Chili con carne Mexicansk chili con carne
Chili con carne er udentvivl en af de retter, vi spiser allermest herhjemme, og især i denne tid, hvor lillebror netop er kommet til verden, og maden både skal være smagfuld, nem og nærende, så spiser vi utrolig meget af den mexicanske specialitet.

Chili con carne med oksekød

En god opskrift på chili con carne skal efter min smag, være spækket med krydderier, varme og madkærlighed. Så selvom min 2,5-årige datter spiser med, så holder jeg mig absolut ikke tilbage med krydderibøtterne. Jeg undgår dog frisk chili, og bruger i stedet chilibønner i mexicanske gryderet. På den måde bliver retten ikke stærk, men får alligevel en undertone af chili. Og således kan børn og sarte sjæle også sagtens spise med, når der skal serveres krydrede mexicanske hverdagsretter.

Læs også gerne: Farsbrød med græske ingredienser og indisk gryde med kikærter

Mexicansk mad Mexicansk opskrift

Mexicansk nationalret

Det mexicanske køkken rummer et utal af lækre retter. Det er særligt mad, der er lavet og tilberedt fra bunden af, og som smager krydret og stærkt af koriander, spidskommen, paprika osv. Chili con carne indeholder selvsamme krydderier foruden bønner, oksekød, løg og tomat, og smager skønt sammen med ris, nachos chips, avokado og friske koriander.

Selve opskriften på denne mexicanske nationalret kan variere. Både i forhold til mængden af krydderier man tilsætter i forhold til, hvor stærkt og krydret, man kan lide sine mexicanske retter, men også i forhold til hvad man spiser den til. Hvis man tilsætter lidt ekstra hakkede tomater eller blot kogende vand, så kan man spise sin chili con carne som ved traditionel vis. Nemlig fra en skål og med en ske uden ris.

Herhjemme varierer det lidt, hvordan vores chili bliver lavet, som det også kan hedde. Det jeg dog altid sørger for er, at lade gryderetten simre i så lang tid som overhovedet muligt. Mindst 30min, men gerne i et par timer. I sidstnævnte tilfælde skal man med sikkerhed huske, at tilføje lidt væske undervejs.

Mexi mad Chili con carne med bønner

Opskrift på chili con carne

Chili con carne betyder “chili med kød”, og versionen chili sin carne, der er en vegetarisk udgave, smager også virkelig skønt.

Chili con carne

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. cayenne peber eller chiliflager
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater (450ml)
  • 1 dåse chili bønner
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse tomatpure (70g)
  • Smages til med salt
  • Serveres med ris, nachos chips, cremefriase og avokado

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med olie til de er glasagtige og bløde
  • Tilsæt krydderier og steg yderligere i et par minutter under hyppig omrøring
  • Tilsæt hakket oksekød og svits kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten simre i mindst 30min. Tilsæt evt. en dl. vand hvis retten koges for meget ind
  • Skyl bønnerne og tilsæt dem til gryden
  • Lad retten simre yderligere 15min og smag til med salt
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page