Kryddersmør

Kryddersmør

Kryddersmør er blot rørt smør med krydderurter og måske en anelse hvidløg. Det vil sige en smagfuld og krydret smør, der kan spises til grøntsager, bøffer, majskolber, bagt kartoffel og meget mere.

Inspiration til dressinger: Guacamole og Hummus

Opskrift på kryddersmør

Kryddersmør

Kryddersmør

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1/2 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk krydderurt (f.eks persille, estragon, timian mm.)
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tag smør ud af køleskabet så det kan blive blødt
  • Hak hvidløg og krydderurter fint og rør alle ingredienserne med smør vha. en gaffel
  • Opbevar det i køleskabet til servering

Urtesmør

Ingredienser til urtesmør

Man kan variere sin krydderurte smør på virkelig mange forskellige måder. Krydderurter har, alt efter hvilke urter man vælger, meget forskellig smag, og derfor afhænger det også i høj grad af, hvilke smagsgivere man giver til sin urtesmør. Persille er helt klassisk at bruge, men også timian, estragon, rosmarin mm., kan man eksperimentere med. Derudover kan man tilsætte sennep, dijonsennep, hvidløg, citronsaft og lignende ingredienser. På den måde kan man også tilpasse sin urtesmør af efter årstid, sæson og råvarer.

Inspiration til dressinger: Hvidløgs dressing og Tzatziki

Urtesmør

Kryddersmør og serverings forslag

En blød og let cremet kryddersmør med intense smagsgivere kan i den grad fuldende et måltid. Rørt smør rimer næsten på sommer, sol og god grill mad, og derfor er det også oplagt, at indtænke kryddersmør som en vigtig komponent til grill middagen. Det vil sige til bøffen, majskolben og den bagte kartoffel. Udover sommer mad så kan man selvfølgelig også spise urtesmør på mange andre tidspunkter af året. I efteråret smager det rørte smør godt sammen med stegt spidskål, svampe og andre råvarer, der er i sæson. Ligesom kryddersmør også smager skønt sammen med forårets, friske røver. Det vil sige asparges, ærter, kartofler og alt i den dur.

Inspiration til dressinger: Yoghurtdressing og Karrydressing

Urtesmør

Opbevaring af kryddersmør

Det er vigtigt at tage smørret ud af køleskabet i god tid inden det skal røres med hakkede krydderurter, løg mm., Hvis smør er køleskabs koldt, er det nemlig utrolig svært at røre i. Når kryddersmørret først er lavet, skal det også opbevares i køleskabet inden det serveres. Derudover kan det rørte smør også pakkes ind og blive frosset ned til en anden gang, hvor smørret skal serveres.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering