Porretærte . Porre tærte
Denne porretærte med sprød parmaskinke har min mor simpelthen lavet et utal af gange til mig og resten af min store familie. Og nu var det altså på tide, at dele opskriften med jer også.

Porretærte med parmaskinke . Porretærte med hytteost

Min mors opskrift på porretærte

I har det nok på samme måde; der er nogle ting man bare er god til at lave, og af selvsamme årsag, bliver man altid sat til at gøre eller lave lige præcis den ting. Om og om igen. Det er tilfældet med denne porretærte og min mor. Hun bager den nemlig til alle påske- og julefrokoster, familiefødselsdage og komsammener vi har i familien. Af den simple årsag, at den simpelthen smager skønt.

Og til spiloppens tre-års fødselsdag i lørdags kom denne porretærte også på buffetbordet. Faktisk synes jeg at madtærter til buffeter og frokoster er helt perfekte, fordi de nemt kan laves i forvejen, og så derefter lunes lige inden servering. Det var også hvad vi gjorde med denne porretærte.

Inspiration til andre madtærter: Kyllingetærte med gedeost og sommertærte med tomat og basilikum

Tærte med porrer . Madtærte med porrer

Opskrift på porretærte med parmaskinke

Det er forskelligt hvordan min mor laver tærtebunden af denne porretært. Nogle gange blive det en grov version som denne; tærtebund med havreklid, andre gange en lysere og helt almindelig en som denne; lys og smagfuld tærtebund. Og når det skal gå rigtig stærkt, så køber hun også nogle gange tærtebunden færdiglavet. Jeg har prøvet det selvsamme, og det smager virkelig udemærket. Vi forbager altid bunden ca. 5-10min inden vi putter fyldet i tærten. Også selvom det ikke står skrevet på emballagen. Det giver nemlig det bedste resultat hvor ens porretærte ikke bliver blød i bunden.

Porretærte med parmaskinke
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Tærtebund
Fyld:
  • 200g hytteost
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. peber
  • 3 porrer
  • Olivenolie
  • 100g mzzarella ost
  • 100g parmaskinke
Fremgangsmåde
  1. Placer dejen i et smurt tærtefad. Tryk den helt ud til kanten og skær evt. overskydende dej af.
  2. Prik huller i tærtebunden med en gaffel
  3. Forbag tærtebunden i ca. 5-10min ved 200graders varmluft
  4. Slå æggene ud i en skål og bland det med hytteost, salt, timian, peber og halvdelen af osten
  5. Snit porrer i skiver og svits det på panden i en smule olivenolie
  6. Vend porrerne i tærtefyldet
  7. Hæld tærtefyldet på den forbagte tærtebund og placer parmaskinken på fyldet
  8. Drys med det resterende ost udenom skinken
  9. Bag tærten i ovnen ved 200 graders varme i ca. 25-30min. Æggemassen skal være brun og stivnet helt, og kanten skal være lysebrun