Hjemmelavet nøddesmør

Hjemmelavet nøddesmør  Nøddesmør
Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet nøddesmør før, så håber jeg virkelig, at dette skriv kan inspirere dig til det. Ovenpå grød er det (især) en formidabel spise, der nærmest er afhængigheds skabende. 

Nøddesmør på grød

Jeg besøger ofte en af mine lokale morgenmads- og kaffe barer i Odense, Den lille smalle, som også serverer en morgengrød med nøddesmør. Jeg drømmer ofte om den, og flere og flere penge har den efterhånden kostet mig. Det er derfor nærmest en investering for mig, at lave hjemmelavet nøddesmør selv, som jeg topper min sædvanlige havregrød med. Selvfølgelig i kombination med friske æbler og en anelse kanel. 

Inspiration til andet smørrelse: Hjemmelavet nutella og Dadelkaramel – perfekt til grød

Hjemme lavet nøddesmør  Hjemmelavet nødde smør

Video: Hjemmelavet nøddesmør

I selvskab med Marlene, har jeg endnu engang kreeret en lille og hyggelig julevideo, hvor jeg altså denne gang, deler en opskrift på hjemmelavet mandelsmør. Man kan bruge alle slags nødder, og ikke mindst krydre dem med alverdens forskellige krydderier. Kanel er selvfølgelig oplagt, men også ingefær, kardemomme og vanilje, kan jeg lide.

Opskrift på hjemmelavet nøddesmørNøddesmør smager selvfølgelig også skønt på andre ting end havregrød. Her tænker jeg på f.eks alle andre slags grød; risengrød, mandelgrød, quinoagrød, men især oven på nybagt brød. Mums, det smager altså bare virkelig skønt. 

Hjemmelavet nøddesmør

Udskriv Pin

Ingredienser

En portion hjemmelavet nøddesmør:

  • 250 g mandler
  • en tsk. kanel
  • evt. sukker ikke honning. Det ødelægger konsistensen

Sådan gør du

  • Svits mandlerne på en meget varm pande så de bliver let gyldne
  • Blend dem helt fint i en foodprocessor eller minihakker. Dette tager utrolig lang tid. Min minihakker er ca. 30min om arbejdet. Tilsidst bliver det hakket så fint, at det nødderne bliver til flydende mandelsmør
  • Smag til med kanel og evt. sukker

Noter

Opbevares i køleskabet i en lukket beholder i et par uger

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering