Opskriften på gløgg ekstrakt er sponsoreret af nemlig.com
Duften af gløgg ekstrakt kan simpelthen vække de aller bedste minder hos mig; Varme, kærlige og lunefulde minder fra min barndom og de mennesker jeg er opvokset med. Særligt min kære mor er én jeg tænker på, når den krydrede duft af gløgg ekstrakt rammer mig. Hun har nemlig hvert eneste år kreeret hendes hjemmelavede gløgg til 1. advent hygge, dog en mere mild én af slagsen, end den i nu skal blive præsenteret for.
Gløgg ekstrakt i samarbejde med nemlig.com
Jeg er nemlig blevet stærkt inspireret af nemlig.com og deres utrolig lækre opskrifter, der sammen med deres madplaner, kan findes på deres hjemmeside. Det var også der, at jeg fandt denne opskrift på hjemmelavet gløgg ekstrakt.
I løbet af efteråret og den tidlige vinter, har jeg jo – som mange af jer nok har lagt mærke til, samarbejdet med nemlig.com om nogle nemme og lækre hverdags retter. Det er blandt andet blevet til chili con carne, indisk gryderet og græsk farsbrød, og så nu også en hjemmelavet gløgg ekstrakt, der blot skal blandes op med rødvin, for efterfølgende at kunne nydes.
Krydret gløgg ekstrakt
nemlig.com delte nemlig en opskrift på gløgg ekstrakt, som jeg ikke har set så krydret og smagfuld før. Den indeholder et hav af krydderier, appelsin og ingefær – alt sammen noget, som gør gløggen til den bedste juledrik, jeg nogensinde har smagt.
Udover gløgg essens, så ligger nemlig.com også inde med en masse andre gode jule opskrifter, eller hvad der netop passer til den højtid eller sæson man er i. På den måde kan man virkelig nemt og bekvemt handle ind til hverdagens strabadser, men også ekstravagante og hyggelige fester og arrangementer via deres smarte koncept.
Det er især noget jeg har fået øjenene op for her i julen, og ideen blev straks solgt til min mor, som skal stå for juleaften og de efterfølgende juledage for familien. På nemlig.com kan man nemlig klikke meget hurtigt frem til de forskellige opskrifter, som man ønsker at benytte juleaften og de efterfølgende juledage, og så er det blot at putte varerne i kurven. Dagen efter leverer nemlig-manden så varerne lige til døren, og man slipper for at slæbe sig selv halvt ihjel, når man skal købe ind til alle helligdagene, hvor butikkerne har lukket.
- Gløgg ekstrakt:
- 1 økologisk appelsin
- 5cm frisk ingefær
- 1L vand
- 10 hele nelliker
- 4 kanelstænger
- 5 kardemommefrø
- 5 sorte peberkorn
- 5 stjerneanis
- 5 allehånden
- en vaniljestang
- 250g brun farin
- 250g rørsukker
- Skræl appelsinen og skær den over i to
- Pres appelsinsaften ud i en gryde
- Skær skralden af ingefæren, og skær den i mindre stykker
- Hæld vand sammen med appelsinskræl og ingefær i gryden
- Tilsæt krydderierne
- Halver vaniljestangen og tilsæt vaniljekornene samt sukker til gløgg ekstrakten
- Lad gløggen komme op og koge kort, og lad den derefter simre under låg ved svag varme i ca. 15min
- Lad gløgg esktrakten trække i køleskabet natten over og bland med rødvin efter smag. Forholdet skal ca. være 1:3
- Gløgg ekstrakten kan holde sig i et par uger i køleskabet