Brusebadsboller er nemme, koldhævede boller, som lynhurtigt kan bages om morgenen, imens man tager et brusebad. Deraf kommer det fangende navn til en simpel bolleopskrift. Fidusen er, at man dagen før har rørt dejen sammen i en skål, og ladet bolledejen hæve natten over. Næste dag skal man blot forme bollerne med to spiseskeer, bage dem og til sidst nyde dem. Nemmere bliver det ikke.
Inspiration til opskrifter: Skyrboller og Squashbrud
Opskrift på brusebadsboller

Ingredienser
- 5 dl koldt vand
- 10 g gær
- 1 tsk. sukker
- 100 g fuldkornshvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. frø
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
Aftenen før:
- Opløs gær og sukker i vand
- Tilsæt fuldkornshvedemel, olivenolie og frø, og rør det godt rundt
- Tilsæt hvedemel, og rør dejen til en ensartet konsistens med en grydeske
- Dæk skålen med husholdningsfilm eller brug en kondibøtte
- Lad dejen koldhæve i køleskabet i 12-24 timer
Næste dag:
- Sæt en bagesten, et bagestål eller en bageplade i ovnen, og tænd ovnen på 250 graders over og undervarme. Lad ovnen med bagestålet varme op i 30min
- Tag dejen ud af køleskabet, og stil den på bordet imens ovnen varmer op
- Form 12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir ved hjælp af to spiseskeer
- Før bollerne med bagepapir ind i ovnen, så det ligger på det opvarmede bagestål
- Skru ned for temperaturen, og bag bollerne ved 200 graders varme i 20min eller til de er bagt gyldne
Nemme boller
Jeg er tilhænger af nemme opskrifter, som hurtigt kan tilberedes i en hverdag eller en weekend, hvor man ikke behøver at stå i køkkenet i mange timer. Og denne opskrift på brusebadsboller rammer plet på den kategori. Man skal nemlig hverken ælte dejen med hænderne eller i en røremaskine. Ingredienserne skal blot tilsættes til en skål, hvor alt røres sammen. Først koldt vand hvori gær og sukker opløses, så olivenolie, frø og mel. Og så skal dejen røres sammen med en grydeske. Dejen er nemlig ret våd i konsistensen, så man skal ikke sætte fingerne i bolledejen. Derefter skal du lade dejen koldhæve i køleskabet til næste dag. Næste morgen tænder du for ovnen, klatter din bolledej ud på bagepladen beklædt med bagepapir, og så bager du dem til de er gennembagte og gyldne på overfladen. Nemmere bliver det simpelthen ikke at lave brusebadsboller.
Inspiration til opskrifter: Sprøde boller og Æltefriboller
Brusebadsboller med frø og kerner
Man kan tilsætte flere forskellige råvarer til sine brusebadsboller. Jeg er især glad for at tilføre forskellige frø, og sommetider også kerner til bolledejen. Kombinationen af hørfrø og chiafrø er den version, jeg oftest bruger, man du kan bruge alverdens frø eller kerner. Solsikkefrø, græskarkerner og sesamfrø er også eksempler på frø og kerner, som du kan tilsætte til dine brusebadsboller.
Inspiration til opskrifter: Nutellaboller og Yoghurtboller
Opbevaring af bagværk
Når dine brusebadsboller er færdigbagte, så skal de køle helt ned inden, at de opbevares i køkkenskuffen. Læg dem gerne i en lufttæt beholder. Bollerne kan også sagtens fryses ned. I fryseren kan dine brusebadsboller holde sig op til 6 måneder. Tag således en bolle op ad gangen efter behov, og lun den i ovnen eller i mikrobølgeovnen.