Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

Varm og orange gulerodssuppe serveret med cremefraiche og store, hjemmelavet brød croutoner, smager forrygende godt. Opskriften på gulerodssuppe indeholder både gulerødder, hvidløg, og peberfrugt, og er en mættende grøntsagssuppe, der har utrolig meget dybde.

Inspiration til suppe opskrifter: Minestronesuppe og Tomatsuppe

Opskrift på gulerodssuppe

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g gulerødder
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 7 dl vand
  • 2 grøntsags boullionterninger
  • 2,5 dl piskefløde
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker
  • Pil løgene og skær dem i grove tern
  • Fjern kernehuset fra peberfrugterne og skær dem i grove stykker
  • Steg grøntsagerne i en stor gryde med olivenolie og krydderier til grøntsagerne får farve og er blevet en anelse bløde
  • Tilsæt vand og boullionterning og lad det koge op
  • Lad grøntsagerne koge i mindst 20min under låg og ved middel/svag varme til gulerødderne er kogt møre. Stik evt. en gaffel i gulerødderne for at tjekke om grøntsagerne er kogt færdige
  • Sluk for plusset og tag gryden af komfuret
  • Blend gulerodssuppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden
  • Tilsæt fløde og lad kog langsomt suppen op
  • Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier
  • Server gulerodssuppen med cremefraiche og brød croutoner

Gulerodssuppe

Hjemmelavet suppe med gulerod

Der er noget særligt over grøntsagssupper, som har været igennem en blender. De er nemlig, modsat de tynde supper, mere cremede i konsistensen og mætter i sidste ende meget mere. I princippet kan man bruge stort set alle grøntsager til en grøntsagssuppe, og særligt gulerod er fabelagtigt til netop den slags mad. Gulerødder har en flot, orange farve, er let søde i smagen, og smager sammen med krydderurter og krydderier, rigtig godt. For at bidrage med ekstra smag og fylde, er der i denne gulerodssuppe opskrift også brugt peberfrugt og løg. Disse grøntsager bidrager nemlig også med utrolig meget smag til gulerodssuppen.

Inspiration til suppe opskrifter: Kartoffelsuppe og Græskarsuppe

Gulerods suppe

Ingredienser til gulerods suppe

Som med alle andre supper, og mad i det hele taget, er det vigtigt at gulerodssuppen smages til med krydderier. Spidskommen, cayennepeber, koriander, timian, chili, gurkemeje og krydderier i den kategori, er særligt gode smagsgivere. Derudover kan man tilsætte kokosmælk i stedet for madlavningsfløde eller eksperimentere med flødeost som mælkeprodukt. Hvis man ønsker en mere fedtfattig version, kan man tilsætte madlavningsfløde med lav fedtprocent i stedet for piskefløde.

Inspiration til suppe opskrifter: Mexicansk suppe og Karrysuppe

Serverings forslag til suppe

Det er vigtigt, at der bliver serveret brød til en gulerods suppe som denne. Cremefraiche smager storartet sammen med, men også brød i alle afskygninger, kan bruges. I opskriften ovenfor er der benyttet daggammelt baguette, som er blevet revet i store stykker, penslet med olivenolie, drysset med salt og bagt i ovnen ved 200 graders varme. Det giver noget pragtfuldt suppebrød.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering