Cookies med smarties er en pragtfuld, farverig kage, som smager både børn og voksne. Småkagen er blød og sej i midten, og let sprød i kanten. Fuldstændig som en hjemmelavet cookie skal være det. Og så er dette en opskrift på lyse cookies med smarties overraskelser i midten.
Inspiration til cookie opskrift: De allerbedste cookies med chokolade
Opskrift på cookies med smarties
Opskrift på cookies med smarties
Cookies med smarties
Ingredienser
- 125 g sukker
- 125 g brun farin
- 125 g smør, blødt/tempereret
- 1 æg
- 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
- 250 g hvedemel
- 150 g smarties
- evt. flagesalt
Sådan gør du
- Pisk sukker, brun farin og smør sammen
- Tilsæt æg og pisk yderligere et par sekunder
- Bland alle de tørre ingredienser sammen (undtagen smarties) og tilsæt dem til dejen
- Pisk dejen ensartet og glat
- Saml dejen i bagepapir til en stor klump og lad dejen hvile i fryseren i et par timer (gerne natten over)
- Skær dejen ud i klumper på ca. 60g, rul dem til kugler og placer dem på bageplade beklædt med bagepapir. Der kan maks være 8 på være bageplade
- Placer ca. 5-10 smarties på toppen af kuglen og drys med en knivspids flagesalt
- Bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme (alm. ovn) i ca. 12-15min eller til kagerne er let gyldne i kanten og stadigvæk meget bløde i midten
- Tag forsigtigt kagerne fra bagepladen over på en bagerist vha. en stor spatel, og lad dem køle af på risten. Her vil kagerne samle sig og forblive bløde i midten
Hjemmelavet cookie med smarties
En cookie kan laves på utrolig mange forskellige måder og med lige så mange forskellige ingredienser. Oftest spiser vi den helt klassiske og føromtalte cookie, som blot indeholder chokolade og en anelse flagesalt. Det er nok hvad de fleste vil påstå, at en klassisk cookie indeholder. Dog skal man ikke lade sig forskrække af andre mere spøjse ingredienser som f.eks smarties. Mine børn har længe sukket efter at smage disse chokoladeknapper i deres småkager, og endelig fik jeg prøvet det. Resultatet var langt bedre, end jeg faktisk havde regnet med. Hvilket jeg tror er fordi, at selve cookiedejen er mere lys. Netop dette smager nemlig virkelig godt.
Inspiration til traditionelle kager: Klassisk drømmekage opskrift
Mine bedste cookie tips
Det er absolut ikke svært at lave cookies, men der er nogle få steps, tips og tricks, der er vigtige at forholde sig til både under og efter bagningen.
- Pisk ikke ægget for længe i dejen. Æggene skal blot samle cookiedejen.
- Husk at lad cookiedejen hvile i køleskabet eller allerhelst i fryseren. Det er vigtigt for at cookien samles, men også fordi at kagen flyder alt for hurtigt ud i ovnen, og bliver meget tynd, hvis dejen er stuetempereret.
- Bag ikke for mange cookies på din bageplade ad gangen. Fire cookies eller maks otte cookies kan der være på en bageplade.
- Det lyder måske besynderligt, men flage salt smager fabelagtigt på kagerne – også cookies med smarties.
- Cookies skal have en blød og sej midte. Det er derfor vigtigt at du tager kagerne ud af ovnen mens de stadigvæk virker ubagte. Derefter skal kagerne hvile på en bagerist, hvor de samler sig og holder formen.
5 kommentarer til “Cookies med smarties”
De blev mega gode, men lavede kun kugler af 35g ligesom dine chokolade cookies og de blev store. Tænker at 60g bliver mega store.
Hej Jeanette
Ja det har du nok ret i, og for nogle vil de måske være for store. Det er jo smag og behag 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Hvor længe kan de holde sig? Overvejer virkelig at lave nogen til bilen, når vi skal på kør-selv-ferie i næste uge 🙂
Hej Mette
De kan sagtens holde sig i nogle dage i en lufttæt beholder, men lav evt. dejen og frys den ned i kugler, og bag derefter dine cookies lige inden de skal spises/bruges. Så har du friske cookies på ingen tid 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Hvordan kan du få 20 cookies af 60 g af den portion? Jeg har fået 17 af 40 g?