Kyllingelår i ovn er en simpel kyllingeret, som tager meget lidt forberedelse. Kyllingelårene tilberedes i ovnen sammen med gulerødder, løg og evt. andre rodfrugter, og imens kan tilbehøret laves. Denne ret er oplagt at servere i en travl børnefamilie, hvor tiden er knap men lysten til velsmagende og sund hverdagsmad stor.
Inspiration til opskrifter med kylling: Kyllingefrikadeller og Tarteletter
Opskrift på kyllingelår i ovn
Kyllingelår i ovn
Ingredienser
- 8 kyllingelår
- 2 rødløg
- 3 gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft
- Skær skrællen af løgene, og skær dem i store stykker
- Skæl gulerødder og skær dem i stave
- Bland kylling med grøntsager i et stort, ildfast fad og pensl med olivenolie
- Drys med salt, peber og paprika
- Bag retten i ovnen ved 200 graders varme i ca. 40-45min eller til kødet er gennemstegt og let gyldent på toppen
Ovenstegte kylling underlår
Kyllingekød er utrolig alsidigt, og grundet kødets milde smag, kan det varieres med forskellige krydderier, marinader og grøntsager. På den måde kan en kyllingeret komme til at smage utrolig forskelligt fra gang til gang. Det samme er tilfældet med disse kyllingelår i ovn. Kyllingelårene placeres i et ildfast fad, hvor de pensles med olivenolie, paprika, salt og evt. peber. Man kan sagtens tilføje hvidløg, rosmarin, citron og andre smagsgivere til sine kyllingelår i ovn, også. Dernæst skrælles gulerødder, og skrællen på løgene pilles af. Begge dele skæres i mundrette stykker, som vendes rundt i kyllingelårnene i det ildfaste fad. Slutteligt steges kyllingekødet i ovnen ved 200 graders varme, og retten passer derfor sig selv, imens man laver tilbehøret til.
Inspiration til opskrifter på kylling: Kyllingelasagne og Kyllingenuggets
Kylling underlår og overlår
Der er mange forskellige udskæringer, man kan bruge, når man laver kyllingelår i ovn. Ofte kan man i sit lokale supermarked købe pakker med blandede lårstykker fra kyllingen. Det vil sige både overlår og underlår. Hvis man ønsker mere kød, så kan man også tilføje kylling inderfilet. Dette stykke kød er dog ikke ligeså saftigt som kyllingelår i ovn er.
Inspiration til opskrifter på kylling: Kylling i ovn og Kyllingekebab
Marinade til kyllingekød
De ovnstegte kyllingelår er marineret i en simpel marinade bestående af olivenolie, paprika og salt, men der kan sagtens tilsættes endnu flere smagsgivere. Knus for eksempel hvidløg, og bland det i marinaden sammen med en smule honning og citronsaft. Dette giver en enestående smag til kyllingelår i ovn. Derudover kan man også bruge friske krydderurter, forskellige typer af løg og rodfrugter som bages i det ildfaste fad, og giver smag til kødet. Slutteligt kan man lave en klassisk barbecue marinade. Køb i så fald en barbecue krydderi blandingen og bland det med ketchup, en smule honning eller rørsukker, paprika og hvidløg, og du får en smagfuld barbecuemarinade ud af det. Husk blot at vend kyllingelårene godt i marinaden, og placer dem evt. øverst i fadet, hvis du ønsker kødet ekstra gyldent og sprødt. Hvis det er grøntsagerne, som placeres øverst, så er det også dem, som får den gyldne overflade.