Hasselback kartofler

Hasselbach kartofler

Hasselback kartofler er en af de bedste måder, at få serveret en hel kartoffel på. Den er sprød uden på, blød inden i og ikke mindst let saltet som kartofler nu engang skal være det. Opskriften på hasselbagte kartofler nedenfor er helt klassisk og utrolig nem at lave.

Inspiration til opskrifter med kartoffel: Kartoffelmos og Flødekartofler

Opskrift på hasselback kartofler

Hasselbach kartofler

Hasselbach kartofler

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 25 g smør
  • 2 tsk. flagesalt
  • evt. urter og krydderier

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skyl dem grundigt
  • Skær tynde skiver i kartoflerne. Snittet skal ca. gå igennem halvdelen af kartoflen
  • Placer kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bradepande
  • Smelt smør og pensl kartoflerne med smør og drys med flagesalt
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 60min eller til kartoflerne er bagt møre inden i og let sprøde udenpå

Hasselbach kartofler

Hjemmelavet hasselbagte kartofler

Kartofler er et grundelement i det danske køkken, og virkelig mange, danske retter er centreret omkring kartoflen. Dette er der også en helt særlig grund til. Kartofler dyrkes i Danmark, er billige at købe og er tilmed også næringsrige. Der er altså flere gode grunde til at spiser kartofler udover den indlysende, at de smager rigtig godt. Dertil finder der også et utal af forskellige kartoffelretter, som hver i sær har kartoflen i fokus. Hasselback kartofler er en af disse tilbehørsretter, der går sig virkelig godt sammen med kød og en frisk salat.

Inspiration til kartoffelretter: Brasede kartofler og Bagt kartoffel

Hasselbagte kartofler

Tilberedning af hasselbagte kartofler

Selvom hasselbagte kartofler er en utrolig simpel tilbehørs ret, så kan man sagtens variere en smule ved smagen af kartoflen. Smør er let saltet og sammen med kartofler, smager det virkelig godt. Derfor er disse hasselbagte kartofler også blevet penslet med smeltet smør inden de bages i ovnen. Undervejs i bageprocessen kan man også sagtens pensle kartoflerne flere gange. Udover smør kan man også bruge olivenolie, der har en mere karakteristisk smag. Olie sammen med timian, oregano, rosmarin mm. smager virkelig dejligt.

Inspiration til kartoffel opskrifter: Græske kartofler og Knuste kartofler

Serveringsforslag til hasselback kartofler

Kartoflen er i sig selv sprød og let saltet, og behøver som sådan ikke noget ekstra smag tilført. Dog smager en hjemmelavet urtedressing eller hvidløgsdressing virkelig dejligt sammen med hasselback kartofler. Derudover kan man servere både kylling, fisk, oksekød mm. til kartoflerne.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering