Denne madplan uge 10 byder på en nem dessert som får mundvandet til at løbe i vand samt inspiration til fem aftensmadretter. Forhåbentlig kan madplanen, som rummer alt fra mexicanske, afrikansk og vegetarisk mad, gøre hverdagen en helt del nemmere.
Ugens madplan
Mandag
Det er absolut ikke en klassisk, mexicansk ret, men en kombination af virkelig smagfulde ingredienser. Og så er de fleste opskrifter tilberedt i et fad både lækkert og utrolig nemt. Top aftensmaden med avocado og dine yndlings grøntsager skåret i tern.
Få fat i opskriften lige her: Mexicansk oksekødsfad
Tirsdag
Den legendariske lady og vagabonden ret fåes ganske rigtigt også i en vegetarisk udgave. Der er derfor ikke kød i “kødbollerne”, men det gør ikke retten mindre interessant. Faktisk er det utrolig svært at smage at hele retten er lavet på grøntsager.
Få fat i opskriften lige her: Vegetariske kødboller i tomatsauce
Onsdag
Du kender helt sikkert til en klassisk frikadelle opskrift, men har du prøvet at tilsætte hakkede grøntsager til farsen? Hvis ikke, så lad dig inspirere af denne opskrift, og gør aftensmaden endnu mere grøntsagsrig. Server en nem pastasalat, bulgursalat, kartofler eller hvad du kan lide til frikadellerne.
Få fat i opskriften lige her: Frikadeller med grøntsager
Torsdag
Linser er en bælgfrugt og de er utrolig proteinrige. Linserne er derfor også det bærende element i denne gryderet, som er inspireret af det nordafrikanske køkken. Server et luftigt brød, chapati eller anden pandebrød til linsegryden.
Få fat i opskriften lige her: Afrikansk linsegryde
Fredag
Gør den mexicanske snack – nachos mere mættende, og tilsæt friske grøntsager, bønner, majs og en cremet guacamole henover. Foruden revet cheddarost og gylden kylling skåret i mundrette stykker. Fabelagtig måde at begynde sin weekend på.
Få fat i opskriften lige her: Nachos med kylling
Dessert
Mørdejstærte er fabelagtig spise, og man kan i princippet tilsætte alverdens frugt og bær hertil. I denne dessert er det brombær, som er det bærende element. Server brombærtærten med cremefraiche eller vaniljeis.
Få fat i opskriften lige her: Brombærtærte
Indkøbsliste
Grøntsager
- Fede hvidløg, 6
- Løg, 3
- Rødløg, 3 1/2
- Gulerod, 1
- Avokado, 2
- Tomat, 1
- Champignoner, 150 g.
- Frisk persille, 2 spsk.
- Frisk spinat, 150 g.
Kød og fisk
- Hakket oksekød, 400 g.
- Hakket kyllingekød, 400 g.
- Kylling inderfilet eller brystfilet, 350 g.
Køle- og frostvarer
- Pommes frites, 800 g.
- Revet mozzarella ost, 50 g.
- Revet cheddar ost, 150 g.
- Hytteost, 100 g.
- Fløde, 200 ml.
- Mælk, 1/2 dl.
- Cremefraiche, 1
- Smør, 150 g.
- Brombær, 425 g.
- Æg, 4
Konserves
- Kikærter, 330 g.
- Tomatpure, 70 g.
- Hakkede tomater, 3 dåser
- Kokosmælk, 1 dåse
- Grønne linser, 2 dl.
- Sorte bønner, 100 g.
- Jalapenos, 25 g.
- Majs, 2 dåser
- Tomatsalsa, 1
- Guacamole, 1
Tørvarer
- Havregryn, 2 dl.
- Hvedemel, 180 g.
- Sukker, 130 g.
- Flormelis, 2 spsk.
- Marcipin, 200 g.
- Frisk pasta, 400 g.
- Tortillia chips, 150 g.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 6 spsk.
- Balsamico eddike, 1 spsk.
- Mexicansk krydderiblanding, 3 spsk.
- Oregano, 2 tsk.
- Timian, 2 tsk.
- Spidskommen, 2 tsk.
- Gurkemeje, 2 tsk.
- Kanel, 1 tsk.
- Frisk ingefær, 5 cm.
- Basilikum, 1 tsk.
- Chiliflager
- Friske koriander
- Salt, 3,5 tsk. og til smagning
- Peber, til smagning