Hjemmelavet knækbrød med kerner

Hjemmelavet knækbrød  Knækbrød med kerner og frø
Hjemmelavet knækbrød med kerner og frø smager simpelthen fantastisk, og denne opskrift er nok min aller bedste opskrift på knækbrød!

Hjemmelavet knækbrød med kerner

Der findes ikke noget bedre, end at kunne gå og hapse lidt lækkert hist og her. Jeg har ofte mine kagedåser fyldt med enten småkager, daddelkugler, kiks eller hjemmelavet knækbrød. Altsammen er selvfølgelig hjemmelavet, og kan redde en hver hektisk eftermiddag, hvor man mangler lidt sprødt at tykke i.

Læs også gerne: Knækbrød uden glutenÆgge salat, Fuldkorns boller og Sunde chokoladeboller

Disse hjemmelavet knækbrød er perfekte til at stille den lille sult. Jeg spiser ofte mine hjemmelavede knækbrød med en skive ost på med en varm kop kaffe, men nogle gange tager jeg også bare et knækbrød i hånden på vej ud af døren. Det er fantastisk at have i hjemmet, og lige så snart at denne portion er spist, så skal jeg eksperimentere med nye varianter. Måske med en masse urter, salt og krydderier bliver det næste knækbrøds eksperiment!

Opskrift på hjemmelavet knækbrød

knækbrød - med kerner og frø
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 75g havregryn
  • 75g sesamfrø
  • 75g hørfrø
  • 75g solsikkefrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 300g hvedemel
  • 2½ tsk salt
  • 1 dl olie (jeg brugte olivenolie)
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Rør alle de tøre ingredienser sammen i en skål. Det er vigtigt at alt blandes godt sammen, så især saltkornene bliver spredt fordelt ud.
  2. Tilsæt vand og olie og rør dejen grundigt med en grydeske. Fordel dejen i to dele.
  3. Rul først den ene del ud imellem to stykker bagepapir, der er smurt med olie. Jeg brugte både hænderne og en kagerulle. Dejen skal rulles så tyndt ud som muligt, og gerne i en firkant.
  4. -ag det øverste lag bagepapir af, og bær bagepapiret med knækbrødsdejen over på en bageplade. Skær dejen forsigtigt i firkanter med en kniv, og bag dine hjemmelavede knækbrød i ovnen i ca 18-20min ved 180 graders varme. De færdige hjemmelavede knækbrød skal være sprøde og en anelse lysebrune i farven. Gentag samme procedure med den anden del af dejen.

 

Del på print

5 kommentarer til “Hjemmelavet knækbrød med kerner”

  1. Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg har aldrig fået taget mig sammen til at lave knækbrød selv, men tror det skal være nu, hvor madpakkesæsonen alligevel nærmer sig. Måske brødet kan krydres med noget af alt det skønne te vi fik med hjem i går? 🙂

    Knus
    // http://www.moonlitmadness.dk

    1. Maria Vestergaard

      Det har jeg faktisk også tænkt på, at det kunne smage godt! Tusind tak for igår. Det var så hyggeligt. God dag!

  2. Fulgte din opskrift – helt uden at justere. Og resultatet er ikke andet end perfekt.
    Tak for at dele opskriften med os.
    Og god bagelyst til alle Jer andre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *