Salat med gedeost og nektariner

Opskriften på salat med gedeost og nektariner indeholder reklame for “Soignon gedeost”Salat med gedeost  Gedeost med salat

Opskrift på salat med gedeost

Hvis der er nogle af jer, som har læst med herinde meget længe – måske i flere år, så ved i også godt, hvor meget jeg elsker ost, og i særdeleshed gedeost. Det er først noget jeg rigtig smagte i mine voksne år, og derfor har jeg gået glip af forfærdelig meget gedeost i min barndom og teenage alder. Det har jeg selvfølgelig i sinde at få indhentet.

Heldigvis præsenterede nogle søde venner os en nytårsaften for disse små gedeost hapsere med honning og frisk timian, og siden har jeg været solgt til Soignon gedeost.

Salat med gedeost og nektarin  Salat opskrift med gedeost

Salat med Soignon gedeost

Jeg har faktisk kun smagt Soignon gedeost, som altid findes i mit lokale supermarked. Den smager selvsagt virkelig skønt, og er blevet en fast inventar i vores køleskab. Vi spiser den ofte på rugbrød eller lysere brød med honning eller frisk frugt, og sommetider også i hverdags retter som madtærter og selvfølgelig også salater, som jeg i denne opskrift vil vise frem.

Jeg må indrømme, at det er meget længe siden, at jeg har smagt så god en salat. Nøj, hvor var jeg solgt. Salat med gedeost skal selvfølgelig have komponenter af noget syrligt, som kan afstemme den fede ost. Og her spillede hindbærerne perfekt sammen med balsamico glacen og gedeosten.

Hvis man helst er til økologisk gedeost, så har Soignon også sådan en variant, der i øvrigt er Verdens og også Danmarks bedst sælgende gedeost brand. Soignon bliver stadig produceret i vest Frankrig, ligesom det blev for over 120 år siden, hvor produktionen begyndte.

Gedeost opskrift  Grillede nektariner med gedeost

Salat med gedeost og nektariner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 75g blandet salat
 • ½ lille rødløg
 • en nektarin
 • en håndfuld hindbær
 • 100g Soignon gedeost
 • en lille håndfuld frisk basilikum
 • 2 spsk. sort balsamico eddike
 • 1 spsk. honning
 • en tsk salt
Fremgangsmåde
 1. Skær nektarin i tynde både og steg dem på en grillpande ved høj varme i få sekunder på hver side
 2. Fordel dem over salaten
 3. Snit rødløg fint og drys over salaten sammen med hindbær og frisk balsilikum
 4. Skær gedeost i tynde skiver og fordel ud over salaten
 5. Bland balsamico eddike, honning og salt sammen og hæld dressingen over salaten

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *