Hjemmelavet knækbrød  Knækbrød med kerner og frø
Hjemmelavet knækbrød med kerner og frø smager simpelthen fantastisk, og denne opskrift er nok min aller bedste opskrift på knækbrød!

Hjemmelavet knækbrød med kerner

Der findes ikke noget bedre, end at kunne gå og hapse lidt lækkert hist og her. Jeg har ofte mine kagedåser fyldt med enten småkager, daddelkugler, kiks eller hjemmelavet knækbrød. Altsammen er selvfølgelig hjemmelavet, og kan redde en hver hektisk eftermiddag, hvor man mangler lidt sprødt at tykke i.

Læs også gerne: Knækbrød uden glutenÆgge salat, Fuldkorns boller og Sunde chokoladeboller

Disse hjemmelavet knækbrød er perfekte til at stille den lille sult. Jeg spiser ofte mine hjemmelavede knækbrød med en skive ost på med en varm kop kaffe, men nogle gange tager jeg også bare et knækbrød i hånden på vej ud af døren. Det er fantastisk at have i hjemmet, og lige så snart at denne portion er spist, så skal jeg eksperimentere med nye varianter. Måske med en masse urter, salt og krydderier bliver det næste knækbrøds eksperiment!

Opskrift på hjemmelavet knækbrød

knækbrød - med kerner og frø
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 75g havregryn
 • 75g sesamfrø
 • 75g hørfrø
 • 75g solsikkefrø
 • 1 tsk bagepulver
 • 300g hvedemel
 • 2½ tsk salt
 • 1 dl olie (jeg brugte olivenolie)
 • 2 dl vand
Fremgangsmåde
 1. Rør alle de tøre ingredienser sammen i en skål. Det er vigtigt at alt blandes godt sammen, så især saltkornene bliver spredt fordelt ud.
 2. Tilsæt vand og olie og rør dejen grundigt med en grydeske. Fordel dejen i to dele.
 3. Rul først den ene del ud imellem to stykker bagepapir, der er smurt med olie. Jeg brugte både hænderne og en kagerulle. Dejen skal rulles så tyndt ud som muligt, og gerne i en firkant.
 4. -ag det øverste lag bagepapir af, og bær bagepapiret med knækbrødsdejen over på en bageplade. Skær dejen forsigtigt i firkanter med en kniv, og bag dine hjemmelavede knækbrød i ovnen i ca 18-20min ved 180 graders varme. De færdige hjemmelavede knækbrød skal være sprøde og en anelse lysebrune i farven. Gentag samme procedure med den anden del af dejen.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.