Kanelsnegle med overflod af remonce og vaniljeglasur er en perfekt kage til eftermiddagskaffen. De er bløde, saftige og smager som en kanelsnegl skal gøre det.

Opskrift på kanelsnegle med remonce

Kanelsnegle  Kanelsneglekage
Kanelsnegle, der er bagt tæt op ad hinanden i en bageform eller bradepande, og bliver til en kanelsneglekage er nok noget nær det bedste jeg ved. Hvis det altså ikke er for min bedste opskrift på brownie, der virkelig også har en stor plads i mit hjerte. Begge opskrifter er ihvertfald hamrende gode, og evige succeser. Både når det kommer til voksne, men i særdeleshed også for børn og barnlige sjæle. Nogle kageopskrifter som man bare altid vender tilbage til.

En sikker vinder til både børnefødselsdage og kaffe-kage-komsammen er og bliver kanelsneglekage. Jeg vælger, at bage mine hjemmelavede kanelsnegle i en springform eller lille bradepande, som gør kanelsneglene bløde, saftige og meget lækrere end hvis de bliver bagt enkeltvis. Man kan dog også sagtens bage kagerne enkeltvis på en bradepande. Ligesom man også kan putte sine kanelsnegle i en muffinsform, og bage dem vha. denne metode i en ovn. Så er de også enormt praktiske at have med på farten. Fuldstændig som en kanelsneglekage også er det.

Tip: lav en stor portion kanelsnegle

Når man alligevel er igang, så kan man nemt lave en dobbelt portion af kanelsnegle, og fryse dem ned til en anden god gang. På den måde kan man altid have kanelsnegle ved hånden, der blot lige skal lunes et par minutter i microbølgeovnen. Måske kan i høre, at det er hvad vi har gjort mange gange herhjemme!

Jeg håber i kan lide denne opskrift på kanelsneglekage lige så meget som min egen familie har kunnet det.

Kanelsnegle med remonce  Kanelsnegle med glasur

Hjemmelavet kanelsnegle kage

Læs også gerne: Mormors æbletærte og Den bedste pandekageopskrift

Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Kanelsnegle

Antal 24 kanelsnegle

Ingredienser

Kanelsnegle dej:

  • 50 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 125 g stuetempereret smør
  • en knivspids salt
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • æg til pensling

Remonce:

  • 125 g stuetempereret smør
  • 125 g brunfarin
  • 1-2 spsk. stødt kanel

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • 1/2 dl koldt vand

Sådan gør du

Kanelsnegle dej:

  • Lun mælken til den er ca. 25 grader varm eller lidt lavere end fingervarm
  • Opløs gæren heri og tilsæt sukker
  • Rør til gær og sukker er opløst
  • Tilsæt stuetempereret smør, salt og æg og rør det rundt i mælken
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
  • Ælt dejen i op til 10min på en røremaskine ved mellem hastighed eller med hænderne
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min

Remonce:

  • Bland smør med brunfarin og kanel
  • Del den hævede dej i to
  • Rul dejen ud i en rektangel og fordel remoncen udover hele overfladen på nær i kanterne på de lange sider
  • Rul dejen på den korte side og skær kanelsneglene ud med en skarp kniv
  • Sørg for at enderne er lukket godt ind under kanelsneglen og placer hver enkel snegl i enten en bradepande eller springform foret med bagepapir
  • Lad kanelsneglene efterhæve i ca. 30min med et klæde over
  • Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i ca. 20min

Glasur:

  • Bland flormelis med koldt vand og lad den gerne trække i et minut eller to før den påføres den afkølede kanelsnegle kage
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!
Gode tips og ideer til snegle kager:

Det er med god grund, at snegle bagværk er blevet så populært. Kagedejen er blød og smør rig, og når den rulles som beskrevet i opskriften, så kan kagerne også holde på remonce. Det er særligt når man snakker om remoncen, at festlighederne begynder. For i sukker og smør blandingen, kan smagene varieres til det uendelige. Nedenfor kommer jeg med nogle gode forslag til dine snegle kager, hvis du trænger til udskiftning af den klassiske kanelsnegl:

Forslag til remonce opskrifter:
  • Den klassiske kanelsnegl med brunfarin, smør og kanel bliver selvfølgelig nævnt som den første.
  • Derefter er den fynske brunsviger variant også et godt forslag. Essensen i denne snegle opskrift er blot at undlade at tilføre kanel til sin remonce.
  • Klassiske marcipan snegle som langt fra behøver at blive spist ved udelukkende juletid.
  • Snegle med banan fyld. Denne variant kan særligt gøres sukkerfri, fordi banan kan erstatte både almindeligt sukker og brun farin.
  • Æble kanelsneglekage er også en pragtfuld opskrift
  • De legendariske chokoladesnegle med pistacienødder er uden tvivl en stærk anden plads i kanelsnegle konkurrencen

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page