Denne tærte med oksekød, fetaost og rødløg smager helt formidabelt. Den er intens i smagen, cremet og en del mere anderledes end de sædvanlige grøntsagstærter, som jeg ofte laver. Oksekødstærten har så sandelig fået en plads i vores lille hjem, og særligt min mand mener, at det er den bedste tærte, han nogensinde har smagt. “Den er lige noget for mig” var hans ord. Hvilket højst sandsynligt er pga. den intense kød- og ostesmag, som madtærten bærer. En rigtig meat pie, ville man nok kalde den oversøisk.
Inspiration til mad tærter: Den bedste laksetærte med spinat og Tærte med broccoli og hytteost
Opskrift på tærte med oksekød
Tærte med oksekød
Ingredienser
Tærtedej:
- 180 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 100 g koldt smør
- 2 spsk. koldt vand
Tærtefyld:
- 400 g hakket oksekød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. paprika
- 2 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. cayenne peber
- 3 æg
- 200 g fetaost
- 200 g hytteost (cremefraise kan også bruges)
- 50 g revet mozzarella ost
- 1 1/2 tsk. salt
- 1-2 rødløg
- evt. frisk timian til servering
Sådan gør du
- Tærtedej:
- Bland hvedemel med salt
- Skær smør i tern og smulr det i melet til det ligner fint revet ost
- Tilsæt koldt vand og saml tærtedejen hurtigt med hænderne og ælt den godt igennem
- Rul den ud vha. kagerulle eller pres den ud i en tærteform (ca. 22cm i diameter)
- Prik huller i tærtebunden og stil den gerne på køl i 30min inden den forbages
- Forbag tærtebunden i 10min ved 175 graders varmluft
Tærtefyld:
- Steg oksekød med olivenolie i en gryde eller en pande ved høj varme.
- Tilsæt krydderier og tag kødet af plusset så snart det er gennemstegt. Det må ikke stå for længe, så saften fra kødet fordamper
- Pisk æggene luftige
- Smuldr feta ost og tilsat alle ingredienserne til æggemassen undtagen rødløg
- Fordel fyldet udover tærtebunden
- Skær rødløg i løgringe og fordel løgene udover tærtefyldet
- Bag oksekødstærten i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og let gylden
Det bedste tærtefyld og tærtedej
Der er ingen tvivl om at vi herhjemme allerbedst kan lide en helt enkelt og let saltet tærtebund på hvedemel. På den måde kan tærtefyldet, som denne gang består af en krydret oksekøds blanding, virkelig træde frem. Hvis man ønsker en grovere tærtebund, så kan man udskifte 1/3 af hvedemelet med f.eks grahamsmel, som indeholder mere fuldkorn.
I denne opskrift på tærte med oksekød har jeg benyttet mig af sydlandske krydderier. Både spidskommen, paprika og cayenne peber, er herlige krydderier at bruge sammen med stegt oksekød. Derudover spiller den cremede fetaost også hele fantastisk sammen med det krydrede kød, og fuldender virkelig oksekødstærten. Jeg mente måske først, at det var en rigtig voksen madtærte, men mine tre børn kunne vældig godt lide den. Alternativt kan man tilføje en mindre mængde krydderier, ligesom man kan udskifte fetaosten fuldstændig med mozzarella ost, for en mere mild smag.
Hjemmelavet oksekødstærte
Jeg plejer normalt at bruge utrolig mange grøntsager i mine tærter. Dette plejer også at være tilfældet, når jeg laver oksekødstærte, men denne gang blev kød, løg og ost det mest fremtrædende element. Jeg vil dog lige slå et slag for den grøntsagstærte, som jeg altid tyer til. Den er også med hytteost og æg, og smager virkelig godt.
Kan oksekødstærte fryses?
Ligesom alle andre tærte opskrifter, så kan en oksekødstærte også fryses. Ligeledes kan denne oksekødstærte holde sig i ca. 2-3 dage i køleskabet.
Inspiration til opskrifter: Shepherds pie og Tærte med bacon
2 kommentarer til “Tærte med oksekød”
Hej
Skal oksekødsfyldet blandes med æggemassen, eller skal den hældes over? Med venlig hilsen Inger.
Hej Inger
Det skal blandes sammen 🙂
Mvh Maria Vestergaard