Dadelkaramel med havsalt

Dadelkaramel  Dadelkaramel på grød
Dadelkaramel er en hel nyopdaget spise for mig, og jeg har så sandelig allerede spist mig igennem en del portioner af den saltede karamel lavet på udelukkende dadler.

Dadelkaramel som topping og smørrelse

Jeg er på det seneste begyndt at se utrolig meget til Anna, som også er blogger og instagrammer. Det er hamrende fedt at møde en ligesindet, som deler samme mærkværdige hobby og arbejde. Vi sparer utrolig godt med hinanden, udvikler opskrifter og ligger planer for sommeren, men vigtigst af alt, så har vi det mega hyggeligt sammen. Grødgrisen.dk er hendes blog, og den er klart et besøg værd.

Det var også sammen med Anna, at jeg lavede denne dadelkaramel, som vi spiste ovenpå en byggrød imens vi nød, at vejrguderne endelig leverede solstråler og varme. Udover som topping på havregrød, quinoagrød osv, så er det også en fabelagtig spise ovenpå brød. Jeg vil endda mene, at det næsten er lige så godt som hjemmelavet nutella, men også kun næsten.

Man kan selvfølgelig også spise det bart med en ske i glasset. Det var ihvertfald sådan min kæreste spiste det meste af hans andel, hvorefter jeg måtte sætte rationering på den hjemmelavede dadelkaramel.

Hjemmelavet dadelkaramel  Dadel karamel på grød

Dadelkaramel uden raffineret sukker

Hjemmelavet dadelkaramel er ufattelig nem at lave. Man skal blot bruge nogle friske dadler og en god minihakker eller blender. Derefter tilsætter man blot en smule fedtstof; smør eller kokosolie efter smag og behag. Vi smagte dadelkaramellen til med havsalt, vanilje og citron, men en variant med kanel og kardemomme har jeg også i sinde at prøve snarest.

Sund dadelkaramel  Dadelkaramel opskrift

Dadelkaramel med havsalt
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 250g dadler m. sten
  • 2,5dl vand
  • knivspids vanilje
  • knivspids havsalt
  • 4 tsk. blødt smør
  • smages til med citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Udhul dadlerne for sten og blend dem i en minihakker sammen med vand
  2. Tilsæt vanilje, havsalt og smør og blend dadelkaramellen blød og cremet
  3. Smag til med citronsaft og evt en smule mere salt

 

2 kommentarer til “Dadelkaramel med havsalt”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *