Kanelsnegle – hjemmelavet kanelsneglekage

Kanelsnegle med overflod af remonce og vaniljeglasur er en perfekt kage til eftermiddagskaffen. De er bløde, saftige og smager som en kanelsnegl skal gøre det.

Opskrift på kanelsnegle med remonce

Kanelsnegle  Kanelsneglekage
Kanelsnegle, der er bagt tæt op ad hinanden i en bageform eller bradepande, og bliver til en kanelsneglekage er nok noget nær det bedste jeg ved. Hvis det altså ikke er for min bedste opskrift på brownie, der virkelig også har en stor plads i mit hjerte. Begge opskrifter er ihvertfald hamrende gode, og evige succeser. Både når det kommer til voksne, men i særdeleshed også for børn og barnlige sjæle. Nogle kageopskrifter som man bare altid vender tilbage til.

En sikker vinder til både børnefødselsdage og kaffe-kage-komsammen er og bliver kanelsneglekage. Jeg vælger, at bage mine hjemmelavede kanelsnegle i en springform eller lille bradepande, som gør kanelsneglene bløde, saftige og meget lækrere end hvis de bliver bagt enkeltvis. Man kan dog også sagtens bage kagerne enkeltvis på en bradepande. Ligesom man også kan putte sine kanelsnegle i en muffinsform, og bage dem vha. denne metode i en ovn. Så er de også enormt praktiske at have med på farten. Fuldstændig som en kanelsneglekage også er det.

Tip: lav en stor portion kanelsnegle

Når man alligevel er igang, så kan man nemt lave en dobbelt portion af kanelsnegle, og fryse dem ned til en anden god gang. På den måde kan man altid have kanelsnegle ved hånden, der blot lige skal lunes et par minutter i microbølgeovnen. Måske kan i høre, at det er hvad vi har gjort mange gange herhjemme!

Jeg håber i kan lide denne opskrift på kanelsneglekage lige så meget som min egen familie har kunnet det.

Kanelsnegle med remonce  Kanelsnegle med glasur

Hjemmelavet kanelsnegle kage

Læs også gerne: Mormors æbletærte og Den bedste pandekageopskrift

Kanelsnegle

Udskriv Pin
Antal: 24 kanelsnegle

Ingredienser

Kanelsnegle dej:

 • 50 g gær
 • 2 dl sødmælk
 • 100 g sukker
 • 125 g stuetempereret smør
 • en knivspids salt
 • 1 æg
 • 500 g hvedemel
 • æg til pensling

Remonce:

 • 125 g stuetempereret smør
 • 125 g brunfarin
 • 1-2 spsk. stødt kanel

Glasur:

 • 200 g flormelis
 • 1/2 dl koldt vand

Sådan gør du

Kanelsnegle dej:

 • Lun mælken til den er ca. 25 grader varm eller lidt lavere end fingervarm
 • Opløs gæren heri og tilsæt sukker
 • Rør til gær og sukker er opløst
 • Tilsæt stuetempereret smør, salt og æg og rør det rundt i mælken
 • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
 • Ælt dejen i op til 10min på en røremaskine ved mellem hastighed eller med hænderne
 • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min

Remonce:

 • Bland smør med brunfarin og kanel
 • Del den hævede dej i to
 • Rul dejen ud i en rektangel og fordel remoncen udover hele overfladen på nær i kanterne på de lange sider
 • Rul dejen på den korte side og skær kanelsneglene ud med en skarp kniv
 • Sørg for at enderne er lukket godt ind under kanelsneglen og placer hver enkel snegl i enten en bradepande eller springform foret med bagepapir
 • Lad kanelsneglene efterhæve i ca. 30min med et klæde over
 • Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i ca. 20min

Glasur:

 • Bland flormelis med koldt vand og lad den gerne trække i et minut eller to før den påføres den afkølede kanelsnegle kage
Gode tips og ideer til snegle kager:

Det er med god grund, at snegle bagværk er blevet så populært. Kagedejen er blød og smør rig, og når den rulles som beskrevet i opskriften, så kan kagerne også holde på remonce. Det er særligt når man snakker om remoncen, at festlighederne begynder. For i sukker og smør blandingen, kan smagene varieres til det uendelige. Nedenfor kommer jeg med nogle gode forslag til dine snegle kager, hvis du trænger til udskiftning af den klassiske kanelsnegl:

Forslag til remonce opskrifter:
 • Den klassiske kanelsnegl med brunfarin, smør og kanel bliver selvfølgelig nævnt som den første.
 • Derefter er den fynske brunsviger variant også et godt forslag. Essensen i denne snegle opskrift er blot at undlade at tilføre kanel til sin remonce.
 • Klassiske marcipan snegle som langt fra behøver at blive spist ved udelukkende juletid.
 • Snegle med banan fyld. Denne variant kan særligt gøres sukkerfri, fordi banan kan erstatte både almindeligt sukker og brun farin.
 • Æble kanelsneglekage er også en pragtfuld opskrift
 • De legendariske chokoladesnegle med pistacienødder er uden tvivl en stærk anden plads i kanelsnegle konkurrencen

 

73 kommentarer til “Kanelsnegle – hjemmelavet kanelsneglekage”

 1. Kære Maria

  De allerbedste kanelsnegle, top smart at lave dem i en springform.

  Min datter, hendes ryttervenner og jeg spiste dem med stort velbehag..
  Det er Din opskrift som bliver brugt fremadrettet, når der en anden gang skal bages kanelsnegle.

  MVH. Hanne G.

 2. Hej Maria.

  Jeg springer ud i at lave denne lækre opskrift. Hvis man laver dobbeltportion og gerne ville fryse nogle ned, hvad plejer du så at gøre? Skille dem ad og fryse eller lade dem blive sammen?

  Mvh Line

  1. Hej Line
   Jeg har gjort begge dele, hvilket har fungeret rigtig fint. Dog bliver de aller bedst (bløde + snaskede) hvis man varmer dem op ved at give dem et par min i mikrobølgeovnen. Det kan virkelig anbefales!

 3. Hej.
  Måske et dumt spørgsmål, men skal remoncen i en gryde og varmes eller bare æltes sammen?
  Mvh Laura

  1. Der er ingen dumme spørgsmål 🙂
   Remoncen skal bare blandes sammen i en skål. Det er nemmest hvis smøret har ligget lidt ude. Hvis man varmer det op i en gryde, vil det være svært at forme sneglene efterfølgende 🙂
   Håber de bliver gode!
   Kh Maria

   1. Du skriver at man skal dele dejen i to dele.. hvad skal der sker med del nr 2? Hvad er det jeg overser

    Dernæst skal man folde enderne ind under sneglen, den er jeg også lidt blank på?

    1. Hej Jeanette
     Den anden del af dejen gentager du blot proceduren ved. Det er blot fordi det er en dobbelt portion, så du får mange kanelsnegle ud af opskriften.

     I forhold til enderne, så kan du med fordel tage enderne ind under dine kanelsnegle, så de ikke åbner sig, når de bages i ovnen. Det er blot det, jeg prøver at beskrive 🙂

     God dag.
     Mvh Maria Vestergaard

 4. Bethina Jensen

  Uhhh, dem skal vi vist lave i sommerhuset i weekenden – passer perfekt til regnvejr 😉
  Hvilken størrelse er den form, du bruger?
  Vh Bethina

  1. Jeg har (desværre) kun prøvet at fryse dem ned når de har været bagt. Hvis man så bager dem enkeltvis, og giver dem et par minutter i mikrobølgeovnen når de skal lunes fra køl, så smager de helt fantastisk. Bløde og snaskede! 🙂

 5. Bare lige et lille tip andre måske kan få glæde af. Hvis jeg er lidt i tidsnød på selve dagen, sneglekagen skal bruges på, plejer jeg at folde dejen (inkl. remonces), rulle og skære – uden at lade den hæve – og herefter fryser jeg den ned i enkelte snegle. Når jeg så skal bruge den, tør jeg den op i køleskabet i 1-3 timer, hvorefter jeg lader den hæve og bage den færdig ud fra opskriften. Fungerer helt perfekt! Den bedste opskrift på kanelsnegle 🙂

  1. Lader du dejen hæve de 60 min først, også derefter fryser dem?

   Min mand har fødselsdag i morgen, og jeg vil gerne servere lækre lune snegle efter bollerne 🙂
   Mange hilsner
   Maria.

 6. Hvor fugtig skal dejen være? Jeg synes min ser meget fugtig ud (den har endnu ikke hævet), jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan den skal kunne rulles ud ?

  1. Dejen skal være fugtig så kanelsneglene ikke bliver tørre, men den skal selvfølgelig ikke være så fugtig, at den ikke kan rulles ud. I så fald må du tilføje noget ekstra mel 🙂
   Dejlig dag til dig!

 7. Mega lækre. Kan jeg lave dem dagen før og så putte hele bradepanden lidt i ovnen før de skal serveres eller blir de tørre så?

  1. Det kommer helt an på om du bager kanelsneglene i en form eller seperat. Hvis du bager dem seperat, så skal de ikke have nær så lang tid, som hvis de bliver bagt i en form. Jeg tager dog sjælendt tid på dem, og ser blot når de er blevet lysebrune og gyldne. Det er desuden også meget forskelligt fra ovn til ovn.

   Håber de blev gode! 🙂
   Kh Maria

 8. Hej Maria, lækre snegle. Jeg var inder bagningen nød til at dræne springformen for smør, da smøret stod op over midten af sneglene. Jeg fulgte opskriften nøje. Har du en idé om hvad der skal gøres anderledes?

 9. Når du varmer dem i mikroovnen efter frys, tøer du dem så op først eller fyrer du dem direkte i mikroovnen ved høj effekt i et par minutter?

  1. Jeg tager dem direkte fra fryseren og over i mikrobølgeovnen. Så bliver de simpelthen så dejligt bløde og snaskede. Lige før det er bedre end når de er hjemmebagte 🙂

   Kh Maria

 10. Hej Maria
  Ved du om man ville kunne lave sneglene klar den ene dag og sætte på køl og først bage dem næste dag?

  Mange hilsner Jean

 11. Har lige bagt den. Var ikke tålmodig for at vente 1 time på at dejen skulle hæve. Ventede 30min og alligevel blev de virkelig gode. Lækker bløde kanelsnegle.

 12. Mathilde Strømsholt

  Kære Maria.
  Tusind tak for den lækreste opskrift
  Vi har allerede bagt dem to gange her i efterårsferien

 13. Jeg havde nogle snegle til overs, som jeg blot bagte på en plade for sig selv. Selve kagen bagte jeg i en springform, men er lidt i tvivl om jeg har lagt dem for tæt, når jeg ser, hvordan de andre (på pladen for sig selv) har hævet. Tænker ikke dem i kagen har kunnet udvikle sig ligeså godt. Hvor tæt ligger du dem??

 14. Hej, når du lægger sneglene i fadet, inden du bager dem, lægger du dem så helt op ad hinanden i fadet eller skal der være lidt plads imellem dem, så der er plads til at hæve? 🙂

 15. Er der redigeret i denne opskrift for nylig? Er ret sikker på, jeg plejer at bruge denne opskrift, men mindes at de kun skulle hæve 1 gang.

  1. Hej Tina
   Jeg mener ikke at jeg har ændret i opskriften, men hvis du ønsker at forkorte hævetiden, så vil jeg råde dig til at prøve at afkorte efterhævningen, når sneglene er blevet formet 🙂

  2. Jane Frederiksen

   Jeg har en printet kopi tilbage fra marts 2020 hvor der kun bliver 15 snegle og kun bruges 25 g gær men samme mængde af de andre ingredienser.
   Den skal kun hæve 1 gang inden sneglene laves

 16. Undskyld hvis mint spørgsmål er helt skørt.
  Hvad mener du med “Sørg for at enderne er lukket godt ind under kanelsneglen “?
  Skal bunden sådan være lukket, så det ikke løber ud, eller?
  Mange hilsner Anne

  1. Hej Anne, det er en god idé at tage enden af sneglen og kommer den ind under sig selv, så den ikke åbner sig op når den bager og hæver 🙂 Giver det bedre mening? Ellers må du endelig skrive igen!
   Kh Maria

 17. Har lige bagt dem. Lagde dem separat på en bageplade og tjekkede dem efter 18 min. De er helt sorte. Mega øv, havde ellers glædet mig

 18. 5 stars
  Dejlig opskrift! Jeg lod mig inspirere at dine andre snegleopskrifter og blandede lidt af remoncen med marcipan og små æblestykker til den ene halvdel af dejen. Det var enormt godt.

 19. Giovanna E. F. Nyholm

  5 stars
  Prøvede idag mit allerførste forsøg med hjemmebagte kanelsnegle nogensinde. De blev intet mindre end FANTASTISKE! Både mand og børn var solgte!
  Da de kom i ovnen satte jeg uret på 10 min. Derefter kiggede jeg til dem ca. hvert 2. minut og da de havde fået 17-18 min. var de perfekte gyldne. Jeg bagte dem i to portioner – en i en rektangulær bradepande og en i en rund springform. Da de i bradepanden havde bedst plads til at hæve blev disse kanelsnegle også lidt større end dem i springformen. Alle dejlige snaskede og på ingen måde tørre.

  Bare MUMS!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering