Marineret kylling er saftigt og utrolig velsmagende. Kyllingekødet kan marineres i flere forskellige marinader og nedenfor i opskriften, er der beskrevet to forskellige marinader, som begge smager utrolig godt sammen med kylling. Den ene marinade er med hvidløg og citron og den anden er med sennep og honning.
Inspiration til opskrifter med kylling: Kyllingefrikadeller og Kylling i ovn
Opskrift på marineret kylling
Ingredienser
Hvidløg-citron-marinade:
- 2 kyllingebryster
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. citronskal (økologisk)
- 2 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret basilikum
- 1 tsk. salt (gerne flagesalt)
Honning-sennep-marinade:
- 2 spsk. flydende honning
- 2 spsk. sennep
- 1 spsk. æblecidereddike (andet eddike kan også bruges)
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt (gerne flagesalt)
Sådan gør du
Citron-hvidløg-marinade:
- Skær evt. sener fra kyllingekødet
- Pres hvidløg eller hak det meget fint
- Bland hvidløg med de øvrige ingredienser
- Vend marinaden grundigt i kyllingekødet enten i en frysepose eller i en bøtte for at spare på mængden af plastik i husholdningen
- Luk plastik posen med en stram knude eller bøtten med et låg og lad kyllingekødet hvile i køleskabet i mindst 30min, men gerne længere tid.
- Forvarm ovnen på 210 graders varme, varmluft
- Placer de marinerede kyllingebryster i et ildfast fad eller i en bageplade beklædt med bagepapir
- Steg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 20-25min eller til kødet er gennemstegt, saftigt, og let gyldent på toppen. Hvis du ønsker en mere sprød overflade, så giv da kødet et par minutters grill i ovnen.
Sennep-honning-marinade:
- Bland ingredienserne til marinaden godt sammen og følg samme instrukser som ovenfor med citron-hvidløgs-marinaden
Marinade til kylling
Ovenstående to marinader, udviklet til særligt kyllingekød, er fremragende til at gøre et enkelt måltid til noget helt særligt. Begge dressinger indeholder ingredienser og råvarer, som ikke er svære at få fat i, og som de fleste mennesker har i et almindeligt hverdagskøkken. Ud fra selvsamme ingredienser kan man også sagtens eksperimentere med øvrige råvarer. Måske endda tilsætte mere eller mindre af det man kan lide. På den måde kan opskriften også være en rettesnor, hvor man derfra kan eksperimentere en masse.
Inspiration til opskrifter med kylling: Kyllingelår i ovn og Pastasalat med kylling
Marineret kyllingebryst
I opskriften er der benyttet kyllingebryst fileter, som efter de er blevet stegt i ovnen, er blevet skåret ud i passende små stykker og serveret. Man kan dog også bruge andre udskæringer og servere dem på en helt anden måde. Kylling inderfilet er for eksempel et glimrende forslag. Inderfilet kan marineres på samme måde og snos om et træspyd, hvorefter det kan blive stegt i ovnen. Man kan også skære kødet ud i mundrette stykker, og marinere dem derefter. Således kan kyllingekødet bruges i salater, kebab mm.
Inspiration til opskrifter med kylling: Grydestegt kylling og Hønsesalat med bacon
Hvor længe kan stegt kylling holde sig?
Det er vigtigt at så snart maden er spist og resterne kølet ned, så skal det pakkes ind i en lukket beholder. Derefter skal det opbevares i køleskabet, hvor det marinerede kylling kan holde sig i ca. 2-3 dage. Ligeledes kan kyllingekød opbevares i fryseren, hvor kød kan holde sig i 3 måneder.