Rugbrøds croutoner

Rugbrødscroutoner

Rugbrøds croutoner kan pifte utrolig mange forskellige slags måltider op, og give netop dét salte, sprøde element som en ret behøver. Det kan være en salat der lige mangler lidt ekstra. De er også helt perfekte i alle slags supper, da de giver spiseren noget at trykke i, samtidig med at det bidrager med den salte smag.

Inspiration til supper med croutoner: Tomatsuppe og Græskarsuppe

Opskrift på rugbrøds croutoner

Croutoner af rugbrød

Rugbrødscroutoner

Udskriv Pin

Ingredienser

  • 5 skiver tørt rugbrød
  • olivenolie
  • havsalt
  • evt. timian

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet i tern
  • Pensl rugbrødet med olivenolie og drys med havsalt
  • Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 15 min.
  • Vend dem evt. i timian og mere havsalt

Rugbrødscroutoner

Croutoner med havsalt

Rugbrøds croutoner er virkelig nemme at lave, så der er næsten ingen undskyldning for ikke at lave dem selv. Har man et brød der er blevet lidt til den tørre side, så er det perfekt at lave croutoner af. Samtidig undgår man også madspild ved at give brødet nyt liv som crouton. I denne opskrift er der brugt rugbrød, men alle slags brød kan trylles til croutoner.

Havsalten der anvendes skal være af god kvalitet, og gerne i generøse mængder, da det er saltet der gør croutonerne så gode som de er. Disse croutoner har fået et drys med frisk timian, men mange andre slags urter passer og rigtig fint til. Urterne giver noget ekstra smag og en flot farve, så det ser indbydende og pænt ud på tallerknen. Friske krydderurter er ideelle, men du kan også sagtnes bruge tørrede krydderier.

Inspiration til andet tilbehør: Stegte kikærter og Bagte hvidløg

Croutoner af rugbrød

Det perfekte drys til supper og salater

Rugbrøds croutoner er det perfekte tilbehør til supper og salater.Til efterår og vinter er disse rugbrøds croutoner næsten uundværlige i supper. Supper smager godt i sig selv, men ofte er det toppingen der hæver supperne til et lidt mere smagfuldt og mættende niveau. Disse er sprøde og knasende, hvilket giver en skøn ristet smag til suppen. Til forår og sommer er de gode i de friske salater, da de går ind, og giver noget sprødhed og salt.

Inspiration til salater: Spidskålssalat og Grønkålssalat

Rugbrøds croutoner

Tips til andre smagsgivere
  • Hvidløg er virkelig godt til croutoner. Enten friske fed, hvidløgspulver eller hvidløgsolie
  • Urtesalt bringer en anden smag til croutonerne
  • Oste som parmesan eller cheddar

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering