Råcreme med frugtsalat

Råcreme Rå creme
Cremet råcreme, med en intens smag af vanilje, rimer på sol, sommer og frisk frugt. Vaniljecremen er uden tvivl en af de nemmeste desserter, jeg kender til, men ikke desto mindre en af de bedste også. Det er ofte noget af det mere simple, hvor de få men gode råvarer er i fokus, at man opskrifterne ender allerbedst ud. Fuldstændig ligesom denne råcreme serveret med frugtsalat.

Inspiration til nemme desserter: De blødeste bananmuffins

Opskrift på råcreme

Råcreme

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 æggeblommer
 • 3 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. vaniljepulver (eller en vaniljestang)
 • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommer, vaniljepulver og sukker til en luftig æggesnaps
 • Pisk fløden til en let flødeskum i en anden skål (alt efter hvor tyk du ønsker råcremen)
 • Vend æggesnapsen i flødeskummen og server med frisk frugt

Vaniljecreme

Frugtsalat med råcreme

I sommerhalvåret er det genialt at servere frugtsalat med letpisket råcreme ved siden af. Desserten er som sagt nem at lave, og så kan den tilpasses store som små. Det er sågar en dessert, hvor børnene selv kan være med til at sætte deres præg.

Frugt og bær kan vendes i råcremen, og på den måde kan man lave en klassisk frugtsalat. En dessert jeg har fået utrolig meget som barn. Jeg må dog indrømme, at jeg langt bedre kan lide udgaven, hvor frugten er skåret i mundrette stykker, og råcremen serveret ved siden af. Forskellen er stor, selvom det måske lyder en anelse mærkværkdigt. Derudover kan man også meget nemmere arrangere en dessert, som alle kan lide, fordi folk endda selv kan være med til at vælge hvilke frugter, de ønsker i deres frugtsalat.

Inspiration til nemme desserter: Traditionelle, mormor pandekager

Frugtsalat med vaniljecreme

Gode råd til vaniljecreme med frugtsalat

 • Råcreme eller vaniljecreme om man vil, kan være en anelse forskellig i konsistensen. Det kommer helt an på, hvordan man ønsker den. Hvis ideen er at lave en blandet frugtsalat hvor hele baduljen er blandet godt sammen, så kan det anbefales at lave råcremen tyk. Hvis cremen i stedet skal serveres til frugten, så synes jeg bestemt, at vaniljecremen gerne må være tynd. Eller ihvertfald så den kan flyde en anelse ned af frugterne, når man hælder den over.
 • Banan er den absolut bedste frugt at bruge i frugtsalat, og er uden tvivl det bærende element. Derudover smager alle former for eksotiske frugter som melon, ananas, mango mm. samt friske bær. Her tænkes særligt på jordbær, blåbær, hindbær mm. Æbler og pærer kan derimod godt være en anelse for syrlige i desserten.
 • Hakket mørk chokolade er også en herlig ingrediens at bruge i opskriften. Chokolade, fløde og banan smager bare skønt sammen. Derudover er også friske mynte blade værd at anbefale.

2 kommentarer til “Råcreme med frugtsalat”

 1. Hihi, jeg elsker, at du kalder retten Råcreme med frugtsalat 😉 <3
  "Normalt" er det frugtsalat med råcreme, og dermed er der mere frugt end creme.
  Jeg kan bedre li' din version – mere creme end frugt <3.
  Glæder mig til at teste den!
  Glædelig sommer – NU kommer den!
  KH Gitte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering