Denne madplan uge 21 inviterer på herlige retter og en smagfuld dessert. Ugens madplan byder på klassiske danske retter, italienske og meget mere. Forhåbentligt vil denne madplan gøre næste uge en del nemmere, og give inspiration til nye retter.
Ugens madplan
Mandag
Nakkekoteletter er et herligt stykke kød, som smager fantastisk. Hvis du sætter pris på et mørt og saftigt stykke kød, er dette den perfekte ret. Sammen med tomater, krydderier og en smule fløde, skabes en fantastisk spise til hele familien.
Få fat i opskriften lige her: Nakkekoteletter i fad
Tirsdag
Det græske køkken indeholder fantastiske specialiteter, og denne ret er ingen undtagelse. Vegetariske moussaka smager herligt, og indeholder masser af næringsrige elementer. Hvis du endnu ikke har prøvet denne opskrift, er chancen nu.
Få fat i opskriften lige her: Vegetar moussaka
Onsdag
Lady og vagabonden er helt og aldeles en klassiker, og denne ret beviser hvorfor. Italienske kødboller i tomatsovs er en skøn pastaret, der smager umådeligt godt. Retten er et herligt familiemåltid.
Få fat i opskriften lige her: Italienske kødboller i tomatsovs
Torsdag
Pastaretter er en sand favorit i de fleste hjem, og dette er helt sikkert også en favorit. Pasta med pesto er nemlig en nem og dejlig ret, som laves på ingen tid. Denne opskrift byder på en fantastisk pastaret, samt en dejlig basilikum pesto.
Få fat i opskriften lige her: Pasta med pesto
Fredag
Denne ret er en fantastisk ret til alle peanutbutter elskere. Gryderetten består af en herlig kylling og en smagfuld, lækker og cremet peanutbuttersauce – Og så serveres retten selvfølgelige med ris.
Få fat i opskriften lige her: Kylling i peanutbuttersauce
Ugens dessert
Frugtsalat er en skøn dessert, som rimer på sol og sommer. Desserten er både nem og hurtig at lave, og den herlige råcreme smager af en intens vaniljesmag. Desserten er altid en favorit hos både børn og voksne.
Få fat i opskriften lige her: Råcreme med frugtsalat
Indkøbsliste
Grøntsager
- Skalotteløg, 4
- Fedt hvidløg, 8,5
- Svampe, 200 g.
- Løg, 5
- Squash, 1
- Champignoner, 250 g.
- Kartofler, 400 g.
- Aubergine, 1
- Cherrytomater, 500 g.
- Basilikum, 1 bundt
- Citronsaft, 2 spsk.
- Limesaft, 2 spsk.
Kød og fisk
- Nakkekoteletter, 4
- Bacon i tern, 200 g.
- Hakket oksekød, 450 g.
- Kylling inderfilet eller bryst, 400 g.
Køle- og frostvarer
- Smør, 100 spsk.
- Madlavningsfløde, 450 ml
- Mælk, 5 dl.
- Mozzarella ost, 50 g.
- Æg, 2
- Parmesan ost, 30 g.
- Hønsebouillonterning, 1
- Æggeblommer, 4
- Piskefløde, 2 dl.
Konserves
- Hakkede tomater, 5 dåser
- Tomatpure, 210 g.
- Kalmara oliven, 100 g.
- Peanutbutter, 2 spsk.
- Kokosmælk, 400 ml
- Kulør, 1 tsk.
Tørvarer
- Havreris, til servering
- Hvedemel, 70 g.
- Spaghetti, til servering
- Spaghetti, 400 g.
- Pinjekerner, 30 g.
- Brunfarin, 1 spsk.
- Maizena, til jævning
- Ris, til servering
- Sukker, 3 spsk.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 10 spsk. & til stegning
- Paprika, 4 tsk.
- Timian, 1 tsk.
- Salt, 1,5 tsk. & til smagning
- Peber, til smagning
- Basilikum, 6 tsk.
- Oregano, 4 tsk.
- Muskatnød, 1/2 tsk.
- Cayenne peber, 1/2 tsk.
- Flagesalt, 1 tsk.
- Spidskommen, 2 tsk.
- Stødt koriander, 2 tsk.
- Karry, 2 tsk.
- Vaniljepulver, 1/2 tsk.