Marcipansnegle med marcipanremonce

Marcipansnegle  Marcipan snegle
Marcipansnegle er en snegl, der bliver bagt alt for lidt. Den smager helt enormt godt. Især med en kop varm kaffe og en stor portion hjemlig hygge.

Påskeferie og marcipansnegle

Godt nok skriver kalenderen forår, påske og fuglekvidder, men lige nu er påskeliljerne i parken i vores baggård, dækket af den fineste hvide sne, som faldt i nat. Børnene, som bor omkring parken og som helt sikkert har påskeferie, bygger snemænd og leger sneboldskamp. Hjemme hos os derimod, sover de fleste. Lillebror ude på vinteraltanen, og farmand og spiloppen i sengen. Jeg selv har brygget mig en kop kaffe, og snuppet en lækker marcinpansnegl, som jeg bagte i morges, og som jeg skal forkæle min familie med, når de engang vågner fra middagsluren.

Snegle med marcipan  Snegle med marcipanremonce

Marcipansnegle med remonce

Jeg har efterhånden bagt marcipansnegle nogle gange. Første gang jeg smagte dem, var i her Odense, hvor jeg flyttede til for snart seks år siden. Tiden går! Det er en total undervurderet spise, og jeg tror, at rigtig mange, aldrig har smagt sådan nogle marcipansnegle før. Hermed er opfordringen givet videre.

Marcipansnegle med marcipanremonce  Marcipansnegle opskrift

Opskrift på marcipansnegle med remonce

Egentlig elsker jeg alt slags bagværk, der er formet som snegle. Om det så er helt almindelige kanelsnegle, sundere kanelsnegle eller butterdejs snegle, så er jeg tosset med dem. Og nu var det altså marcipansneglens tur, til at nå bloggen og blive en del af snegle kategorien herinde.

Jeg bruger ikke kanel i mine marcipansnegle. Jeg må indrømme, at det har jeg faktisk aldrig prøvet, men måske det også ville smage godt? Så skriv endelig i kommentarfeltet, hvis i har videreudviklet på opskriften, eller fundet på en helt anden lækker remonce, der kan tilsættes til marcipansnegle.

Marcipansnegle med marcipanremonce
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 15 marcipansnegle:
Dej
  • 2dl tempereret mælk
  • 25g gær
  • 100g blødt smør
  • 50g sukker
  • 1æg
  • 400g hvedemel
  • (samt æg til pensling)
Remonce:
  • 150g blødt smør
  • 150g marcipan
  • 100g sukker
  • Drys evt med perlesukker inden servering eller pynt med hvid glasur
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken (fingervarm) og opløs gæren heri
  2. Tilsæt smør, sukker og æg og rør det rundt i mælken
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min og del den i to dele
  5. Lav imens remonce ved at mose smør, marcipan og sukker sammen til en ensformig masse. Hvis smørret er for koldt kan det evt opvarmes i en gryde. Remoncen skal være blød, så den kan smøres på dejen efterfølgende, men heller ikke flydende
  6. Rul derefter den ene klump dej ud til en firkant, ca. 30cm*30cm, hvor remoncen smørs på.
  7. Rul dejen til en lang pølse og skær den ud til snegle. Gør det samme med den anden klump dej. Placer marcipansneglene i en springform beklædt med bagepapir, eller bag dem enkeltvis på en bageplade.
  8. Pensl marcipansneglene med æg og bag dem ca. 10-15min i en 200 grader varm ovn. Velbekomme!

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *