Kyllingekebab er herligt fyld i pitabrød, madpandekager mm. Kebabkødet er saftigt, krydret og smager langt bedre end det man kan købe. Server din kyllingekebab med syltede rødløg, sprød salat, cremet hvidløgsdressing, og et valgfrit stykke madbrød.
Opskriften på kyllingekebab er oprindeligt fra min kogebog MIT FAMILIEKØKKEN, som du kan købe ved at følge linket.
Opskrift på kyllingekebab
Kyllingekebab
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. salt
- 400 g kyllingeoverlårfilet (udbenet kyllingelår)
Sådan gør du
- Pil hvidløg, og pres det. Bland hvidløg med de øvrige ingredienser til marinaden.
- Vend kyllingen i marinaden, og lad det trække i 30min i køleskabet eller natten over, hvis tiden er til det.
- Steg det marinerede kyllingekød på en pande ved høj varme, til det er gyldent og karamelliseret på overfladen, og gennemstegt i midten.
- Tag kødet af panden, og skær det ud i små stykker.
Hjemmelavet kebabkød
Det er helt sikkert ikke alle der ved det, men man kan sagtens lave hjemmelavet kyllingekebab selv. Og faktisk smager det ikke overraskende, langt bedre, end det man køber. Det er vigtigt, at man køber noget kød, som indeholder mere fedtstof end kyllingebryst. I de fleste, også mindre supermarkeder, kan man nu få kyllingeoverlårfilet, hvor benet er fjernet. Dette, også kaldet udbenet kyllingelår, er helt perfekt til hjemmelavet kylligekebab. Kødet bliver nemlig utrolig saftigt og mørt, når det steges på panden. Man begynder blot med at blande marinaden godt sammen. Hvis tiden er til det, så kan man med fordel lade kødet trække i marinaden i 30min eller længere tid i køleskabet. Det gør kebabkødet langt mere mørt. Slutteligt skal kyllingen blot skæres i små stykker og serveres med dit valgte tilbehør.
Inspiration til opskrifter: Pulled chicken og Kylling i ovn
Pitabrød med kebab
Hjemmelavet kyllingekebab kan spises på mange forskellige måder. På billedet ovenfor er kødet serveret med pitabrød, sprød salat, syltede rødløg og hjemmelavet dressing. Det er en virkelig god måde, hvorpå man kan få ekstra grøntsager i alle der spiser med – små som store. Fordel agurk, tomat, oliven, spidskål, syltede rødløg eller hvad i kan lide i forskellige, små skåle, og placer dem på spisebordet. Så kan hver enkel samle sit eget pitabrød med kyllingekebab, cremet dressing og sprøde grøntsager.
Inspiration til opskrifter: Kyllingelår i ovn og Pitabrød med fyld
Kyllingekebab i salater
Udover pitabrød, så kan man også fordele kyllingekebab i sprøde salater med couscous eller bulgur. Brug de samme råvarer som nævnt ovenfor, syltede rødløg, spidskål og cremet dressing, og få en fabelagtig måltidssalat. Det kan derfor også være en god ide at lave en stor portion kyllingekebab, når man alligevel er igang med at lave aftensmad. Kebabkødet kan næste dag bruges i en måltidssalat eller madpandekage.