Tortilla pandekager

Tortilla pandekager

Tortilla pandekager kan sagtens bages selv. Faktisk smager hjemmelavet tortilla brød hundrede gange bedre end dem, man køber, og så er det en anderledes opskrift og fremgangsmåde i forhold til det meste andet bagværk, man er vant til.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Fyldte pandekager og Chili con carne

Opskrift på tortilla pandekager

Tortilla pandekager

Tortilla pandekager

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 5 store tortilla pandekager

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. neutral olie
  • 1,5 dl vand
  • evt. olie til stegning. Brug gerne en smedejerns pande, der i forvejen er mættet i fedt og ikke behøver olie undervejs i bagningen

Sådan gør du

  • Bland hvedemel og salt sammen i en skål
  • Tilsæt olie lidt ad gangen og smuldr det sammen med melet til det ligner fint, revet ost
  • Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er glat og ensartet vha. enten hænderne eller en røremaskine
  • Del dejen i 5 dele og rul dem til kugler
  • Dæk dej kuglerne til under et klæde og lad dem hvile i 30min
  • Rul de små kugler ud til tynde og store tortilla pandekager vha. en kagerulle.
  • Bag tortilla pandekagerne på en pande ved høj varme (gerne en smedejerns pande) sammen med en anelse olie til de er gyldne på begge sider
  • Hold tortilla pandekagerne lune under et fugtigt klæde

Tortilla brød

Hjemmelavet tortilla brød

Det tager selvfølgelig længere tid at bage sine tortilla brød selv i forhold til hvis man købte dem, men til gengæld får man også et pragtfuldt resultat ud af indsatsen. Brødene er bløde og luftige med de fineste luftbobler midt i brødet. Overfladen er hverken fedtet eller hård, og de er derfor et perfekt resultat på hjemmelavet tortilla pandekager. Derudover er ingrediens listen også kort, da de mexicanske brød blot indeholder hvedemel, vand, salt og olie. Det er derfor i fremgangsmåden, at magien ligger. Olien skal nemlig tilsættes til melet som derefter skal smuldres sammen ligesom var det en anden mørdej. Derefter skal vandet tilsættes som i sidste ende samler dejen og gør den smidig og glat efter æltning.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Guacamole og Mexicansk lasagne

Hjemmelavet tortilla pandekager

Fyld til tortilla brød

Når de tortilla brødene så er lavet, skal de selvfølgelig fyldes med alverdens lækkerier. Her kan man selvfølgelig fylde brødene med mere traditionelt, mexicansk fyld, men man kan også fylde dem med råvarer og krydderier fra andre verdens dele.

  • Mexicansk oksekøds fyld: Hakket oksekød der svitses på panden med mexicanske krydderier (spidskommen, oregano, paprika, koriander mm.) sammen med løg, hvidløg, tomat og måske endda bønner og majs er et oplagt valg.
  • Mexicansk kyllinge fyld: Kødet skæres i mundrette stykker og steges med peberfrugt, mexicanske krydderier, tomat, løg mm.
  • Vegetarisk, mexicansk fyld: Kikærter steges på panden i spidskommen, koriander og en smule cayenne peber, hvorefter det fyldes i tortilla pandekagerne med avokado, fint snittet spidskål, avokado, rødløg og en smule chili mayo. Denne udgave er vist på billederne ovenfor.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk suppe og Mexicansk burger

 

 

Del på print

4 kommentarer til “Tortilla pandekager”

  1. 5 stars
    De blev bare super gode! Stadig meget smidige efter de blev lavet på panden.
    Min nye go-to opskrift – TAK! <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering