Tortellini med oksekød er en hverdags ret, hvor jeg serverer tortellini pasta med hjemmelavet bolognese. Bolognesen er en traditionel opskrift med masser af krydderier, grøntsager og oksekødsboullion. Og sammen med tortellini, friskrevet parmesan ost og et godt italiensk brød, er det en virkelig god aftensmad.
Inspiration til opskrifter: Kødsovs og Pasta med laks
Opskrift på tortellini med oksekød

Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. basilikum
- 2 tsk. timian
- 2 mellemstore gulerødder
- 400 g hakket oksekød
- 400 ml hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 2 dl vand med oksekødsboullionterning
- smages til med salt og peber
- 400 g tortellini med skinke og ost
- parmesanost
- italiensk brød
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og steg dem bløde i en gryde med olivenolie
- Tilsæt krydderier og rør godt rundt
- Riv gulerødder groft og tilsæt grøntsagerne til gryden sammen med kød. Lad det koge et par minutter. Det skal ikke steges hårdt.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og oksekøds boullion
- Lad det koge op, sæt låg på, skru ned og lad det simre under låg i ca. 10min før det bolognesen smages til med salt og peber
- Kog tortellini som anført på pakken og vend pasta med bolognesen eller server elementerne hver for sig
- Server med varmt, italiensk brød og friskrevet parmesan ost
Tortellini pasta
Tortellini er en type fyldt pasta, der stammer fra Italien, specifikt fra regionen Emilia-Romagna. Pastaen går rigtig godt i denne ret – tortellini med oksekød, og jeg vil anbefale dig at prøve det. Pastaen er formet som små ringe eller halvmåner, og dens navn betyder “små kager” eller “små tærter” på italiensk. Tortellini laves traditionelt ved at fylde små stykker af tynd pastadej med forskellige ingredienser, som kan omfatte kød, ost, spinat eller en kombination af disse. Derefter foldes pastaen og formes til sin karakteristiske runde eller ringform.
Tortellini koges typisk og serveres i en bouillon, en flødesauce, med en simpel tomat- eller smørsauce eller bolognese. Den fyldte pasta er elsket for sin delikate tekstur og de smagfulde kombinationer af fyld, som kan variere fra region til region og efter kokkens præference.





