegetar kødboller med tomatsauce, er en lækker klassiker og spise med rødder i det italienske køkken. Præcis, som spaghetti med kødboller, som den traditionelle ret fra klassikeren lady og vagabonden. De smagfulde vegetariske “kød” boller vendes i en cremet tomatsauce, som serveres med pasta. Vegetar kødboller med tomatsauce er en fantastisk vegetarisk, kødfri opskrift, til en fin og hyggelig middag.
Opskrift på vegetar kødboller med tomatsauce
Vegetar kødboller i tomatsauce
Ingredienser
Vegetar kødboller:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 150 g champignoner
- 230 g kikærter
- 1 æg
- 1,5 tsk. salt
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 5 spsk. havregryn
- olivenolie til stegning
Tomatsauce:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- 500 g hakkede tomater
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. balsamico eddike
- 200 ml. fløde
- smages til med salt og peber
Servering:
- 400 g frisk pasta
- timian
Sådan gør du
Vegetar kødboller:
- Hak løg, hvidløg, champignon og kikærter meget fint. Brug gerne en foodprocessor.
- Tilsæt æg, krydderier og havregryn, og bland det godt rundt til en ensartet fars
- Form små, mundrette kødboller og steg dem på en pande med olivenolie til de er gennemstegte og sprøde
Tomatsauce:
- Hak løg og hvidløg og steg løgene bløde i en gryde med olivenolie
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre i ca. 10min
- Sluk for komfuret og blend tomatsaucen i en blender eller direkte i gryden med en stavblender til saucen bliver ensartet
- Smag til med salt og peber
Servering:
- Vend de vegetariske kødboller i tomatsaucen
- Kog pasta som anført på pakken og server pastaen til resten af maden
Video af vegetarisk lady og vagabonden
Opskrift på vegetar kødboller med tomatsauce
Vegetar kødboller med tomatsauce er det perfekte alternativ til Lady og vagabonden klassikeren. Retten er uden tvivl et stort hit i mit hjem, og en fantastisk spise til kødfrie retter. Denne ret, er en af de lækreste vegetarer retter, som er fyldt med forskellige grøntsager og næringsfulde elementer, som skaber en fantastisk smagsoplevelse. De smagfulde vegetariske kødboller, består af forskellige grøntsager, fuldkorn og krydderier. Kødbollerne vendes i den cremede tomatsauce, som er fyldt med grøntsager og krydderier.
Vegetariske kødboller
Vegetariske kødboller er et perfekt alternativ til de normale velkendte kødboller. Kødbollerne er i øvrigt fyldt med næringsrige elementer, som erstatter kødet. Kødbollerne består blandt andet af løg, hvidløg, champignoner og kikærter, som startes med at hakkes meget fint. For at hakke ingredienserne helt fint, kan man bruge en foodprocessor. Kikærterne er her en god erstatning til kødet, da det indeholder højt fiber- og proteinindhold. Derefter tilsættes et æg samt havregryn. Udover tilsættes krydderierne, som består af salt, oregano og timian. Herefter røres farsen rundt indtil det skaber en ensartet fars. Farsen formes derefter til små, mundrette kødboller. Til slut steges de vegetariske kødboller på en pande med olivenolie, indtil de er gennemstegte.
Hjemmelavet tomatsauce
Den cremede smagfulde tomatsauce går perfekt hånd i hånd med de vegetariske kødboller. Saucen består af forskellige grøntsager, som løg, hvidløg, basilikum og hakkede tomater. Hvori løget og hvidløget startes med at hakkes groft. Derefter steges løgene i en gryde med olivenolie indtil de bliver bløde. Herefter tilføjes de øvrige grøntsager. Udover det tilsættes oregano, sukker, balsamico eddike, og fløde, som skaber en cremede smagfuld sauce og konsistens. Hvori det får lov til at simre i ca. 10 min. Derefter slukkes komfuret, hvorefter man blender tomatsaucen i en blender eller direkte nede i gryden med en stavblender. Saucen blendes indtil den får en cremede ensartet konsistens. Afslutningsvis smages saucen til med salt og peber.