Kylling i rød pesto er en ganske simpel hverdags ret. Opskriften indeholder en helt del grøntsager, og man kan sagtens lade sig inspirere af ingredienslisten, og derefter tilføje sine egne favorit råvarer. Eller lige præcis de grøntsager, der ligger i køleskabsskuffen, og snart skal bruges.
Inspiration til opskrifter med kylling: Pasta med kylling og Kyllingelår i ovn
Opskrift på pasta med rød pesto
Kylling i rød pesto
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 200 g cherrytomater
- 175 g frossen spinat
- 2 dl vand
- 1 boullionterning
- 2 tsk. rød pesto
- 330 ml madlavningsfløde, 4%
- smages til med salt og peber
- serveres med ris
Sådan gør du
- Halver fileterne i tykkelsen, så du får fire tynde fileter. Halver derefter fileterne, så der er otte små stykker kød
- Krydr kødet med paprika og oregano og steg kødet på en varm pande med olivenolie til det bliver sprødt og gyldent, og ikke gennemstegt
- Tag kødet af panden
- Hak løg og steg løgene bløde i panden med olivenolie
- Skær peberfrugt i små, mundrette stykker og halver cherrytomaterne
- Tilsæt peberfrugt, cherrytomater og frossen spinat til panden, og steg til spinaten er tøet op
- Tilsæt vand, boullionterning og pesto og rør godt rundt i panden
- Placer kødet i panden, lad det koge op og sæt låg på panden
- Lad det simre under låg i mindst 15min
- Tilsæt madlavningsfløde, lad det varme op og smag til med salt og peber
- Server retten med kogt ris til
Video af fremgangsmåde
Kylling med pesto- og flødesovs
Kyllingen steges blot gylden og sprød på overfladen, og placeres derefter i pesto- og flødesovsen, som tilbereder kødet færdigt. Dette gør, at kødet er utrolig mørt og saftigt, og ikke ligesom kylling ofte godt kan være: tørt og kedeligt. Man sikrer sig altså et virkelig godt stykke kød ved denne tilberednings metode. Derudover giver kødet saft og kraft til pesto saucen, som det hele steges i. Der er tilsat rød pesto, som er lavet på tomater, samt hønseboullion, og madlavningsfløde. Sidst nævnte gør aftensmaden til en mager ret, men stadigvæk med masser af smag. Hvis man ønsker det, kan man sagtens tilføje fuldfed piskefløde på 38% i stedet for madlavningsfløde, der har et betydeligt mindre fedt indhold.
Inspiration til opskrifter med kylling: Marineret kylling og Cæsarsalat
Ris med kylling
Til kylling i rød pesto kan man servere flere forskellige slags tilbehør. Ris er oplagt, og det ses også på billederne af denne opskrift. Man kan også benytte sig af mere grove alternativer som havreris, vilderis, fuldkornsris mm. Derudover kan man servere pasta og kartoffelmos til kylling i rød pesto. Mulighederne er mange, fordi pestosaucen har så kraftfuld en smag, som den har.
Inspiration til opskrifter med kylling: Kylling med æble og Paprikagryde med kylling
Kan kylling i rød pesto fryses?
Det forholder sig sådan med gryderetter, at de alle egner sig utrolig godt til at blive frosset ned. Når de bliver tøet op igen, indeholder de blot endnu mere smag. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke anbefales at opvarme spinat af flere omgange pga. risikoen for jordbakterier. Derfor kan man med fordel undvære at tilsætte spinat, hvis man ved, at portionen er ekstra stor, og skal fryses ned.