Butterdejstærte

Butterdejstærte

Sådan en butterdejstærte med sprød bacon, grillede asparges og cremefraiche må du prøve. Tærten tager under 10min at lave, og resten af tiden bages butterdejstærten blot i ovnen. Det er nem aftensmad, som kan varieres på mange forskellige måder. Og så kan man servere madtærten som en del af en større buffet, eller man kan servere retten til aftensmad sammen med en pastasalat.

Inspiration til opskrifter: Tærte med laks og Broccolitærte

Opskrift på butterdejstærte

Butterdejstærte

Butterdejstærte

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 butterdej
  • 125 g bacon i tern
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. urter (f.eks purløg, persille, basilikum)
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. friskkværnet peber
  • 400 g grønne asparges
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Tag butterdejen ud af køleskabet og rul den ud, så den kan nå at hæve i et par minutter
  • Steg bacon på en varm pande til det er gennemstegt, men ikke stegt helt sprødt
  • Rids en firkant i tærtebunden med en kniv, så der er ca. 2cm ud til kanten. Det er sådan skorpen af tærten dannes.
  • Fordel creme fraiche på hele fladen af den inderste firkant, og fordel dernæst urter, salt og peber på overfladen
  • Knæk bunden af asparges, og fordel dem ud på tærtebunden
  • Pensl tærteskorpen med sammenpisket æg, og fordel det stegte bacon ud på tærte
  • Bag butterdejstærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20min eller til tærten er gennemstegt

Butterdejsbund med bacon og asparges

Det er helt simpelt at bruge butterdej som tærtebund til sin butterdejstærte. Man kan med sikkerhed lave butterdej selv, men det har jeg endnu til gode at prøve. Jeg finder det nemlig utrolig nemt blot at købe butterdej i mit lokale supermarked. Det koster meget lidt, og det fåes i alle dagligvarebutikker. Dernæst er det blot at rulle butterdejen ud. Et godt tip er at placere butterdejen på en bageplade med bagepapir med det samme. Det er en del nemmere, så man ikke behøver at flytte butterdejstærten fra bordet til bagepladen. Derefter skal butterdejstærten blot fyldes med fyld. Denne gang har jeg brugt asparges og bacon. Asparges er netop kommet i sæson, så de smager skønt. Men hvis det ikke er forår eller sommer, så kan du sagtens bruge andre råvarer i stedet for til din butterdejstærte.

Inspiration til opskrifter: Tærte med bacon og Tærte med spidskål

Nem madtærte

I bunden af min opskrift på butterdejstærte har jeg smurt creme fraiche. I stedet for dette mejeriprodukt, så kan man også bruge ricotta, som er et glimrende eksempel på en råvare til lige præcis denne nemme madtærte. Ricotta er en italiensk ost, som er meget mild i smagen. Konsistensen er cremet, og derfor kan osten sagtens smøres ud på ens butterdejstærte uden problemer. Slutteligt kan man toppe sin butterdejstærte med bacon. Jeg foretrækker at tilberede min bacon nogle minutter på panden inden, at jeg fordeler kødet ud på madtærten. På den måde bliver mit bacon stegt sprødt i ovnen. De 20min som butterdejstærten skal have i ovnen er nemlig ikke helt nok til at kødet sprødt.

Inspiration til opskrifter: Porretærte og Shepherds pie

Små butterdejstærter

Man behøver ikke at lave en stor butterdejstærte. I stedet kan man stikke små tærtebunde ud med et glas. Eller man kan vælge at skære butterdejen i mindre firkanter. På den måde får man små serveringer af madtærten og ikke bare en enkelt stor. På den måde kan man også bruge tærten til forret eller som en del af en større menu.

Inspiration til opskrifter: Tærte med oksekød og Hjemmelavet tærtedej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering